Keresés

Karácsonyi bevétel növelése fodrászként? - 5+1 tippünk következik!

Karácsonyi bevétel növelése fodrászként? - Így csináld!

A karácsony időszaka neked, fodrászként a vendégekről szól, hiszen az ünnepek előtt mindenki egyszerre szeretné széppé, rendezetté tenni frizuráját. Ez önmagában is nagyobb bevételt jelent számodra, de elgondolkodtál már azon, vajon hogyan tudnád ezt még inkább növelni? Ha érdekel a téma, tarts Velünk! Karácsonyi bevétel növelése fodrászként? 5+1 tippünk következik!

1. Vezess be és ajánlj extra hajkezeléseket!

Növelheted bevételedet azzal, ha az ünnepi időszakban felhívod vendégeid figyelmét a haj ápolásának fontosságára és személyre szabottan ajánlasz nekik egy-egy kényeztető hajkezelést a már megszokott szolgáltatásaik mellé. Mutatjuk, mire gondolunk:

  • Tartós hajegyenesítés: Napjainkban nagyon népszerű az egyenes frizura, így sokan vasalják ki hajukat. Ez azonban nagyon károsítja azt, az eredmény pedig csak a következő mosásig tart. Tudunk egy jobb megoldást! A tartósan egyenes frizura eléréséhez már évek óta bevált módszer a tartós hajegyenesítés, amely keratin használatával történik. Ez az anyag pedig nemcsak, hogy nem károsítja a frizurát, hanem éppen ellenkezőleg, ápolja azt!
  • Hajpótlás és póthaj: Vannak olyan esetek, amikor vendégeid külső hibáit rajtuk kívül eső problémák okozzák, például a kopaszodás vagy a hajritkulás, esetleg egy betegség következtében a haj teljes kihullása. Ma viszont már erre is van megoldás! Hajpótlással ugyanis bárkinek elkészíthető egy teljesen új, divatos frizura!

2. A szolgáltatások mellé kínálj vendégeidnek otthoni hajápolási termékeket!

Egyes szolgáltatások önmagukban is megkívánják az otthoni hajápolást, de a professzionális termékek ajánlásával sosem lőhetsz mellé. Ha ugyanis vendéged otthon is odafigyel hajára és betartja tanácsaidat, szolgáltatásod eredménye szembetűnőbb és hosszan tartóbb lesz, a frizura mindig szép és ápolt megjelenést kölcsönöz majd.

Az általad ajánlott és eladott termékkel pedig nemcsak karácsonykor, de egész évben biztosíthatsz magadnak egy kis extra bevételt. 

#3 Hajápolás a fa alá? Tarts szalonodban és ajánlj vendégeidnek karácsonyi fodrász ajándékcsomagokat!

Karácsonykor sokan nem tudják, mit is is ajándékozzanak szeretteiknek. Éppen ezért ha szalonodban látható helyre teszed a szépen becsomagolt karácsonyi fodrászcsomagokat, lehet, hogy jópár ajándékot nálad szereznek majd be. Tarts tehát - ha megengedheted magadnak - minél többféle csomagot, hogy vendéged ajándékozottjának is egyénre szabott hajápolási termékeket tudj ajánlani!

#4 Ne felejtsd el leegyeztetni a januári időpontokat!

A december után a január mindig lazább a fodrászok életében, a naptár is üresebb, mint az előző hónapokban. Éppen ezért az év vége felé mindig ajánld fel vendégeidnek, hogy egyeztessetek januárra is időpontot. Ezt elsősorban azoknál érdemes bevetned, akikről tudod, gyakran járnak hozzád és biztosan az év első hónapjában mennének majd.

Azoknak pedig, akikről tudod, nem feltétlenül jelentkeznének be a következő hónapra, felajánlhatsz valamilyen kedvezményt akkor, ha még a szalonodban töltött idő alatt foglalnak. Így gondoskodhatsz anyagi biztonságodról a tél kevésbé forgalmas időszakára is!

#5 Ruházz be karácsonyi hajkiegészítőkre és tanuld meg pár ünnepi frizura elkészítését!

Az ünnepekkor a legtöbben a megszokott frizurájukat kérik, így például "csak" egy festést, utána egyenesítést vagy göndörítést. Azonban a karácsonyi frizurák nem csak ennyiből állnak. Miért is ne lehetne vendégeid hajában pár ízléses, ünnepi dekoráció Szenteste? Érdemes beruháznod tehát pár karácsonyi elemre és megtanulnod új frizurák elkészítését, hogy színesíteni tudd vendégeid megjelenéseit. Karácsonyi ajánlataidat pedig publikáld közösségi felületeiden vagy éppen egy hírlevélben.

+1 Vezess be karácsonyi kedvezményt!

Legyen szó bármilyen területről, a mai, sokszor bizonytalan anyagi helyzet miatt mindenki szívesebben vásárol vagy vesz igénybe leértékelt, olcsóbb termékeket vagy szolgáltatásokat. Éppen ezért lehet számodra kedvező az, ha engedményekkel kedveskedsz vendégeidnek. Hirdesd meg kedvezményeidet social media felületeiden is, hogy többen jelentkezzenek be hozzád!

Forrás: HJI

Képek: Pinterest