Keresés

Minden, amit a Framar márkáról tudnod kell!

Ismerd meg Te is velünk a Framar-t!

A Framar külföldön az évek során szinte fodrászati fogalom lett, amit a profi fodrászeszközökre használnak. Köszönhető ez a népszerűség a csomagolások figyelemfelkeltő színeinek, a legújabb design szerinti kialakításoknak, valamint a márka innovatív technológiai újításainak és globális marketingjének, illetve annak, hogy a termékeket fodrászok fejlesztették fodrászoknak. Magyországon azonban csak 2017-ben hódította meg a fodrász szakmát a Framar, ezzel hatalmas újításokat hozva a fodrászok mindennapjaiba! Ha még nem hallottál a márkáról olvass tovább és ismerd meg Velünk a Framart-t!

Egy kis "Framar történelem"

A Framar, bár csak 2017-től hozott újdonságot a magyar fodrászok életébe, de a világ fodrászai már sokkal hamarabb élvezhették a márkához kapcsolódó innovációkat és új technikákat. Tudni szeretnéd, mik voltak ezek? Jöjjön egy kis Framar történelem:

1985: A melírfólia felfedezése

Frank Gallo, a Framar egyik társalapítója Angliában részt vett egy hajvágó/hajfestő képzésen, hogy szakmai tudását tökéletesítse. A képzés közben rátalált egy új technikára, mégpedig a fólia használatára hajfestés és melírozás közben. Ez a felfedezés jelentette a melírozás jövőjét, így hazatérte után a melírsapkát leváltva, elkezdte használni és tökéletesíteni ezt az új rendszert a saját szalonjában, nagyon meggyőző eredményekkel.

1986: A Framar vállalat megszületése

Maria és Frank (társtulajdonosok) fokozatosan indították el a vállalatot, kezdetben rengeteg szalont látogattak végig Ontario déli részén, bemutatva a fodrászoknak a fóliahasználat előnyeit.

1987: A 2,27 kg-os tekercs

Az innováció kulcsfontosságú. Miután valamivel több, mint egy évig előre darabolt fólia lapokat árultak, a duo úgy döntött, hogy bemutatja a 2,27 kg-os fóliatekercset, azzal az első adagoló és fóliahajtogató géppel együtt, mely mindmáig megtalálható a szalonokban. Ezután kezdtek megjelenni a forgalmazók, hiszen meglátták a lehetőséget a melírfólia használatában.

1991-1994: A változatosság jó dolog

Az első szakmai show. A Framar kiállított a torontói ABA szépségipari szövetség vásárán, ahol bemutatta termékújdonságait, valamint oktatást tartott a fodrászoknak a melírfólia használatának technikáiról és előnyeiről, kidolgozva oktatási rendszerüket.

Annak érdekében, hogy a melírfóliák átfogóbb sorát tudja nyújtani az ügyfeleinek, a Framar bemutatta a színes tekercseket. A 0,45 kg-os tekercsek kielégítik a melír technikához szükséges igényeket, miközben a használt munkaterületet minimalizálja.

A Framar számos hasznos újdonságot hozott a melírtechnikák világába

2001: A Nagy lépés

A termékek és felhasználók bázisa is gyarapodott, így a Framar egy nagyobb területű épületbe költözött. Az új telephely pedig új nevet hozott magával, így született meg a „Framar International”, miközben a vállalat elkezdte árulni termékeit Észak-Amerika egész területén.

2002-2006: A gyártás Kanadába költözött

A cég a fóliák gyártását saját kezébe vette annak érdekében, hogy ügyfeleik számára alacsonyabb árakat tudjon biztosítani. Az összes extrém puhaságú előre darabolt fólia a mai napig Kanadában készül. A cég kifejlesztett egy innovatív rendszert a fóliák egyedülálló textúrált felületének kialakításához, valamint bármilyen méretre való darabolására, hogy a felhasználók összes igényének eleget tudjon tenni. Ezt később a termékek és az ügyfelkör gyarapodása miatt még két költözés követte, 2008-ban és 2015-ben.

2011: A Framar cég teljes átalakítása

A fólia iparban eltöltött 25 év után a cég úgy döntött, hogy teljes mértékben újra gondolja a márkát. Így születtek meg a fóliák adagolós dobozai, a kreatív és vicces nevek, az egyedülálló termékek, valamint a figyelemfelkeltő csomagolások. A Framar küldetésének érezte, hogy a tipikus melírfóliát és fodrászeszközöket szórakoztatóvá tegye.

A Framar színes csomagolása egy kis vidámságot visz a fodrász mindennapokba

2017: A Framar meghódította Magyarországot!

És itt van az újabb mérföldkő: a Framar megérkezett Magyarországra és feltett szándéka volt a hazai fodrászok életének megkönnyítése, a fodrászeszközök piacának bővítése és az innovatív technológiájú termékek megismertetése, megszerettetése a fodrászokkal.

Mint látjuk, mára ez a küldetés teljesült! A legnagyobb fodrász szakemberek ugyanis a Framar termékeit használják, és a #Framar hashtag-re rákeresve is lépten-nyomon sztárfodrászokra bukkanunk, akik ezekkel az eszközökkel dolgoznak. Valószínűleg nem tévedhetnek nagyot…

Milyen Framar termékeket használhatsz?

A történelmi kitekintő után térjünk is a lényegre! Mutatunk pár Framar terméket, melyek akár a Te rendelkezésedre is állhatnak!

Accusoft sörte

A Framar egyedülálló, szabadalmaztatott ecset technológiája az elvékonyított ecsetvég, ami balayage-nál segít, hogy minél természetesebb legyen a színátmenet a hajban, festésnél pedig a precíziós agyag felvitelt és tökéletesebb színfedést biztosítsa.

Dombornyomott fólia

A dombornyomott fólia jobb anyagtapadást tesz lehetővé, ráadásul nem csúszik le a hajról és vékonyabbra is hajtható, mint egy átlagos fólia.

Biológialiag lebomló balayage fólia

A természet védelme nagyon fontos a Framar cég számára, ezért is került megalkotásra a biológiailag lebomló, nem tapadó fólia, amivel a balayage és melír tincseket a lehető leghatékonyabban tudjuk szekciókra szeparálni.

Te is kipróbálnád a Framar termékeit? 

Vásárold meg a termékeket itt az újdonságokért pedig kövesd a Framar Instagram oldalát!

Képek: Framar