Keresés

Hajmenők show 2021: a hajvágások szerelmeseinek

A Hajmenők rendezvényén jártunk, ahol sok hasznos dolgot tanultunk!

2021. szeptember 12-ére, éppen a Pápalátogatás napjára esett a Hajmenők 2021 rendezvénye, mely egy egynapos look&learn bemutatót ígért. A horvát ZGAT kreatív csapata mellett Czinki Herbert lépett még színpadra, akik a hajvágás gyakorlati ismeretei mellett rengeteg elméleti anyaggal is szolgáltak a résztvevőknek. A karanténidőszak után igazi fellélegzés volt ez a bemutató, beszámolónk elkalauzol az egész napra, görgess tovább!

A Hair Tóth egy családi vállalkozás, melynek alapítója Tóth Zoltán. Zoli víziója a kezdetektől az, hogy a fodrászoknak a termékek értékesítésén és a kedvezményeken túl adjon. Vesszőparipája a használható tudás, az ismeretek megszerzése szerinte kulcsfontosságú a fejlődéshez. A „life long learning”, azaz az élethosszig tartó tanulásról felesége, Pataki Ágnes is beszélt, aki a nap konferansziéja volt és akinek frappáns átkötései nyomán megismerhettük a fellépő csapatokat is. Elsőként Ivana Spicer és Mario Mesaric duója, azaz a ZGAT lépett színpadra.

MIELŐTT TOVÁBB MENNÉL, NÉZD MEG A VIDEÓT A HAJMENŐK 2021 RENDEZVÉNYRŐL:

//Iratkozz fel a Fodrászinfó YouTube csatornájára, majd “nyomd meg a csengőt” és értesítést kapsz az új videókról!//

Hajmenők: A ZGAT filozófiája a hajvágásról

A ZGAT csapata immáron negyedszerre járt Magyarországon, akiket így már egy kicsit közelebbről megismerhettünk. A duó a precíz hajvágások szerelmese, emellett tökéletes oktatók. Náluk a néző végig követhet minden mozdulatot, minden fogást és a feltett kérdésekre is őszintén válaszolnak. Az Instájukat nézve a munkájuk precíz, feszes és a végletekig átgondolt, ami a való életben is így van. Sőt, a két fiatal a szalonban is éppen így dolgozik. És mivel egy precíziós hajvágás teljes koncentrációt kíván, ők bizony a hajvágás alatt nem is beszélgetnek vendégeikkel. Abban az egy órában a hajvágás a fókusz, így a vendég is relaxálhat közben csendben a székben.

Szerintük egy-egy bemutató célja (akár éppen ennek is), hogy opciókat adjon a szakembernek, hogy mi mindent is tud csinálni. Nem kell, hogy az legyen a cél, hogy a bemutató után visszatérve a szalonba mindenen változtasson a szakember, ám a fokozatos lépések, kis finomítások rengeteget adnak és elvezetnek egy olyan tudáshoz, amire mindig is vágytunk. Azt vallják, hogy a hajvágás egy nyitott művészet, melynél az alapok ismerete elengedhetetlen, ám a megvalósítási irány már csak a fodrászon múlik.

Hajmenők show: a ZGAT minden apró részletbe beavatott minket a hajvágásaik során
A ZGAT hölgy tagja: Ivana Spicer

Hajmenők: A hajvágás útja Czinki Herbert szerint

Czinki Herbert elméleti anyaggal kezdte a következő blokkot, amiben a hajvágás alapjairól és a három alap formáról (háromszög, négyzet, kör) beszélt, majd azonnal kapcsolódott a ZGAT gondolatához, miszerint az apró lépések tudnak később nagy változásokat hozni. Szerinte sem kell, hogy egy-egy bemutató hatására elvárás legyen magunkkal szemben a gyökeres változás, ám a tudásmorzsák beépítése a mindennapi munkába nagyon fontos. Bár a színpadon csak egy hajat vágott Herbert, elméletben több haj elkészítése mellett a gondolatiság megváltoztatása felé is elkalauzolta a hallgatóságot. Bemutatójában nagy hangsúlyt fektetett a testtartások bemutatására – akárcsak a ZGAT, – és megmutatta, ő hogyan dolgozik a szalonmunka során a mindennapokban.

A Hajmenők Show kiemelt magyar meghívottja Czinki Herbert

Változó hajtrendek

Emlékeztek, mikor évekkel ezelőtt mindig új trendekről beszéltünk? Nos, mint ahogy magunk körül is tapasztaljuk, a ZGAT csapata is erre erősített rá: manapság már nem léteznek nagy trendek, inkább egy mixtúra van. Különböző stílusok és korszakok keveredése, egy cseppnyi egyediséggel fűszerezve. Ivana egyszerűen csak úgy fogalmazott, hogy neki az a trend, ami szerinte a legjobban néz ki. Tetszik neki, hogy elbillent a világ az egyedi irányába és ez az öltözködésen túl a hajakban is jól nyomon követhető. Végezetül adtak egy kis útravalót, amit talán a legtöbb fodrász így alkalmaz, de sosem árt az ismétlés. A kérdés, a következő volt: a tanácstalan vendéget hogyan tudjuk a stílusa felé irányítani? Erre egy frappáns fodrászos válasz érkezett: Kérdezd meg,

  • mivel foglalkozik?
  • milyen gyakran szokott hajat mosni?
  • hogyan szárítja meg a haját?

Aztán simítsd meg a haját, hogy érezd a fejformáját, emeld fel a frufruját (ha van), nézd meg jól az arcát és ezalatt az idő alatt már te is látni fogod a képet, milyen haj állna neki igazán jól és hogyan lehet ezt az életéhez igazítani. Majd készítsd el neki és hagyd, hogy beleszeressen a képbe.

Képek: fodraszinfo.com és Hair Tóth