Keresés

Alexis Ferrer új kifejezőképességet teremtett a fodrászatban

Az Alexis Ferrer által összeállított trendanyag önmagáért beszél!

Mennyire elképesztő, amikor egy hivatáson belül a művészet és az önkifejezés összefonódik. Milyen mértékben elkápráztatja az embert, amikor valaki egyedi szemléletmódjából és kreativitásából valami új születik. Mi most éppen így érzünk Alexis Ferrer La Favorite kollekciója kapcsán. Ez most tényleg nemcsak egy trendanyag, hanem a fodrászat és a haj új nyelvezete és kifejezőképessége.

A kezdetek: Wella Professionals Trend Vision Awards 2012

Alexis Ferrer már a 2012-es Wella Trend Vision Awards-on is bemutatta a hajra történő “fotónyomtatás” innovációját, aminek ötlete nagyon különleges módon született. Az ihlet úgy állt össze a tehetséges szakember fejében, hogy felkérést kapott egy izgalmas témájú kollekció megalkotására, mely végül az Echo nevet viselte. Ekkor úgy döntött, hogy az emberek legsötétebb és legnehezebb pillanataiba nyújt betekintést – a félelem, a kételyek és a magány kibontakozásába -, és mindezt egy nagyon sajátos módon teszi. Épp ezért Alexis úgy látta jónak, hogyha a fájdalmakat a modellek csinos arca nélkül projektálja, hisz máskülönben elveszne a lényeg kifejezőereje. Ezért a hajat használta fel az emberi érzések tükörképeként, amihez az inspirációt olyan alkotóktól gyűjtötte, mint Escher, Alexander McQueen vagy Hitchcock.

Alexis Ferrer, Wella Professionals Creative Artist

Alexis a projektet hónapokon keresztül tökéletesítette, hogy a haj szinkronban legyen a modellek mozgásával, illetve, hogy a nézők számára mindenhonnan kivehetők legyenek a rémisztő, de egyben zseniális “nyomtatott arcok”. A show fokozásának érdekében, a rémültséget generáló lookokat a modellek a színpadon való eltúlzott mozgással egészítették ki. A végeredmény mindenkiben nyomott hagyott, a szakma apraja-nagyja csodájára járt a fodrász innovációjának. Itt azonban a történet nem állt meg, 2017-ben ugyanezzel a technikával Txell Miras divattervezővel együttműködve, Alexis Ferrer újra nagyot alkotott. A kifutón a hajakról halászok arcai tekintettek vissza a nézőkre.

Együttműködés Txell Miras divattervezővel

Napjaink: Alexis Ferrer La Favorite kollekció

Alexis Ferrer 2020-ra tovább tökéletesítette a technikát: még intenzívebb színeket alkotott, és javított a “hajfotók” felbontásán. Kidolgozta a fényképnyomatok legkorszerűbb technikáját a festék felvitelétől kezdve, egészen a digitális előállításig. Miután elkészült a még precízebb technikai háttérrel, tudását a La Favorite kollekcióban mutatta be újra a nagyvilág számára. Az első fotó 2020. szeptember 1-jén debütált az Instagram oldalán, mi pedig most részleteiben is megmutatjuk a csodát:

Haj: Alexis Ferrer
Smink: Mary Torres
Fotók: Rafael Andreu

Forrás: Pressroom