Keresés

GOLD Professional Mallorca exkluzív úti beszámoló

A csodálatos vidéken töltött idejükről számoltak be fodrászaink.

A GOLD Professional nemzetközi csapata idén Mallorcán mutatta be legújabb újdonságait és trendjeit a partnerfodrászai számára. A négynapos különleges eseményen hazai szakemberek is részt vettek, akik rengeteg élménnyel és mesélnivalóval érkeztek haza Spanyolországból. Gold Mallorca Exclusive úti beszámoló következik Kósdi Ágnes és Simon Tibor tolmácsolásában.

Gold Mallorca Exclusive 2022: szakmai feltöltődés egy festői környezetben

Még el sem búcsúztattuk 2022-t, de vannak, akik már most a következő év trendjein agyalnak. Ahogy megszokhattuk, a fodrászvilágban nincs megállás, főleg nem az olyan professzionális brandek életében, mint amilyen a GOLD Professional. A dán márka idén október 13-16. között tartotta meg legnagyobb szakmai rendezvényét, a Gold Mallorca Exclusive-ot, ahová a magyar csapat egy része is ellátogatott a szakmai feltöltődés jegyében.

A partnerkongresszus festői környezete, az őszi fürdőzés lehetősége mindenkit azonnal elvarázsolt, de a valódi inspirációt még így is az impozáns Son Amar Venue-ben megtartott szakmai oktatások, bemutatók és látványshow-k biztosították. Október 14-én a GOLD nemzetközi csapata nagyszínpadon mutatta be a márka legmodernebb vágás- és festéstrendjeit, styling- és kontykészítési technikáit, míg egy nappal később az alapítótagok – Marco és Victor – látványos bemutatója kápráztatta el a közönséget.

Újító ötletekben nem volt hiány: mutatjuk is, hogy érezték magukat a magyar fodrászok a GOLD idei nagyszabású rendezvényén!

GOLD-féle trendkalauz egyenesen Mallorcáról

Miből tudjuk megállapítani, hogy mely brandek bírnak értékteremtő erővel? Honnan tudjuk, hogy egy márka mögött álló csapat szuper munkát végez? Onnan, hogy partnerfodrászaik történeteit hallgatva, annyira beleéljük magunkat a sztorikba, hogy elég pár pillanat, és képzeletben már mi is ott találjuk magunkat a Földközi-tenger közepén, Mallorcán, egy fodrászcsalád tagjaként.

Ahogyan Ágnes és Tibor mesélt nekünk élményeiről, szinte azonnal megelevenedtek előttünk az exkluzív esemény részletei és bemutatói. Most az ő gondolataik tolmácsolásában adjuk át, hogy jövőre milyen újdonságokkal érkezik a márka, és azt is, hogy miért is érdemes a GOLD-közösség részévé válni.

Kada Szabó Éva, Simon Tibor és Kósdi Ágnes

GOLD PROFESSIONAL FODRÁSZATI TRENDEK 2023-RA HANGOLVA

Ahogy arról már szó esett, a Gold Mallorca Exclusive eseményén két nap teljes mértékben a szakmai újdonságok bemutatásának és megismerésének volt szentelve. Az első “oktatási napon” olyan innovatív megoldások kerültek előtérbe, melyek kapcsolatot teremtettek a Marilyn Monroe és Elvis Presley korabeli frizurákkal, ezáltal pedig egy új színben tüntették fel a klasszikus fazonokat. “Nagyon tetszett, hogy visszaköszön az Elvis Presley és Marilyn Monroe korszak. A bemutatófodrászok ezeket a frizurákat próbálták továbbfejleszteni és -irányítani különféle hajvágásokkal, szárításokkal és hajfestésekkel.” – mesélte Tibor.

Az újdonságok között számos férfifrizura-inspiráció is visszaköszönt, amik azért voltak különlegesek, mert eltértek a jól megszokott, nagyon rövid, felnyírt formáktól. Elsősorban a nem mindennapi fazonok voltak előtérbe helyezve: a legnagyobb szerepet a szögletesebb, homlokba fésült, fülre ráérő hajak töltötték be. “Ezek a fazonok azért voltak nagyon klasszak, mert különböző technikákkal teljesen át lehetett dolgozni őket. Ugyanazt a frizurát, néhány apró trükk segítségével pár percen belül, több, különböző stílusban is átalakították a színpadon.” – osztotta meg élményeit Ági.

Ágnes és Tibor elmondásai szerint a “trend-előrejelzés” legnagyobb dobása egy olyan hajfestési módszer volt, ami háta mögött hagyja a szabadkezes technikákat és a balayage-t. Lényege, hogy a haj egy részét egy sávban felvilágosítják, majd olyan tónusokkal színezik, amik jóval világosabbak az alaphajszínnél, de mégis passzolnak hozzá. A technika mögötti inspiráció, hogy a frizura olyan hatást keltsen, mintha egy ablakon keresztül bekacsintó fénycsóva tükröződne vissza a hajról. Tibor úgy fogalmazott, hogy ezzel az árnyalási technikával egy egészen új divatirányzatot hozott haza a szalonjába.

