Keresés

A K18 nagykövete, Karajz Dávid szerint a régi termékek ideje lejárt!

A K18 nagykövete nem kertelt a márkával kapcsolatos terveiről és gondolatairól!

Karajz Dávid 2021. október 1-jétől a K18 magyarországi nagykövete. Most leültünk vele beszélgetni, mind a termékről, mind jövőbeni terveiről, és arról is szó esett, hogy mit gondol a most piacra került termékekről.

Október 1-jével te lettél a K18 nagykövete. Gratulálok! Hogyan ismerkedtél meg a termékkel?

Az országos területi képviselő, Pitó Katinka keresett fel, hogy találkozzunk, mert szeretné megmutatni nekem a terméket. Én pedig mindig is nyitott voltam az újdonságokra, az innovációkra, de amikor azt mondta, hogy egy 4 perces hatóidejű kezelésről van szó, az első gondolatom az volt, hogy “Ah, ez biztosan kamu!”. Így eljött a szalonba, és tulajdonképpen ott helyben az aktuális vendégen tesztelhettem is a K18 termékeket. Magam is meglepődtem, mennyire hatékony az egész. A mai világban az terjed, hogy “ilyen pakolás kell a hajra, meg sok anyagot kell használni, kifésülős spray meg finish termékek”, viszont a K18 termékei messzemenően könnyítik a munkát – például nagyban hozzájárulnak a kifésülhetőséghez is. Úgyhogy amint megtapasztaltam azt, mit is tud az anyag, azonnal mondtam Katinkának, hogy nekem ez a termék kell. (nevet) Az első kis tubust, ami 150ml, nagyjából egy hét alatt elhasználtuk a vendégekre.

Nem hittél azonnal a termékben, mégis Katinka elérte, hogy kipróbáld. Mivel tudott meggyőzni, hogy adj a terméknek egy esélyt?

Ahogy beszélgettünk telefonon, ahogy küldte az emaileket az anyagokról, leírásokat arról, hogyan működik a termék, meggyőzött. Az is hozzájárult, hogy én tényleg nyitott vagyok az ilyenekre. Ha valaki felhív, és küld egy szórólapot vagy bármi plusz információt a termékéről, akkor én azt szívesen kipróbálom. És lásd, mi lett belőle – A K18 nagykövete lettem! (nevet)

Az biztos, hogy nyertesen jöttél ki belőle! Korábban is megkerestek más termékek kapcsán?

Persze, illetve én is mindig keresem az új dolgokat. Sok mindent kipróbáltam már, sok márka megfordult a kezemben. Mivel a a K18 egy kis szortimentű vegán termékcsalád, remekül megfér a többi márka mellett.

Úgy tudom, hogy te csak vegán, illetve cruelty-free termékeket használsz…

Igen, így van. Nálam termékválasztásnál ezek a fő szempontjaim, illetve az, hogy parabén- és szulfátmentes legyen, ne tartalmazzon pageket.

A K18 miként teljesíti ezt a feltételt?

Maga a K18, amellett, hogy vegán, aminosavakat tartalmaz, és ezek az aminosavak a hajszerkezet azon részeit célozzák meg, ahol a peptidkötések vagy keratinkötések hiányoznak, esetleg sérültek. A K18 termékeket épp ezért nem is szabad kimosni a hajból, hiszen tartósan segít. Nem jön ki a hajból még hajmosáskor sem. Ezért is van az, hogy egymás után maximum hatszor lehet használni, hiszen utána eléri a maximális hatását, és várni kell az újbóli használattal. Egyáltalán nem olyan, mint egy átlagos pakolás. Ez a különlegessége, és ezért is szeretem annyira.

A K18 termékcsalád variánsai

Szereted a különlegességeket?

Szeretek kitűnni valamivel, nem csak a fodrászok közül, de úgy az egész életben. Szerintem ha valami pluszt tudsz nyújtani, vagy nyitott vagy az egész világra, az több lehetőséget is ad.

A K18 előtt milyen módszereid voltak arra, hogy kitűnj?

Volt – illetve most is van – ultrahangos hajkezelésünk. A szalonban a K18 termékek mellett más ápoló- és hajkötés-erősítő szolgáltatásaink is vannak, illetve botoxkezelés és hialuronsavas kezelés is. Azért próbálok minél több márkát és terméket tartani a szalonban, hogy mindig a vendég hajának megfelelőt tudjam ajánlani.

Mikor melyik kezelést használod és miért?

Minden hajtípusra jó a K18, de előfordul, hogy mondjuk egy ultrahangos kezelés az elsődleges, és csak annak megerősítésére használom a K18-at lezárásként. Tehát sok esetben inkább plusz, mint fő kezelési módszer.

Mit gondolsz, a termékeket megelőző célzattal is lehet használni, vagy csak a sérült haj kezelésére jó?

Mivel egy ápoló termékről van szó, ezért mindenkinek ajánlom. Viszont akkor nagyon fontos a használata, mikor a haj szőkített. A szőkítés jobban igénybe veszi a tincseket, hiszen egyszer szőkítünk, és utána rátesszük a színezőt is. Nyilván fontos az otthoni ápolás is – festett hajra való sampon és kondicionáló használata, és ha ezeknek a vendég nem tesz eleget, és úgy jön vissza, hogy törik a haja… Na, akkor nagyon jó a K18!

