Keresés

Tartós hullámosítás: itt a Lisap új innovációja, a Keep Control!

Hasznos információk, és betekintés a tartós hullámosítás rejtelmeibe!

Egy korábbi cikkünkben beszéltünk arról, hogy ismét divat a göndör haj. Abban megemlítettük, hogy hamarosan bővebben írunk arról, hogy miként lehetnek tartósak hullámaid több hétre, akár hónapokra. Na de mit is takar az, hogy tartós hullámosítás? Ebben a cikkben most jobban belevetjük magunkat ebbe a kérdéskörbe. Készen állsz? Görgess lejjebb!

Tartós hullámosítás, ami nem dauer

Lássuk be, a tartós hullámosítás nem mostani divat – már a 20. század végén is hódított. Igaz, akkoriban dauerként ismertük, és nagyon sok fodrász, illetve nő szenvedett vele. Nem csak az elkészítése volt macerás, de a kezelés után a haj ápolására is sok időt kellett fordítani. A dauervíz és a fixáló együttesen nagyon durva reakcióba tudott lépni egymással, amitől a haj kiszáradt, töredezett lett, és gyakran le is égette az érintett hajszálakat. A fodrászok egy része minden alkalommal nagy görccsel indult neki a feladatnak, hiszen a legkisebb hiba is végzetes lehetett a vendég hajának. Ennek ellenére sokan bevállalták, mert képes volt megváltoztatni a haj szerkezetét, és hosszú hónapokra megoldotta a göndörítés gondját.

Mára már a tartós hullámosítás is sokat fejlődött. Ennek oka valószínűleg a növekvő igény ezekre a termékekre, ami miatt a cégek elkezdték fejleszteni és innovációkra építve behozni a piacra a fellelhető lehetőségeket. Napjainkban már nem feltétlenül a dauerre jellemző göndör loknikra kell gondolni, mikor a tartós hullámosítás, mint kifejezés megjelenik egy társalgásban. Az utóbbi időben ugyanis inkább a természetes hullámokra vetődik a rivaldafény.

A tartós hullámosítás már a férfiaknál is divat lett!

Mit is takar a ma divatos tartós hullámosítás?

Egy nedves hatású, hullámokat kölcsönző eljárás, ami kevésbé roncsolja a tincseket, mint a dauer, de nem is ad akkora göndörséget. Ajánlott bármilyen hajhosszhoz, ha a viselője természetesnek ható göndörségre vágyik.

Fontos megjegyezni, hogy jelenleg nem létezik olyan módszer, mellyel hónapokra megoldhatnánk a göndörséget. Viszont vannak innovációk, amik a haj lenövéséig hullámokat kölcsönöznek a hajnak, és segítik az álomhaj megteremtését.

Miért van ekkora sikere a tartós hullámosításnak?

Az egyre nagyobb igény a fodrászat különböző divatstílusaira vezethető vissza. Egy ombre vagy balayage festés például sokkal jobban mutat egy hullámos frizurán, teljesen feldobja a végső megjelenést. Emellett nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az európai lakosság mintegy 80%-a hullámos hajú, és a természetesség korszakában megnőtt a hullámos hajúként megjelenő hölgyek száma – ami így a divatot is irányítani kezdte. A sima tincsekkel rendelkezők egyre nagyobb késztetést éreznek arra, hogy ők is beálljanak a sorba. A beach waves is egy kedvelt frizura, hiszen a nyaralást juttatja eszünkbe, és kellemes érzéssel tölt el a látványa.

A laza hullámok a tengerpartot juttatják eszünkbe.

A Lisap új innovációja a tartós hullámosítás maga!

Ha te is gondolkozol a tartós hullámosítás lehetőségén, jó hírünk van: A Keep Care Natural Waves termékcsalád hetekre megoldja a göndörítést. Természetes hatást és tartós hullámokat biztosít, és a szalonban készíthető el! A Lisap termékeket kedvelő fodrászok szalonjaiban már biztosan megtalálhatóak a polcokon ezek a termékek.

