Keresés

Barbie szelfi app - Jobb ha nem használod

A TikTokon felbukkant Barbie szelfi app számos veszélyt rejthet.

A Barbie film megjelenése szinte az egész országot lázba hozta. A fodrászat, a divat és mindenféle szépségipari szolgáltatás is a film hatása alá került. Vendégek sokasága szeretett volna Barbie sminket, frizurát vagy ruhákat. Ezzel párhuzamosan a digitális világ is kihasználta ezt a piaci rést: létrejött a barbieselfie.ai szolgáltatás, amely a TikTok-on vált egyre népszerűbbé. Egy szelfi applikációról van szó, amellyel néhány pillanat alatt bárki Barbie vagy Ken bőrébe bújhat, a mesterséges intelligencia ugyanis megalkotja a képet.

Barbie szelfi app – nem jó ötlet

Elsőre ez jó dolognak tűnhet, ám utólag kiderült, hogy óriási buktatója van a programnak. Az applikáció szabályzatának elfogadásával ugyanis a felhasználó hozzáférést bitosít

  • a telefon kamerájához,
  • fizetési előzményekhez,
  • GPS helyelőzményekhez,
  • regisztrációs adatokhoz.

Ezek olyan érzékeny adatok, amelyekkel jobb, ha csak mi rendelkezünk. Az alkalmazás használatával azonban az app kezelője is bármikor hozzáférhet ezen adatainkhoz: láthatja merre jártunk és járunk, mit vettünk és mennyiért és milyen oldalakat kerestünk fel.

Késő bánat

Ha már elkészítettük a szelfit, törölhetjük ugyan a képet és az applikációt is, ám ez nem biztos, hogy védelmet nyújt az esetleges hackerek ellen. Ennek fényében jobb, ha nem is használjuk ezt az appot, bármennyire is kíváncsiak lennénk saját Barbie vagy Ken figuránkra.

Fontos azt is észben tartanunk, hogy a nem megbízható kezelőktől származó, sokszor csupán a közösségi médiában terjedő alkalmazásokkal, játékokkal és programokkal nagyon vigyázzunk, mert sokuk jelenthet veszélyt személyes adatainkra!

Forrás: Index

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)