Miután elkezdted alkalmazni a terméket, mi minden történt, mire nagykövet lettél?

Elkezdtük használni, és én folyamatosan visszaigazoltam Katinkának, hogy nagyon jó a termék. Le is szerződtünk, megrendeltem az alapcsomagot, és akkor jött a felkérés. A mi szalonunk volt az első az országban, akik használták a K18-at, és van egy nagyobb követőbázisunk is az Instagramon, ezért is esett ránk a választás, mint később megtudtuk.

És te miért is mondtál volna nemet?

Igen! Ennek köszönhetően például eljuthattunk az EMA díjátadóra, ami nagyon jó volt! Sikerült a K18 által bejutnunk a kulisszák mögé, ami nagyon sokat hozzáadott az életünkhöz és tapasztalatainkhoz.

Karajz Dávid és munkatársa Gere Benedek az Europian Music Awards-on!

Csak vendégként vettetek részt?

Igen, vendégek voltunk. Illetve nagyon jó volt, hogy találkozhattunk egy kicsit privátabb környezetben is Katinkával. Jobban megismertük egymást és a cég jövőbeni terveit is.

És mik lesznek még?

Ezt nem mondhatom el! (nevet) Titok.

A K18 nagykövete poszttal mennyiben változott meg az életed?

Így, hogy a K18 nagykövete vagyok, a termék után érdeklődők kérdéseit szívesen veszem messengeren és instán is: fodrászok és vendégek is egyaránt felkeresnek. Nagyon jót tett neki például az ismert MTV-s gála, mert azóta többen kérdezték már, hogy mi is ez a K18, és hogy is működik.

Beszéljünk egy kicsit a K18 előtti időkről! Honnan indultál, illetve milyen nagy mérföldkövek vannak mögötted?

Az egyik legnagyobb mérföldkő az életemben az, hogy a mostani saját szalonom, ahova átköltöztünk két hónappal ezelőtt, ugyanaz a hely, ahol az egész szakmát elkezdtem 9 évvel ezelőtt. Varga Nóra mesterem szintén használja a K18-at, és szemben van velünk az üzlete. Elég jó érzéssel tölt el, hogy így “bezárult a kör”, ami számomra csodálatos.

Mintha a sors keze lenne…

Igen, ez nagyon érdekes! Ráadásul ez a Zsolt utca egy nagyon izgalmas utca. Konkrétan egy “fodrászutcáról” beszélünk, hat üzlet van egymás mellett.

A sors hozta létre a szalont

A fejlődés mindennek a kulcsa. Mit gondolsz az elmúlt évek szakmai innovációiról?

Szerintem a márkák – és lehet, hogy most megköveznek a fodrászok és a képviselők – nem annyira innovatívak, mint hirdetik. Tényleg nagyon sok márkát kipróbáltam már, és nagyon sokat csalódtunk a szalonban a tesztelésekkor. Nehezen lehet megtalálni a piacon azt a márkát, ami közel áll hozzád, szívesen használod a szalonodban, jól néz ki a hajon, jó az illata is és esztétikus a csomagolása. Ezek mind fontosak szerintem. Ami pedig a legfontosabb, hogy jó és tartós is legyen. Ha ezek nincsenek meg, lehet bármilyen “innovatív” a termék. Mostanában nem tudnak újat mutatni, mert annyira felgyorsult a világ, hogy tényleg minden hónapban kijön a legújabb festék, a legújabb finish termék és ezek a tutik. Én hiszek az innovációban, és keresem azt a terméket, amelyik valóban innovatív. Jelenleg viszont nagyon kevés olyan márka van szerintem ebben az iparágban, amelyik tényleg innovatív.

Milyen gondolatot szeretnél átadni nagykövetként a K18 kapcsán?

Mindig is úgy gondoltam, hogy egy aranyközéputat kell belőni ezzel kapcsolatban. Igen, a K18-at az emberek próbálják ki! Azt szeretném ezzel üzenni, hogy a régi dolgoknak, például festékeknek az ideje lejárt. Próbáljunk olyan termékeket használni és találni, amik – ha nem is vegánok -, de parabén- és szulfátmentesek. Az ökológiai lábnyomunkat próbáljuk meg visszaszorítani! Én is erre törekszem, és az én vendégeim ezt értékelik.

Miként látod magad a jövőben? Mik a terveid?

Egyelőre próbálok lenyugodni, és élvezni, hogy végre egy olyan szalont sikerült létrehozni, amit megálmodtam és ahol kényelmesen elférünk a tanulókkal és a vendégekkel. Aztán 10 éves távlatban szeretnék komolyabban foglalkozni az oktatással, de ez még a jövő zenéje.

K18 az Instán

A K18 termékeit a Top Line Beauty Kft. forgalmazza Magyarországon, amely a TOP Line Group, nagy múltú, exkluzív beauty termékeket forgalmazó csoport egyik tagja. Kövesd őket Instán is: https://www.instagram.com/topline.hungary/

Képek: Karajz Dávid