SZAKMAI KAPCSOLATBÓL ÉLETRE SZÓLÓ BARÁTSÁGOK

A mallorcai útra természetesen nem csak szakmai szempontból voltunk kíváncsiak, azt is szerettük volna megtudni, hogy egy nagyszabású GOLD-esemény milyen kapcsolati tőkével és érzelmi horderővel bír. Bár Ágnes és Tibor is több évtizede képviseli a fodrász szakmát, mindkettejükről igaz, hogy csak most először vettek részt ehhez hasonló rendezvényen. Viszont anélkül, hogy összebeszéltek volna, a szakmai út legnagyobb élményeként mindketten a GOLD-közösség csapatdinamikáját és harmóniáját emlegették.

Vadas János, Simon Tibor, Galambos Ferenc és Balogh Máté

Ági így fogalmazott: “Végtelen boldogság volt számomra, amikor kint voltam. Nekem nagyon fontos, hogy ahová tartozom, ott szeretetben tudjak együtt lenni a többiekkel. Szerencsére olyan fantasztikus kollégákkal ismerkedtem meg, akiknek az életük ugyanarról szól, mint az enyém. Imádják a munkájukat, a hajakat, imádnak ezzel foglalkozni. Alig aludtunk a négy nap alatt, mert a reggelitől kezdve, szinte minden pillanatunkat együtt töltöttük. Fantasztikus volt a csapat – azt gondolom, hogy életre szóló barátságokat kötöttem kint.” Ági szavait Tibor is közel hasonló gondolatokkal egészítette ki: “Mindenkin azt láttam, hogy él-hal ezért a munkáért, ezért rendkívül jól éreztem magam a csapattal.”

Egy szelet Hollywood és Las Vegas

A mallorcai út utolsó éjszakáján elkápráztató látványshow-k szórakoztatták a Spanyolországba ellátogató fodrászokat. A márka alapítóinak nemzetközi bemutatóját légtornászok, spanyol táncosnők előadásai színesítették, amiknek köszönhetően egy kicsi hollywoodi és Las Vegas-i hangulat is helyet kapott a mediterrán miliőben…

...És, hogy mindeközben mivel rukkolt még elő a színpadon Victor Moreno és Marco Merie? Látogass el a GOLD Professional soron következő workshopjára, ahol a Mallorcán látott új kollekcióból Kada Szabó Éva 3 frizurát is elkészít lépésről lépésre.

ITT MINDEN RÉSZLETET MEGTALÁLSZ – JELENTKEZZ MÉG MA: FACEBOOK-ESEMÉNY

Hogyan érezte magát a HairSpa Professional ügyvezetője, Vadas János? Őt is megkérdeztük!

“Már régóta nem vehettünk részt nemzetközi rendezvényeken, nagyon hiányoztak. A mallorcai út újra lehetőséget teremtett arra, hogy egy másik környezetből és kultúrából nyerjünk inspirációt, más típusú emberekkel ismerkedjünk, beszélgessünk. Ez mindannyiunk számára nagyon fontos, mert csak így ragadnak ránk új látásmódok.

Október 13-án 11-en indultunk el Spanyolországba. Már szinte az első pillanattól egy olyan különleges kötődés alakult ki közöttünk, amit csak egy külföldi út képes megadni. A GOLD Professional egyébként is nagyon magasra teszi a mércét ilyen téren. Sokkal emberibb alapokra helyezi az üzletet; ez a filozófia pedig az egymással való viszonyainkban is rögtön megmutatkozik.

Mindig is abban hittem, hogy pozitív hozzáállással nagyon sok mindenen és nagyon gyorsan túl lehet lendülni. Én a GOLD-os fodrászokon is ezt érzem. Egyszerűen olyan pozitivitást sugároznak, ami azonnal átragad az emberre. Mallorcára mindenki barátsággal érkezett – ez nagyon fontos volt számomra.

A „GOLD-os fiúk” (Victor Moreno és Marco Merie, a márka alapítói és tulajdonosai – a szerk.) élen járnak a szakmájukban. Tisztelem őket azért, mert ki mertek lépni a multik által vezérelt világból és szembe mertek menni a megszokott trendekkel és berögződésekkel. Ráadásul úgy, hogy így is meg tudtak maradni a piacon, és ilyen növekedést hoztak (a számok ugyanis őket igazolják).

gold-professional-mallorca-exkluziv-uti-beszamolo-25

Fantasztikus látni, hogy közvetlen kapcsolatot ápolnak mindannyiunkkal. Ez abban is megmutatkozott, hogy Marco még azokat is név szerint szólította, akikkel két éve nem találkozott. Számomra ez egy olyan visszajelzést ad, hogy itt tényleg számítunk és fontosak vagyunk. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen pici ország képviselőiként is így törődnek velünk.

Én meglehetősen emocionális ember vagyok, ezért kifejezetten fontosak számomra az ilyen típusú értékek. Ha az egész fodrász szakma el tudna menni egy ilyen irányba, úgy gondolom, hogy mindenki sokkal sikeresebbé válna. A sikerük kulcsa talán az, hogy a GOLD Professional-nél fodrász gyárt fodrásznak, ami az összes részletben meg is mutatkozik és átjön.

Victor és Marco mertek nagyot álmodni és működött. De a legjobb, hogy a sikereik ellenére is akkora alázattal végzik a munkájukat, amit máshol nem tapasztalok.”

Néhány hangulatkép a mallorcai utazásról:

Képek: HairSpa Professional