Keresés

Tippek a téli hajhullás ellen – mit tegyünk és mit ne?

Téli hajhullás - ismerős ugye? Most megtudhatod, mit tehetsz ellene!

Tippek a téli hajhullás ellen – mit tegyünk és mit nem? A haj hullása bizony elkerülhetetlen. És természetes is. Nem kell tőle megijedni. De persze vannak olyan esetek, amikor bizony már nem a természetes mennyiségű hajhullásról kell beszélnünk. De ne keseredj el, van megoldás! Tippek a téli hajhullás ellen – mit tegyünk és mit ne?

Tippek a téli hajhullás ellen – mit tegyünk és mit ne?

Télen fokozott veszélyeknek van kitéve a hajunk. A hideg, a mínuszok nem tesznek jót neki. És mi is gyakran elfeledkezünk ilyenkor a megfelelő ápolásáról. Ha azt vesszük észre, hogy hosszabb időn keresztül hullik a hajunk, és mindenhol megtaláljuk: a párnán, a hajkefén, és a szokásosnál nagyobb számban, akkor érdemes egy kicsit elgondolkoznunk. Mi okozza vajon a fennálló hajhullást? És hogy előzhető meg?

Íme, néhány tipp a téli hajhullás megelőzésére

1. Figyelj a táplálkozásra

Télen sokan megfeledkeznek a megfelelő táplálkozásról. Ebben az időszakban amúgy is kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Így nem kell csodálkozni, hogy kevesebb vitamin jut a szervezetünkbe, ami bizony a hajunkon is meglátszik majd. Töredezettebb, fénytelenebb lesz. És elkezd hullani. A különböző vitaminok elengedhetetlenek a testünk és a hajunk számára. Fontos, hogy minél változatosabban próbáljunk étkezni ilyenkor is. Ha esetleg úgy érezzük, mégsem jutunk elegendő vitaminhoz, akkor akár fordulhatunk a különböző vitamin kapszulák felé. Hiszen ma már rengeteg olyan természetes vitamint lehet kapni, amik megfelelően kiegészíthetik ebben az időszakban az étrendünket.

2. Ne vidd túlzásba a hajmosást

A hideg köztudottan szárítja a fejbőrt, a túlzott hajmosás pedig csak tovább ronthat a helyzeten. A melegvíz tovább szárítja a fejbőrt, ami további problémákhoz vezethet. Bármennyire is jólesik a hideg idő után egy forró zuhany, próbáljunk inkább langyos vízzel hajat mosni majd.

3. A sapka kötelező!

A mínusz fokokban érdemes sapkát viselni. Persze nem azt mondjuk, hogy a lehető legvastagabb usankát kell mindenkinek előásnia, de egy meleg sapka a hideg ellen nagyon egyszerűen védheti a fejbőrünket és a hajhagymáinkat. A sapka ráadásul iazán menő és remek kiegészítője lehet öltözékünknek is. Csak egyre figyeljünk oda: ne essünk túlzásba sem, mert könnyen befülledhet és leizzadhat a fejbőr, a nyirkos haj pedig a másik véglet…

4. Hetente egyszer jöhet a tápláló kondicionáló hajpakolást

A hideg után a száraz meleg lakás csak tovább szárítja a hajszálakat. Nem csoda, ha fénytelen lesz. Hetente egyszer mindenképp vigyünk fel egy tápláló kondicionáló hajpakolást. Ez megelőzi a haj töredezettségét és szárazságát. Ilyenkor a lehető legjobb választás valamilyen tápláló természetes növényi olaj. Ilyen például az argánolaj vagy az egyszerű sima extraszűz olivaolaj. Mindkettő tökéletesen táplálja és fényessé varázsolja a hajat.

5. Ne felejtsd el a fodrászt sem

Télen semmiképp sem érdemes kihagyni a fodrászhoz való bejelentkezéseket, hiszen a szakember csodát tehet fakó és fénytelen hajunkkal. Egy kis igazítás, és egy kis törődés igenis jót tesz a hajnak – és a léleknek is. A megfelelő gondoskodás a hideg időben is elengedhetetlen, ugyanis az otthoni ápolás ellenére is töredezhet és elvékonyodhat a hajvég. Ilyenkor pedig bizony csak a fodrász segíthet!

Ha ezen a tanácsok ellenére is fennmarad a hajhullás, méghozzá igen nagy mennyiségben jelentkezik, akkor érdemes szakemberhez fordulni. Lehet, hogy valami lelki probléma, vagy hosszan fennálló stressz áll a hátterében a dolognak, vagy valamilyen tartós betegség.

Szöveg: Kristóf Anikó

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)