Keresés

Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás sajtótájékoztató @ Home of Franziska

A Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás sajtótájékoztatóján jártunk!

2018. október 10-én a Home of Franziska adott otthont a Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás sajtótájékoztatójának, ahol még több információval gazdagodhattunk az impozáns rendezvény részleteiről.

Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás sajtótájékoztató

A Hungexpo idén egy egészen innovatív és igazán új kiállítással jelentkezik, ahol a szépségipar minden területéről várják a lelkes szakembereket és érdeklődő vendégeket. A Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás egy kifejezetten részletes és sokoldalú programtervet kínál, amely egyaránt kedvez a kozmetikusoknak, fodrászoknak, manikűrösöknek és pedikűrösöknek.

A rendezvényre való jegyvásárlás és szakmai regisztráció már javában folyik, azonban az eseménnyel kapcsolatos részletek sora folyamatosan frissül. Ebből kifolyólag beszélgetett Takács Nóra – a sajtótájékoztató moderátora -, a Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítását elősegítő és létrehozó szakembereivel. (A kiállító márkák sora folyamatosan bővül – jelenleg 60 kiállító cég és 100 márka -, és listája megtekinthető a Beauty & Style hivatalos honlapján.)

Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás sajtótájékoztató résztvevői

A sajtótájékoztató 10 óra 30 perckor vette kezdetét a budapesti Home of Franziska vendéglátóhelyen. A résztvevők között köszönthettük Debreczeni (Annoni) Zitát a rendezvény nagykövetét, Raunicker Ivettet a kiállítás igazgatóját, Ács Mónikát a BKIK elnöki sajtótanácsadóját, Juhász Klára kozmetikus mestert, Hegyi Andrea kézápoló és műkörömépítő mestert, és nem utolsó sorban Szécsényi István fodrászmestert.

Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás: a sajtótájékoztató részletei

A sajtótájékoztató keretein belül a rendezvény létrejötte mellett a Beauty & Style versenyeinek részleteivel is gazdagodtunk az adott terület képviselőitől.

A kiállítás keretében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatával karöltve, több szakmai versenyre is jelentkezni lehet, melynek nyertesei igencsak nagy megtiszteltetésben részesülnek.

MŰKÖRÖMÉPÍTŐ-, ÉS LÁBÁPOLÓ VERSENY

Műkörömépítő-, és lábápolóversenyen indulni lehet több kategóriában is, amelynek részleteit Hegyi Andrea osztotta meg velünk, aki már évtizedek óta versenyzik a szakmában. Az első napon egy technikai, a második napon pedig egy díszítő versenyszámban tudják összemérni tudásukat a szakemberek. Utóbbi egy egészen új megmérettetést foglal magába – amelyet Andrea egészen Amerikából hozott magával -, a “színre csillogást”.

Az újdonság gyakorlatilag annyit jelent, hogy a kész alapkörmöt, amelyet a versenyzők a délelőtt folyamán megépítenek, Swarovski kristályokkal kell díszíteniük fantáziájuk szerint. A verseny díjazása sem kismértékű, ugyanis profi kategóriában a nyertes modelljével együtt belépést nyer a 2019-es londoni Nail Olimpiára, a tanuló kategória első helyezettje pedig elkísérheti oda a magyar csapatot. Természetesen a lábápolás sem marad el, azonban ott csupán egy egynapos versenyt rendeznek, ahol egyaránt hangsúlyt fektetnek a hagyományos és esztétikai pedikűrre.

MASSZÁZSVERSENY

A kozmetika területén masszázs kategóriában tudnak versenyezni az arra jelentkezők, árulta el nekünk Juhász Klára kozmetikus mester. Indoklása szerint, azért ezt a területet ragadták ki, mert ez a magyar szakemberek sajátossága, hiszek tudásukat tekintve a magyarok egyedülállóak: ezt a területet is tanulják és művelik nap mint nap. A szervezők ezzel a versennyel szeretnék felhívni a figyelmet a hazai szakemberek különlegességére. Lehet indulni egyéni-, és csapatversenyben – ez maximum két főt jelent -, jelentkezni pedig még jelenleg is lehet.

60. MAGYAR BAJNOKSÁG: FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS VERSENY

Az idei évben 60. alkalommal kerül megrendezésre az MFKKE és a BKIK által a fodrászok és kozmetikusok Magyar Bajnoksága. Szécsényi István fodrászmester ezzel kapcsolatban elárulta nekünk, hogy férfi és női hajvágásban is lehet nevezni a versenyre, tanuló, illetve felnőtt kategóriában, ahol a jelen és a közeljövő legfontosabb fodrászelemei és trendjei fognak megjelenni.

Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás sajtótájékoztató összegzés

A sajtótájékoztató végén volt lehetőség a szépségipar szakembereivel és a kiállítás szervezőivel beszélgetni. Kedves és humoros pillanatok fűszerezték a beszélgetést, ahol már felmerültek különböző igények a következő évre is, ilyen például a “férfi megőrző”, hiszen valljuk be, itt most női többségre számíthatunk, amely kevésbé kedvez a futballnak vagy a Forma1-nek. 🙂

Szöveg és képek: Gódor Virág

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)