Keresés

Morphosis bemutató a Hair Mate szalonban

Nemzetközi vendég is színesítette a Framesi eseményét.

Különleges oktatásra került sor február 6-én a budapesti Hair Mate szalonban. A Framesi megújult Morphosis termékcsaládja került bemutatásra. Az érdeklődő fodrászok az egész napos eseményen elméleti és gyakorlati tudnivalókra is szert tehettek.

Morphosis – változás három pilléren

A magyar oldalt a Hair Mate szalon fodrászai képviselték Balogh Máté vezetésével, nemzetközi részről pedig Natasha Maconi, a Framesi nemzetközi master oktatója színesítette az eseményt megjelenésével, energiájával és szaktudásával. A változás természetes – hangsúlyozta Natasha – így a Morphosis is megújult. Bár eddig is nagyon hatékony termékcsalád volt, most azonban három fontos újításra került sor:

 • középpontban a természetesség: a termékek 98%-ban természetes anyagokból készülnek, amelyek főként Olaszországból származnak
 • hidegen sajtolt alapanyagokkal dolgoznak, tehát a gyártáshoz is kevesebb energia kerül felhasználásra
 • a csomagolás is környezetbarát: a felhasznált műanyag legalább 50%-a az óceáni hulladékból kerül ki, a papír pedig szintén újrahasznosított
Framesi Morphosis bemutató

Fontos tudnunk, hogy a Framesi nem divatból változtatott, hanem meggyőződésből a jövő felé. A változtatás szükséges volt és sürgős. Ennek eredményeképpen pedig nem csak fenntartható termékcsaládról beszélünk, de számunkra is előnyösen

 • 100% vegán,
 • 98% feletti organikus alkotóelemek
 • gluténmentes,
 • SLS- és SLES-mentes
 • valamint színezék- és parabénmentes termékekről is. Ezeknek nem utolsó sorban az illatuk is természetes, így teljes élményt nyújt a termékcsalád.

Fejbőrápolás az egészséges hajért

Az oktatáson szó esett arról is, hogy sok fodrász hajlamos elfelejteni, hogy egészséges haj csak egészséges fejbőrből nőhet, így azt is ápolni és tisztítani kell. A megújult Morphosis termékcsaládban különösen nagy figyelmet kap a fejbőr védelme: korpa és zsír letisztítása, pH-érték rendbetétele.

Ennek bizonyításaképpen Natasha és Máté egy-egy modellen keresztül mutatták be a Morphosis Exfoliate fejbőrradírt, majd a modellek hajuk állapota szerint kiválasztott további Morphosis és For Me termékeket.

Fejbőrproblémák – Framesi Morphosis Scalp

Natasha Maconi kiemelte, hogy egy ilyen szalonkezelés során egy relaxáló kezelést kell, hogy kapjon a vendég. Ennek érdekében pedig fontos a tökéletes termékek kiválasztása, ehhez pedig egy konzultáció szükséges. Az ilyen munkára mindig időt kell szánni: otthon és a szalonban egyaránt.

Ez azonban nem csak a vendég hektikus életére, de a fodrász naptárára is vonatkozik. A szakember szerint érdemes kifejezetten fejbőr rituálé napokat tartani a szalonban, amikor mind a vendég, mind a fodrász egy kis nyugalomra lelhet.

Délután a Morphosis Re-Structure jegyében

A fejbőrproblémák után, délután a haj kapta a főszerepet. Nevezetesen a Morphosis Re-Structure és a Sublimiss oil bemutatásával. Az érdeklődők két modell kezelése közben és után láthatták/tapasztalhatták a két termék közti különbséget és a hatásukat:

Sublimiss oil kezelés
Re-structure kezelés

Azonban, nem csak termékekről esett szó az oktatáson. Natasha és Máté szalontippekkel és kérdések megválaszolásával igyekeztek segíteni a fodrászoknak. Ezek közül néhány röviden:

 • nem a termékeladás az elsődleges cél, ajánlani, kipróbáltatni érdemes és a vendég magától fogja keresni a terméket;
 • bár nem a termékeladás az elsődleges, sok szalonban egyáltalán nem beszélnek róla, ami szintén hiba – éljünk a lehetőséggel, ha adódik;
 • a konzultáció során fontos felderítenünk a haj előtörténetét és bizalmat kiépíteni a vendéggel;
 • mindig pontosan azt az árat kérjük el, ami megfelel a szolgáltatásunk minőségének.

Ismét nagy dobásra készül a Framesi: Rodoszon kerül megrendezésre az idei Framesi International Congress. Ötcsillagos Hotel kizárólag a körülbelül 1500 Framesi partnernek. Ez igazán nagy durranás lesz!

Összességében tehát értékes tudással és élménnyel mehettek haza a Framesi Morphosis Workshop résztvevői.

A Framesi oktatói és a modellek

Kipróbálnád a megújult Morphosis termékeket? Itt mindent megtalálsz róluk!

További fodrásztartalmakért böngéssz az oldalon🙂

Képek: Fodrászinfó és Hair Mate Szalon