Keresés

Intercoiffure Mondial - 100 év a minőség és a barátság jegyében!

Exkluzív interjú Peter Pfisterrel, az Intercoiffure Mondial igazgatójával!

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy Peter Pfisterrel készíthettünk interjút, az Intercoiffure Mondial szervezet igazgatójával és oszlopos tagjával.

Pontosan mi az Intercoiffure Mondial? Mi a fő célja és víziója?

Az Intercoiffure Mondial a világ vezető fodrászainak szövetsége. 1925-ben jött létre annak érdekében, hogy erősítse a fodrászaton belüli, nemzetközi szintű, baráti tudásmegosztást, valamint lehetővé tegye a tanulók és a munkavállalók más országokba való utazását továbbképzés céljából!

Az Intercoiffure támogatja a fiatalokat, ezáltal pedig szakmánk jövőjét is. Az "Education for life" jótékonysági programunkkal hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok iskolai és szakképzését is támogatjuk. Jelenleg minden kontinensen, a világ negyven országában vannak tagjaink. Örömünkre szolgálna, ha a magyar kollégák ismét alapítanának egy helyi közösséget.

Mik a pontos feladatai a szervezeten belül?

Szakmánk egyetlen világméretű szervezeteként évente egy vagy két frizurakollekciót hozunk létre. Ezt a "L'Officielle" magazin divatszakértőivel szoros együttműködésben tesszük, akik a világ összes divatbemutatóján jelen vannak, tájékozódnak az aktualitásokról. Ezeket a hajtrendeket az országok összes divatszakemberével közösen fejlesztjük ki, és így az egész világ divattal kapcsolatos érzését lefedhetjük.

Ezen kívül kiváló képzési és továbbképzési programot kínálunk a "worldacademy"-n keresztül, így lehetővé tesszük a legmagasabb színvonalú tananyag és vizuális anyag szabad felhasználását minden tagunk számára. Szervezünk még akadémiai hátterű vállalkozói szemináriumokat és nemzetközi kongresszusokat, amilyen például a 2025-ös hamburgi világkongresszus lesz, ahol a 100. évfordulónkat is megünnepeljük.

Hogyan lehetséges egyesíteni a fodrászközösséget akár nemzetközi szinten is?

Ahogy korábban említettem, divatvonalunkhoz kapcsolódóan továbbképzéseket kínálunk az összes tagországban helyszíni szemináriumok, digitális képzési programok, valamint rendezvényeink segítségével. Természetesen minőségi kritériumoknak is meg kell felelni ahhoz, hogy valaki tagja lehessen egyesületünknek, ilyenkor a fodrászati partnercégekkel való együttműködés szintén hozzájárul a fejlődéshez.

Peter Pfister

Milyen mérföldköveket értek el ezzel a közösséggel? Hogyan segítitek egymást?

A tudásmegosztás és az erős világszintű kapcsolatok jelentik az egyesület egyediségét! Az „entreCoiffeurship program” minden fiatal vállalkozónak segít az iparágban!

Jövőre lesz 100 éves az Intercoiffure, milyen tervei és jövőbeli céljai vannak erre az évre?

Az Intercoiffure 100 éve jelenti a legmagasabb minőséget és mindenekelőtt a szakmai barátságot. A mai világban ez minden bizonnyal az egyik legnagyobb érték. A történelem lehetővé tette számunkra, hogy túléljünk egy világháborút. A legpozitívabb értelemben vett kommunikáció a szakmánk része, amivel segíthetünk az embereknek, hogy jól érezzék magukat. A mi szakmánk azok közé tartozik, amelyeket nem lehet helyettesíteni a Mesterséges Intelligenciával. Ezért még fontosabb, hogy építsünk arra, amit eddig elértünk, valamint ötvözzük korunk újításait a hagyományokkal.

Ennek egyik példája a nemrég bevezetett "Intercoiffure MasterBarber Program". A férfiszolgáltatások legmagasabb minőségét nem lehet kihagyni a szalonból. Célként kell kezelnünk, hogy a férfiakat is ügyfeleknek tekintsük, fordítsunk rájuk kellő figyelmet, hogy ők is élvezzék a fodrásznál tett látogatást!

Ez számomra azt is jelenti, hogy nem csupán a fodrászok fogják ismerni a szervezetünket. A vendégeknek is "a világ vezető fodrászaiként” kell ismerniük minket!

Képek: Peter Pfister

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)