Keresés

Elrontott frizurák helyreállítása by Fodrászinfó Pro

Így lettek gyönyörűek a korábban elrontott frizurák a Fodrászinfó Pro szakemberei által!

A legjobb szakemberek is hibázhatnak. Az azonban koránt sem mindegy, hogy mekkorát. Ha nem megfelelően konzultálunk a vendéggel, nem jegyezzük fel a haján alkalmazott kezeléseket, akkor később nehezebben találunk vissza a hibás ponthoz. Ez pedig sok fejtörést okozhat például szőkítés, balayage vagy éppen melírtechnikák esetén. Az is előfordulhat, hogy az elégedetlen vendég új fodrászt keres, akinek szintén nehéz lehet megoldani a problémát.

A Fodrászinfó Pro szakmai csoport fodrászai is gyakran találkoznak elrontott frizurákkal. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány csodálatos helyreállítást. Sajnos minden beküldött kép ezúttal sem kerülhet be a válogatásba, de bízunk benne, hogy mindenki talál inspiráló és szemet gyönyörködtető átalakításokat.

Az otthoni festések átka

A hajszínkorrekció egyik leggyakoribb oka, hogy a vendég otthon festi a haját. Sajnos az erre a célra használatos festékek sok esetben nem jó minőségűek és maga a hajfestés sem professzionális technikával készül. Ilyen esetekben a haj foltos lesz, a szín pedig hamar fakul és kopik.

Csányi István egyik vendége például egy korábbi fodrász által melírozott hajat festett be otthon többször is. Ennek eredménye egy roncsolt, porózus, töredezett és foltos frizura lett. Ennek orvosolására István babylihts technikát alkalmazott. BlondMe 2%-os előhívóval, valamint Igora Vibrance árnyalóval és Chroma ID pakolással érte el a második képen látható végeredményt!

Csányi István munkája

Podholiczki Bianka vendége is az otthoni festés híve: dobozos festék, szőkítőpor és hidrogén. A javítás egy balayage formájában valósult meg festéssel, árnyalással, vágással és keratinos kezeléssel. Szükség volt rá!

Podholiczki Bianka munkája

Gulyás Eszter egyik kuncsaftja még a járvány alatt próbálta otthon szőkíteni vékony szálú haját. A teljes átalakítás csak három kezelésből sikerülhetett, így jött létre az egységes szőke szín.

Gulyás Eszter munkája

Balayage – elrontani és javítani

Az örökké divatos balayage nem csak kedvenc, olykor mumus is. A képek alapján úgy tűnik, nem mindenki tudja szépen elkészíteni és szükség lehet a korrekcióra. Egy jól elkészített balayage vagy airtouch technikával azonban könnyedén helyrehozhatunk egy egyébként nem ilyen technikával készített hajat. Íme a példák:

Gál Betti az első képen látható hajat airtouch technikával javította. A foltok eltűntetéséhez még festeni kellett a kimaradt részeket és a tövet is. A cél a vendég természetes hajszínéhez való közelítés volt. A vendég nem kedveli a meleg árnyalatokat, a nagyon hűvös azonban nem áll jól neki, így a végeredmény egy homogén, bézses szín lett.

Gál Betti munkája

Betti egy másik vendége idő szűkében jelentkezett be egy balayage-ra, de már az első pillanatban kiderült, hogy korrekcióra van szükség. Egy nyolc hónapos lenövésről volt szó, amely a vendégnek nem tetszett, természetellenesnek érezte, az idő viszont sürgette, megjelenésre volt hivatalos. Sajnos az ilyen esetek némi csúszással és káosszal járnak, de a végeredményért sok esetben megéri:

„A végeredmény két és fél órás korrekció lett, úgyhogy végül tényleg beúsztam, de ilyen boldogságot ritkán lát az ember.” – Gál Betti

Az elkészült frizura tupíros technikával készült, 12 fóliával. A kimaradt részek ombre technikával kerültek árnyalásra. A használt termékek: Diarichesse és Dialight.

Gál Betti munkája

Ambrózy Flóra szintén az airtouch technika segítségével javította a bal oldalon látható hajat. A vendég kérése mindkét esetben a természetes átmenet volt. A vendég elégedett volt, állítása szerint első alkalommal távozott a fodrásztól úgy, hogy valóban elégedett. Ez az, amiért érdemes dolgozni.

Ambrózy Flóra munkája

Lang Dóra alábbi két korrekciója is szőkítéssel, valamint airtouch és balayage technikák kombinálásával készült. Az eredmények magukért beszélnek.

Lang Dóra munkái

Fodor Tímea egy elrontott balayage-t hozott helyre. A különbség jól látható. A haj szárazsága miatt keratinos ápolást is el kellett végezni!

Fodor Tímea munkája

Végül egy kis szőkítés

A szőkítés sem olyan egyszerű feladat, mint gondolnánk. Számos fodrász nyilatkozott már arról, mik a leggyakoribb hibák. A vörös pigmentek eltávolítása sem egyszerű feladat, a megfelelő hamvasításhoz pedig tisztában kell lenni a színkörrel és a pigmentek működésével.

Gräff-Oros Boglárka vendége is részesült egy nem megfelelő szőkítésben, amelytől haja a képen látható állapotba került. Sor került festésre, keratinos hajszerkezet-javításra is, azóta pedig rendszeresen karbantartják a hajat, így az visszanyerte szépségét és egészségét. Boglárka (és immár vendége is) a z.one concept termékeit használja.

Gräff-Oros Boglárka munkája

Kis Anita vendége esetében szőkítés nélkül szerettek volna elérni egy hamvas, szinte fehér hajat. A feladatot végül Anita tudta megoldani:

Kis Anita munkája

Komlósi Nelly vendégének igénye mindkét esetben hamvas szőke szín volt, meleg árnyalatok nélkül. Nelly természetesen a második képen látható színt készítette.

Komlósi Nelly munkája

Elrontott frizurák – előzd meg őket oktatással!

Mint a cikk elején is írtuk, mindenki hibázhat. Azonban mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez ne történjen meg. Ha pedig adódik a lehetőség, igenis menjünk oktatásra és továbbképzésre. Ha pedig valamilyen területen nem vagyunk biztosak képességeinkben, merjünk nemet mondani. Hosszú távon ez sokkal jobban kifizetődik, mint egy elrontott frizura.

Ha fodrászt keresel figyeld Fodrászinfó Facebook oldalát, illetve a Fodrászajánló Facebook és Instagram oldalakat!

Képek: Fodrászinfó Pro szakemberei

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)