Keresés

Párizsban versenyezni a legnagyobb élmény!

Párizsban versenyezni a legnagyobb élmény! Hogy miért? Íme!

Ki is bíztathatná jobban a L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy versenyzőit, mint az, aki már bejutott a legjobbak közé. Ezúttal Dancsó Erika fodrászmesterrel, a Haute Coiffure Francaise Trophy világverseny egyik döntősével beszélgettünk élményeiről és a francia cég sajátosságairól, amire szerinte mindenképp ügyelni kell minden versenyzőnek.

„2016-ban és 2017-ben egy hasonló világversenyen, az Haute Coiffure Francaise Trophy világversenyén kerültem be a világ 10 legjobb francia stílusú fodrásza közé. A Haute Coiffure Francaise Trophy versenyt is L’Oréal Professionnel támogatásával szervezik Párizsban és egy percig sem gondolkodtam rajta, hogy nevezzek-e.”

Milyen élmény volt Párizsban versenyezni?

„2012-től minden évben, évente többször is tanulok Laetitia Guenaou fodrászmestertől, hogy a francia vonalat elsajátíthassam. Kontyok, hajvágások, hajszínek: minden, francia stílusban. Így volt egy kis bátorságom, hogy kipróbáljam magam ezen a versenyen.

Először 2016-ban neveztem, akkor első magyarként rögtön a 10 finalista közé kerültem. Óriási élmény volt egy backstageben dolgozni azokkal a művészekkel, akiket addig csak az interneten követtem. Gondolhatod: három méterrel a föld felett jártam. Csodálatos érzés volt.

Viszont hibáztam több dologban. A színpadi fények hidegek voltak, ami modellem rose gold hajszínét teljesen sárgává tette. Ott és akkor nem éreztem nagyon jól magam. Ma már azt mondom, hogy ebből nagyon sokat tanultam. Ha színpadon dolgozom, akkor ezeket mind tudnom kell. Ezért a következő évben újra próbáltam és ismét bekerültem a világ 10 finalistája közé. Ekkor hideg szőke hajszínt készítettem egy nagyon halvány rózsaszín árnyalattal. Képzeld, egy pillangó inspirált. Ezt nagyon imádtam. Minden egyes percét magabiztosan éltem meg. Első ugyan nem lettem, viszont számomra minden, ami nehézkes volt az előző évben, azt megoldottam, sőt, nagyon nyugodtan és magabiztosan dolgoztam. Így elégedetten tértem haza. Párizsban versenyezni a legnagyobb élmény!

Rengeteg dolgot nyertem. A célom az volt, hogy Magyarország is tagja legyen a Haute Coiffure Francaise közösségének. 2017- ben csatlakoztattam Magyarországot és azóta még erősebben dolgozok: célom a francia vonalat megismertetni vendégekkel és a kollégákkal.”

Mit adott neked ez a verseny?

„Új látásmódot, precizitást, és persze saját határaim megismerését és azok átlépésének a lehetőségét. Ez érzelmileg óriási pluszt ad, amiből származik az az energia, amit adok vendégeimnek kollégáimnak, aztán pedig visszakapom. Örökös körforgás ez.

Szakmailag is nagyon sokat profitáltam belőle. A L’Oréal Professionnel októjaként már 2012-ben elkezdtem dolgozni, ám a verseny hatására, 2017-ben lettem French ID Artist, amire nagyon büszke vagyok. Legújabb érdemem, hogy 2018-tól a Mizutani Scissors nagykövete lettem. Ez szintén hatalmas örömmel tölt el.”

Te már nagyon belelátsz a L’Oréal Professionnel világába és a cég gondolkodásmódjába. Ez alapján kinek ajánlod, hogy jelentkezzen a versenyre?

„Azoknak a kollégáknak:

 • Akik szeretik a kihívást,
 • Akik imádják a munkájukat,
 • Akik szeretnék magukat egy kicsit kimozdítani a komfort zónájukból,
 • Akik kreatívak.

Akik viszont nem érzik mindezt magukban, akkor azért tegyék, hogy megélhessék és megtapasztalhassák, hogy igenis megvan bennük az a plusz. Ha nem lesznek elsők, semmi probléma: rengeteg tapasztalatot lehet szerezni ebben a versenyben.”

Számodra mit testesít meg a versenykiírásban szereplő „párizsi nő”? Hogyan képzeled el?

„Hanyag elegancia, tökéletlen tökéletesség, harmónia, nőiesség, a haj tele mozgással, fénnyel és a színek játékával.”

Mit javasolsz a versenyzőknek, hogyan érdemes neki kezdeni az alkotásnak?

„Van erre egy klassz 7 pontos listám, már mutatom is:

 1. Keress egy jó csapatot: sminkes, fotós, stylist.
 2. Inspirálódj a múltból, nézegesd a Dior, Chanel, Givenchy legújabb kollekcióit.
 3. Keverd a L’Oréal Professionnel legtrendibb színeit, nézd a természetet és meríts ötletet egy virág, pillangó, madár, vagy akár a napsugarak színeiből és alkoss.
 4. Ami megtetszett, fotózd és rendszerezd.
 5. A legjobb fotókat nyomtasd, majd ragaszd egy nagy kemény lapra.
 6. Gyúrd össze és megvan az anyagod.
 7. Hajrá! Már csak el kell készíteni :)”

Kiket tartasz szakmai példaképednek? Mit érdemes tőlük megtanulni?

„Ada Tatomir, Berni Ottjes, a L’Oréal Professionnel nagykövetei és minden kollégám, aki szívvel dolgozik ezért a gyönyörű szakmáért. Legnagyobb példaképem és mentorom Laetitia Guenaou. Imádom. Ezek az emberek nagyon keményen dolgoznak azért, hogy mindig a maximumot hozzák ki magukból, mindig megújuljanak, mindig fejlődjenek és nem utolsó sorban emberileg is a legjobbak maradjanak.”

Képek: L'Oréal Professionnel

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)