Keresés

Schwarzkopf Professional Partnerkongresszus 2024 - beszámoló

Több év kihagyás után került ismét megrendezésre a Schwarzkopf Professional Partnerkongresszus 2024-ben.

Havasi Krisztián, a The Hair Pro igazgatója és Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötték a megjelenteket és rögtön ismertettek néhány közérdekű információt. Mint köztudott a Henkel Beauty Pro üzletágának márkáit (Schwarzkopf Professional, Indola Professional, STMNT, Authentic Beauty Concept) 2024. január 1-jétől teljeskörűen a Havasi Krisztián által vezetett The Hair Pro Kft. forgalmazza hazánkban.

Havasi Krisztián beszédében kitért arra is, hogy bár a változás nagy, a csapat java része nem változott, továbbra is ugyanazok az emberek állnak a fodrászok rendelkezésére, mint korábban. Beszélt a raktározás és a szállítmányozás pozitív változásairól, valamint bejelentette, hogy 2024. március 11-én elindul a thehairpro.shop webáruház is. A beszédből egy rövid részlet itt látható:

Szofrán Zsolt, a The Hair Pro szakmai vezetője is köszöntötte a megjelent szakembereket, ezután pedig kezdetét vette a kétszer másfél órás program.

Igora Vibrance és Chroma ID újdonságok

Az Igora Vibrance szortimentje kibővült új 9.5 és 10-es árnyalókkal, a formula azonban maradt a már eddig is megszokott és mindenki által kedvelt, szeretett. Az IGORA Vibrance a fenntarthatóságot is szem előtt tartja, a termékek immár 50% újrahasznosított műanyag-, 80% újrahasznosított kartoncsomagolásba kerülnek. A gyártáskor 100%-ban megújuló energia kerül felhasználásra, zéró hulladéktermeléssel.

A The Hair PRO ASK Academy oktatófodrászai (Zsekov Katalin, Czupár Estilla, Márity Péter, Blanke Dávid, Katona Attila, Madarász Viktor és Szofrán Zsolt) modellekkel is készültek az Igora Vibrance hatékonyságának bemutatására. Készült többek között egy Peach Fuzz (2024-es Pantone szín), egy platina szőke férfi frizura és egy balayage, Airtouch technikával készült csodálatos hajszín. Utóbbi kapcsán Szofrán Zsolt a Money Board eszközt is méltatta, amely kapható lesz a The Hair PRO új webshopjában.

A ChromaID egy egyedülálló mix&tone rendszer, kötéserősítő hajpakolás fizikai pigmentekkel, amely egy lépésben ápolja, színezi és fényessé teszi a hajat. A fodrászok zéró sérüléssel használhatják a ChromaID-t, akár minden hajmosásnál. Egymással keverhető színek – ez a termékcsalád legnagyobb előnye.  

A fodrászok észrevételei és tapasztalatai alapján megújult a formula: a termékek lágyabbá váltak, a lila, pink és piros színek pedig intenzívebbek lettek. A Chroma ID-hez rendelhetőek üres tégelyek is, amelyek által a fodrászok egyéni keverékeket tudnak összeállítani a vendégeknek. Ez jó lehetőség az egyediségre és a továbbértékesítésre is.

A színpadra érkező modelleken az oktatófodrászok bemutatták mind a kreatív színek használatát, mind a színfrissítés lehetőségeit.

Blondme, Bonacure és Essential Looks

A szünet után termékismertető következett: megújult a Bonacure Scalp termékcsalád. Olyan hatóanyagok kerültek a termékekbe, mint a kel és a madecassoide, a guarana és a biotin, valamint bogyós gyümölcsök és AHA-sav. Ha pedig már Bonacure, akkor Szofrán Zsolt felelevenítette a Bonacure R-Two és a Fiber Clinix kezelés legfontosabb tudnivalóit is.

A Blondme a fodrászok által legkedveltebb termékcsaládok egyikévé vált. Kötéserősítő és anti-metal hatással is rendelkezik, amely egyedülálló a piacon. A kiváló termékcsalád bemutatására öt modell érkezett a színpadra a legkülönfélébb hajtípusokkal. A ragyogó, egészséges szőke hajak mindenkit lenyűgöztek.

Az Essential Looks 2024:1 kollekcióját Kovács-Czupár Estilla mutatta be, aki nemrég Hamburgban járt inspirálódni és tanulni. Az Essential Looks mottója: a kifutóról a szalonba.

„A Schwarzkopf Professional Essential Looks kollekciója nem arról szól, hogy lemásoljuk, hanem hogy inspiráljon bennünket – emelte ki Estilla. Ennek jegyében mutatta be a színpadon egy-egy modell segítségével a három trendet:

  • The Optimists - az élet szeretete
  • New Realities - a mostani világ inspirálta lázadó megjelenés, amelyben helyet kap az online tér, az avatárok, a fémes, hideg és intenzív színek
  • Daring Crowd – igazi amerikai stílus, lázadó előremutatás, mégis természetes megjelenés.

Mindezek után a fináléban színpadra lépett az összes modell, a program pedig svédasztalos vacsorával, tombolasorsolással, Király Viktor exkluzív koncertjével és hajnalig tartó bulizással ért véget.

A Schwarzkopf Professional partnerkongresszusa nagyon jó hangulatban telt és mindenki számára inspirációt jelentett. Az esemény során több beszélgetést elcsíptünk, amelyekben mindenki örömét fejezte ki, hogy végre személyesen is találkozhattak a szakma képviselői.

Képek: Lékó Tamás

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)