Keresés

Absolut Repair Molecular - szerkezeti helyreállítás azonnal!

Megérkezett a L’Oréal Professionnel szerkezethelyreállító termékcsaládja!

A haj szerkezetének regenerálása egyre több vendég, így pedig egyre több fodrászati cég számára is fontos. A L’Oréal Professionnel megalkotta az Absolut Repair Molecular termékcsaládot, amely akár egyszeri használattal képes regenerálni az erősen igénybe vett hajat. A termékcsalád tagjai:

  • Előkészítő ápoló (csak szalonhasználatra)
  • Absolut Repair Molecular sampon,
  • kiöblítendő szérum,
  • hajban maradó ápolókrém

A leghatékonyabb, még a legerősebben sérült hajon is használható protokoll kifejlesztése érdekében, a L’Oréal Professionnel a legjobb belsős és nemzetközi fodrászati szakemberekkel együttműködésben fejlesztette ki az Absolut Repair Molecular termékcsaládot.

Hajregenerálás molekuláris szinten

A mai technológia lehetővé teszi, hogy a haj regenerálásáért folytatott küzdelem molekuláris szinten is megvalósulhasson. A négy termékből álló család láthatóan megújítja a hajat, megerősíti a haj rostjait, ezáltal pedig segít helyreállítani a haj rugalmasságát.

Hajkárosodás esetén a hajszál peptidekből felépülő molekuláris szerkezete sérül. A peptidek sokféle aminosavból épülnek fel, amelyeket úgynevezett „peptidkötések” tartanak össze. Ha a peptidlánc állapota sérül, annak a haj látja kárát. Ha tehát szeretnénk megfordítani a károsodást, nem elég magukat a peptideket helyreállítani. A probléma lényege: a peptidmolekulák többsége túl nagy méretű ahhoz, hogy egyszerűen vissza lehessen juttatni azokat a hajrostba.

A L’Oréal Advanced Research kutatóintézetnek elsőként sikerült alkotórészeire bontania a peptideket, és külön-külön bejuttatnia azok alkotóelemeit a hajrostba. Az ultra-koncentrált összetételű termékcsalád ötféle aminosavat és akár 2% peptides hajkötésvédőt tartalmaz, ami az előkészítő ápoló esetén akár 3% is lehet. Ezek a hatóanyagok univerzális hatásúak: pótolják a hajból a hiányzó aminosavakat, és segítenek újjáalakítani és újjáépíteni a haj molekuláris szerkezetét. Mostantól akár egyszeri használattal regenerálhatjuk az erősen igénybe vett hajat az Absolut Repair Molecular sampon, kiöblítendő szérum és a hajban maradó ápolókrém segítségével.

Absolut Repair Molecular – megoldás az igénybevett hajra

Belső károsodások – hajrostok megerősítése

Az ilyen jellegű helyreállító ápolás azért előnyös, mert a károsodás tüneteinek megszüntetése mellett még rugalmasabbá is teszi a hajat. Mostantól a rugalmasságát, vesztett haj és a meggyengült hajrostok is megfelelő kezelésben részesülhetnek.

Felületi sérülések – táplálás

A haj ilyen típusú regenerálása sok esetben alkalmazható ugyan, de csak korlátozott mértékig hatékony. A felületi sérülések helyreállítása keretében lehet orvosolni textúrával kapcsolatos gondokat (száraz tapintás, töredezettség), a hajvégek kellemetlenségeit (durva tapintás, töredezés, elvékonyodás) vagy a festett szín minőségének romlását (ragyogás hiánya, a szín fakulása).

A L’Oréal Professionnel forradalmi termékcsaládjának összetevői azonban hatékonyan állítják helyre a sérüléseket a haj molekuláris szintén. Ötféle aminosav együttes hatásának köszönhetően a haj visszanyeri textúráját, erejét és rugalmasságát: glicin, szerin, glutamin, arginin, tirozin.

Bemutatkozik a termékcsalád

Koncentrált előkészítő ápoló

A kizárólag szalonokban használható koncentrált hatékonyságú hajerősítő ápoló segít helyreállítani a haj rugalmasságát.

