Keresés

Miért fontos a professzionális hajápolási termékek használata?

A professzionális termékek fontosságára hívjuk fel a figyelmet. Maradj velünk!

Hajunk állapota megjelenésünk szerves részét képezi, egy gondosan ápolt és mindig ízléses frizura sokat segít az első benyomás sikerességében. Ennek megteremtésében pedig a professzionális termékek vannak legnagyobb segítségünkre. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat az előnyöket, miért is érdemes professzionális termékeket használni – és miért érdemes egy szakember segítségét kikérni a termékek kiválasztásához.

Miért fontos a professzionális hajápolási termékek használata?

Hajunk állapota megjelenésünk szerves részét képezi, egy gondosan ápolt és mindig ízléses frizura sokat segít az első benyomás sikerességében. Az ápoltság mindenesetre nem merül ki annyiban, hogy reggel megfésülködtünk-e, vagy sikerült-e egy igényes kontyot készítenünk még indulás előtt. Hajunk szerkezete folyamatos változásokon megy keresztül, nem csak kizárólag az idő múlásával, de ugyanúgy a fodrászati beavatkozások alkalmával is, legyen szó például egy festésről, vagy dauerről stb.

Száraz, könnyen zsírosodik, korpás a hajad és változtatnál rajta? Esetleg tökéletesen egészséges és szeretnéd, hogy ez így is maradjon? Íme a megoldás: professzionális termékek használata!

A hajunk ápoltsága nem merül ki annyiban, hogy reggel megfésülködtünk-e, vagy sikerült-e egy igényes kontyot készítenünk még indulás előtt.

Ahogyan említettük már, a hajápolás nem csak és kizárólag azok számára lehet fontos, akik már küszködnek valamilyen problémával. A „normál hajtípussal” rendelkezők számára is fontos odafigyelni a részletekre – hiába, hogy az általános fejbőr problémák számukra nem léteznek, – azonban tudjuk, hogy számos esetben az állapot megtartása sokkal nagyobb odafigyelést igényel, mint az adott állapot elérése. A sor folytatása egyértelmű, van akinek, száraz és fakó, vagy éppen könnyen zsírosodik, illetve könnyen lehet, hogy egy új festés során a hajszín elvesztette a ragyogását, de még az is megtörténhet, hogy ezek a problémák kumulálódtak.

A „normál hajtípussal” rendelkezők számára is fontos odafigyelni a részletekre.

Fodrászoktól vendégeknek: 5 ok, amiért fontos a professzionális termékek használata

1. „A te hajadhoz igazítva”

Szakemberként sem véletlenül kerülnek a kezünkbe a számunkra legjobb termékek. Természetesen fodrász és fodrász között is rengeteg márka merül fel, attól függően, hogy kinek mi vált be, de egy mindben közös: professzionális! Laikusként könnyen felismeri bárki, hogy éppen milyen problémával küzd, hiszen egyértelműen nem titulálható egészségesnek, hogyha egy nap után már zsírosodik a hajunk, azonban léteznek kevésbé látható problémák is, mint például a haj vitaminhiánya, hajunk szerkezetének módosulása.

Ha fontos számodra a megjelenésed, és tudatosan szeretnéd hajadat ápolni, bizalommal fordulj kedvenc fodrászodhoz, és az általa preferált termékekhez, ahol mindig Te leszel a fókuszban!

Prioritásként olykor hajlamosak vagyunk az „olcsóbbat, és kevésbé jót” alkalmazni a „drágább, de minőségi” helyett, amellyel még ronthatunk is a helyzeten. A szalonokban tehát indokolt, hogy nem feltétlenül „boltban is szembejön velünk” termékekkel dolgozunk, képesek vagyunk személyes igényeidhez igazítani a megoldást és menteni a menthetőt! Ahogyan nincs két egyforma ember, úgy haj sem! Ha fontos számodra a megjelenésed, és tudatosan szeretnéd hajadat ápolni, bizalommal fordulj kedvenc fodrászodhoz, és az általa preferált termékekhez, ahol mindig Te leszel a fókuszban!

2. Tudatos hajápolás

Rengeteg alkalommal megemlítettük már, hogy mennyire örülünk az egyre inkább élre törő, és káros anyagoktól mentes termékeknek, és igyekszünk, hogy erre számos alkalommal fel is tudjuk hívni a figyelmet! A fodrászpiac, és maga a szakma is, mindig kiemelt figyelmet szentelt annak, hogy egy szépségápolási beavatkozás során az egészséges megoldások maradjanak fókuszban, azonban nem mindig volt rá mód. Szerencsére ma már ilyen szempontból is egyre több termék közül válogathat a szakma, de miért is jó ez nekünk?

