Keresés

Fodrászmarketing-tippek: legyen sikeres a nyarad!

Megérkeztek a nyári fodrászmarketing-tippek!

A nyár sokszor szól a nyaralásról és a pihenésről a vendégek és a fodrászok számára egyaránt. Ilyenkor a szalon látogatottsága is csökkenhet, hiszen a vendégek is inkább otthon vagy épp egy hotelben hűsölnek. Íme néhány tipp, hogy egy kicsit fellendítsd a nyári időszakot, és sikeres legyen a szalonod nyáron is!

Fodrászmarketing tippek nyárra!

A nyári időszak lehetőséget ad arra, hogy a vendégeket rávegyük valami új kipróbálására. A balayage továbbra is a szalonok sikerszolgáltatása, ezért kiváló lehetőség, ha erre építünk fel valamilyen kampányt. Ha nem egyedül dolgozunk, fontos, hogy a teljes csapattal tervezzük a kampányt, hiszen így a siker akár többszörös is lehet.

Egy sikeres kampányhoz a következő elemeket kell végiggondolnod:

  • koncepció, ötlet kidolgozása és pontosítása,
  • megfelelő kommunikáció és a csapat elkészítése,
  • precíz árazás,
  • az ötlethez illő képek, videók, reklámanyagok, közösségi médiatartalmak

A kampánynak hagyjunk elegendő időt, hogy megtaláljon minden potenciális vendéget, és azok ki is használhassák. A kampány zárására alkalmas időpont pl. szeptember 30. vagy október 1., az őszi hónapok kezdete.

Top 5 tipp a sikeres nyárért!

  1. Állítsd össze a kampányodhoz szükséges tartalmakat: szalondíszlet, ablakmatrica, honlap és social media tartalmak. Mindenképp használj videós tartalmakat is pl. az akciód előnyeiről vagy előtte/utána eredményekről!
  2. Hagyj magadnak elég időt a kampány elindításához és a lezáráshoz is!
  3. Nem feltétlenül kell akciót hirdetned: csomagok, bérletek vagy különleges szolgáltatások is nagy hívóerővel rendelkeznek.
  4. Légy pozitív és kreatív, ne válassz nyári akciót, csak mert az a legegyszerűbb megoldás!
  5. A vendégeknek nem mindig az ár az elsődleges szempont. Nekik is szükségük van tudásra és inspirációra. Ezeket a szempontokat is vedd figyelembe a kampány kidolgozásakor!

Induljon a nyár teljes gőzzel! További cikkekért böngéssz az oldalon! :)

Inspirációs forrás: Estetica Magazine