A Keep Control úgy teszi a dolgát, hogy közben táplálja a hajtincseket, és védi azokat a sérülésektől. Természetes összetevőket tartalmaz, és minden olyat kiiktattak a kialakítása során, ami a haj egészségét veszélyeztetné. Nem tartalmaz sem parabént, sem ammóniát, sem pedig tioglikolsavat, ellenben 100%-ban vegán! Ha többet szeretnél megtudni a vegán termékek előnyeiről, ajánljuk figyelmedbe az erről szóló cikkünket is!

A modell haját a Keep Control termékeivel hullámosították!

A KEEP CONTROL NATURAL WAVES TERMÉKCSALÁDJA:

Tisztító sampon: tisztítja a hajat és kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket. 500 ml

Hajszerkezet kiegyenlítő: táplálja és védi a haj szerkezetét. Kiegyenlíti a felszíni szabálytalanságokat. 250 ml

Hullámosító folyadék: természetes, lágy hullámokat kölcsönös a teljes hajnak, miközben védi a hajat a sérülésektől. 100 ml

Neutralizáló folyadék: lezárja a tartós hullámosítás folyamatát, új textúrát ad a frizurának. 150 ml

Hidratáló balzsam: hidratálja, táplálja és erősíti a hajat a hullámosítás után. 500 ml

Fodrászként megéri nekem ennek a terméknek a használata?

A válaszunk egyszerűen: igen! Több előnye van, mint hátránya, emellett jó áron lehet beszerezni, és minden divatigény ebbe az irányba mutat. A használata is nagyon egyszerű, így mindenképp érdemes beszerezni a termékcsaládot, mert vendégeid sorra ezzel az igénnyel fognak érkezni.

Itt tudod megrendelni a Keep Control Natural Waves terméket.

FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ:

  • Érdemes először egy alapos analízist végezni a hajról, hogy mennyire száraz, van-e bármilyen fejbőrbetegsége a vendégnek. Szakmai szemmel te is látni fogod, hogy ajánlod-e neki a terméket a hajának állapotától függően, vagy sem.
  • Tisztítsd meg a hajat a tisztító samponnal.
  • Ezután törölközővel itasd fel a vizet a hajról, és vidd fel a teljes hajhosszra a hajszerkezet kiegyenlítő terméket.
  • Válaszd ki azokat a hajcsavarókat, amiket használni szeretnél a kívánt hullámok alapján. A különböző méretek más-más hullámokat eredményeznek. A termékhez jelenleg három hajcsavarót fejlesztettek ki, ami külön beszerezhető: kicsi, közepes és nagy méretűt.
  • Az előkészületek után jöhet a Hullámosító folyadék, amit a már felcsavart tincsekre kell feltenned a fej hátsó részétől a fejtető irányába. A hatóidő natúr és ellenálló hajon fél óra, festett hajon 20 perc, szőkített vagy világosított hajon 10 perc. Ajánlott 5 percenként ellenőrizni a folyamatot!
  • A hatóidő lejárta után tincsenként alaposan mosd le a hajról a folyadékot anélkül, hogy a csavarókat kiszednéd.
  • Törölközővel itasd fel a vizet a hajról, majd vidd fel a tincsekre a neutralizáló folyadékot. 5 perc után vedd ki a csavarókat a fej hátsó részétől kezdve, és tedd fel a maradék neutralizáló folyadékot a teljes, már kiengedett hajra. Ennek a hatóideje ismét legyen 5 perc!
  • Ezután megint jöhet a vizes leöblítés – alaposan öblítsd át a tincseket, majd vidd fel a hidratáló balzsamot. Hagyd hatni 5 percig, mielőtt kimosnád!
  • Végezetül szárítsd meg a hajat, amelyhez ajánlatos diffúzoros hajszárítót használnod!

Tetszik a termék? A Haj-Ker Sziget webshopjából beszerezheted a képre kattintva!

Képek: Lisap