Keresés

Mutatjuk, mik a legnépszerűbb hajtrendek az egyetemeteken

Olvass tovább és tudd meg Te is!

Ahány ember, annyi szokás. Ez pedig a hajviseletek esetében is igaz. De vajon hogyan hordják leggyakrabban a hajukat az egyetemisták és mik a legnépszerűbb hajtrendek köreikben? Utánajártam és összegyűjtöttem azt az 5+1 hajstílust, amit a legjobban szeretnek a hallgatótársaim.

A leggyakoribb hajviselet: a konty

A diákok körében kontyok a legnépszerűbbek, azokon belül is a leginkább kedvelt típus az úgynevezett „Sleek Bun”. Ez nem más, mint egy laza és gyorsan elkészíthető, mégis elegáns hajstílus. A “Sleek Bun” lényege, hogy a kontyot alacsonyra teszik a viselőik, de bármilyen magasságba is helyezzük a fejen, az mindig jól mutat.

Kiengedett haj

A hallgatók kiengedve is szeretik hordani a hajukat. Ennek praktikus oka, hogy az a hidegebb időszakokban nyakmelegítőként is szolgál. Egyesek viszont azért maradnak ennél a megoldásnál, mivel a reggeli készülődésben nem marad idejük a hajformázásra. Ennek ellenére a legtöbben egyet értettek abban, hogy szeretik szép és hosszú frizurájukat természetes valójában megmutatni.

Gyakori hajstílusok: Ponytail és Sleek Ponytail

Az egyetemisták között népszerű a Ponytail-be vagy Sleek Ponytail-be rendezett haj is. Előbbi egy magasan összefogott, utóbbi pedig egy alacsonyan copfba kötött frizura. Ezeket azért szeretik a hallgatók, mivel így órák közben nem lógnak a szemükbe a tincseik és nem zavarják őket a jegyzetelésben.

Kivasalt haj

Az egyenesített hajat is nagyon szépnek és praktikusnak tartják a felsőoktatásban tanulók. Sokan azért választják ezt, mivel göndör a hajuk és változást szeretnének, mások pedig szebbnek, rendezettebbnek látják így a frizurájukat. Ezt a viseletet a hallgatók hajuk típusától függően hajszárítóval vagy hajvasalóval érik el. 

Hajvasalási tippeket itt találsz!

Zendaya is vasalva hordja a haját

Göndörített haj

A fiatalok frizuráját ma sok esetben határozza meg a média, azon belül is a TikTok. Ezért is vált annyira felkapottá a hő nélküli hajgöndörítés és az a gyakori hajstílus, melyben a félig vizes hajat egy köntös pántjára kell rátekerni. Ezzel a módszerrel reggelre szép loknikkal találkozhatunk. Akadnak azonban más eszközök a haj begöndörítésére, például a kúpvas, de a legtöbb hajvasaló is alkalmas erre a feladatra.

Csattal feltűzve, elcsatolva

Sokan nem szeretnék, hogy az előbb említett, hőt használó eszközök vagy csak egy hajgumi is károsítsa a hajukat. Ez pedig egyes egyetemista társaim esetében sincs másképp. Ők kis vagy nagyméretű hajcsatokkal szeretik elcsatolni tincseiket.

Mindezt azért, mivel ez a viselet:

  • kényelmes
  • gyorsan és egyszerűen kivitelezhető
  • praktikus
  • a haj nem sérül

MIELŐTT BEJELENTKEZNÉL KEDVENC SZALONODBA MERÍTS ÖTLETEKET MAGYAR FODRÁSZOK MUNKÁIBÓL!

Nézd meg az ősz legszebb hajszíneit és frizuráit itt!

Képek: Pinterest