A hatóanyagok csupán koncentráltan találhatóak a professzionális termékekben

A hatóanyagok csupán koncentráltan találhatóak a termékekben, kis mennyiséggel is képesek elérni a kívánt hatást, az allergén anyagok pedig hosszútávon sem okoznak problémát. A tudatos fodrász és vendég kapcsolatához elengedhetetlen a bizalom, tehát arra mindenképp ügyeljünk, hogy csak is a megfelelő kölcsönösség kapcsán bólintsunk rá bizonyos termékekre, és csak ilyen módon lépjünk a tudatosabb hajápolás útjára!

3. A szalonmunka megkönnyítése

Felhívtuk már a figyelmet arra, hogy hogyan ne viselkedjünk egy fodrászszékben ülve vendégként, és arra is, hogy fodrászként hogyan bánjunk a vendéggel, amelyeknek célja nem volt más, mint a szalonmunkák folyamatának megkönnyítése. A kooperáció azonban nem csak abban az adott órában és percben fontos, mikorra időpontot adtunk, hanem a következő találkozásig tartó intervallumra is vonatkozik.

Szépségápolási körökben sokszor elhangzik, hogy „Fodrász vagyok, nem varázsló”, mert egyértelműen megvan a létjogosultsága ennek a kijelentésnek. Számos esetben a vendégnek él a fejében egy kép, hogy mit szeretne, és nem méri fel saját paramétereit. Egy köröm és egy haj esetében is meghatározott szabályok szerint lehet csak játszani, kizárólag hozott anyagból lehet dolgozni, amely nem mindig működik velünk együtt, még akkor sem, ha azt bárki megálmodta, és illúzióként él is a fejében.

A szakember által ajánlott professzionális termékek használatával nem csak a fodrász munkáját segítitek meg, de hosszútávon saját pénztárcátokat is megkímélitek

Megoldások azonban léteznek, mint mindenre – amely ugyan nem feltétlenül 100%-os, – de legalább kompromisszumképes. A szakember által ajánlott professzionális termékek használatával nem csak a fodrász munkáját segíted, de hosszútávon saját pénztárcád is megkíméled, hiszen kevesebb terméket kell használni, és a haj regenerálódásával talán kevesebbet is kell visszajárnod a szalonba. Az eredmény pedig nem más, mint egy tartós, ragyogó, a fodrászt és magadat is boldoggá tevő hajkorona!

4. Mindig tudsz kihez fordulni!

Senki számára nem idegen a helyzet, mikor egy termék használata előtt és közben felmerülnek bennünk kérdések. Ráadásul speciális esetekben még több is a kelleténél. Ilyenkor már izzítjuk is az internet szörfdeszkáit, hogy meglovagoljuk a különböző blogok és vlogok hullámait, majd szembetaláljuk magunkat azzal a szomorú felismeréssel, hogy mindenki mond valami jót – és egymástól teljesen eltérőt. Nem találunk két ugyanolyan véleményt vagy tapasztalatot, ami annyira nem meglepő, hiszen ennek több oka is lehet.

Nem találunk két ugyanolyan véleményt vagy tapasztalatot, de a szakember mindig fog tudni neked válaszolni az általa használt professzionális termékkel kapcsolatban!

Van, hogy különböző termékeket preferálnak a használók, de az is, hogy egyszerűen az ő hajuk másképp reagál bizonyos összetételű termékekre. Viszont a szakember mindig örömmel segít és válaszol neked, hiszen nap mint nap azokkal a termékekkel dolgozik, amelyet ajánl számodra, mi több, ismeri a hajadat, és annak szerkezetét is! Így tanácsait megfogadva rengeteg időt spórolsz meg, ha a helyes megoldás kutatása helyett rá bízod magad, szakértelmére hagyatkozol.

5. Tartósabb eredmény

Gyakorlatilag az utolsó pont már magáért beszél, hiszen burkoltan már megemlítettük, hogy a professzionális termékek használata során talán megspórolunk magunknak néhány felesleges szalonba vezető utat. Ha felismertük, vagy éppen szembesítettek már minket a problémával, és tanácsokat is kaptunk – milyen fésűt használjunk, hogyan alkalmazzuk a termékeket, – bizonyos időintervallumon belül biztosak lehetünk abban is, hogy hajunk eredményes változásokon megy keresztül. Na persze ehhez az is kell, hogy betartsuk a játékszabályokat! Nem mindegy ugyanis, hogy festett haj fakóságára, vagy a dauerolt hajunkra kapjuk azokat a bizonyos termékeket és tippeket! A kölcsönösségen alapuló odafigyelésből ugyanis, még sosem lettek valódi kalamajkák. Szerintünk megéri, szerinted?

A professzionális termékek használata során tartósabb eredményeket érhetünk el

Ti rábízzátok magatokat fodrászotok véleményére? Használtok professzionális termékeket? Ha igen, számotokra bevált? Miben más? Írjátok meg nekünk! 🙂

Képek: Pinterest