A hajfelszín helyreállításán túl, a hajrost belsejébe hatolva, molekuláris szinten tölti fel, és belülről erősíti meg a hajszálakat. Segít megerősíteni a hajrostokat. A haj azonnal és jól láthatóan megújul: rendkívül könnyen fésülhetővé válik, a hajrostok pedig visszanyerik sima felületüket.

Használata: Permetezd leválasztásonként nedves hajon a hajhosszra és a hajvégekre (a leválasztások szélessége legyen 2 cm). A haj hosszától függően vigyél fel 3 nyomásnyi terméket mindegyik leválasztásra.

A haj hosszától és dússágától függően, összesen 15–20 nyomásnyi termékre lehet szükség. 1-2 percen át dolgozd bele a hajhosszba és a hajvégekbe, simító mozdulatokat végezve közben az ujjaiddal. Ne öblítsd le. Ezután közvetlenül az előkészítő ápolóra rétegezd rá az Absolut Repair Molecular sampont.

Absolut Repair Molecular sampon

Peptides hajkötésvédővel és ötféle aminosavval gazdagított összetétellel rendelkező ultrakímélő sampon, amely megtisztítja, megerősíti és segít helyreállítani a hajrostokat.

A termék luxus minőségű összetételének köszönhetően tisztít, könnyebb kifésülést biztosít, és fokozott ápolást nyújt a hajnak. Használata után a haj érezhetően erősebb és táplált, visszanyeri rugalmasságát.

Használata: A terméket nedves hajra vagy az előkészítő ápolóra rétegezve vidd fel. Emulgeáld, amíg dús hab nem képződik a hajon. Alaposan öblítsd le.

Kiöblítendő szérum

A koncentrált hatékonyságú hajerősítő ápoló segít újjáépíteni a haj molekuláris szerkezetét.

Nemcsak a hajfelszínt regenerálja, de molekuláris szinten is megerősíti a hajszálakat. Segít helyreállítani a haj rugalmasságát. A haj azonnal és jól láthatóan megújul: fénye sokkal ragyogóbbá, felszíne pedig lényegesen simábbá válik.

Használata: A terméket nedves hajra vidd fel. Válaszd 2 részre középen a hajat. Nyomj ki 2-3 nyomásnyi szérumot a kezedbe. Oszlasd el egyenletesen a terméket mindkét oldalon a hajhosszon és a hajvégeken. Dolgozd be a szérumot 1-2 percen keresztül a hajba a két tenyered között. Fésüld át az ujjaiddal a hajat. Alaposan öblítsd le.

Hajban maradó ápolókrém

Megerősíti a hajrostokat, és megóvja a hajat.

Könnyed állagának köszönhetően a termék azonnal behatol a hajszálak belsejébe, és megerősíti a hajrostokat. A hajfelszín kisimul, a hajszálak ragyogó fényt és egészséges megjelenést kapnak, emellett ellenállnak a káros külső behatásoknak. Természetes tapintást ad a hajnak. Hővédelmet nyújt akár 230 °C-ig.

Használata: Vidd fel törölközőszáraz hajra. Válaszd a hajat két részre. Vigyél fel egy-egy nyomásnyi terméket mindkét oldalra a hajhossztól a hajvégekig. Szükség esetén alkalmazhatsz többet is a termékből. Öblítést nem igényel. Végül szárítsd meg a hajat vagy hagyd szabad levegőn megszáradni.

L’Oréal Professionnel - A tudás megosztása

Az oktatás mindig is a fodrászok, valamint az immár 110 éves L’Oréal Professionnel közötti együttműködés alappillérét képezi, legyen szó a L’Oréal Accessről vagy a gyakorlati oktatásokról.

A brand a vendégek számára is rendszeresen tesz közzé fodrászok közreműködésével gyártott tartalmakat, hogy hajápolási tippeket és gyakorlatokat osszon meg a termékcsaládok használatával kapcsolatban. Az Absolut Repair Molecular termékcsalád kapcsán Adina Pignatare készített egy rövid videósorozatot, amelyben bemutatja a termékcsalád szakszerű használatát. A videósorozat a L’Oréal Access felületén érhető el.

Szöveg és képek: L’Oréal Professionnel

További cikkekért böngéssz az oldalon!