Keresés

Kun Zsuzsanna lett a legkedveltebb területi képviselő

Kun Zsuzsannát kérdeztük a szavazás eredménye kapcsán.

Ahogy két éve, most is szavazást indítottunk a Fodrászinfó Pro csoportban, hogy megtudjuk ki a fodrászok legkedveltebb területi képviselője. Legutóbb Vágási Lídia, idén pedig Kun Zsuzsanna kapta a legtöbb szavazatot. Őt kérdeztük ennek kapcsán:

Milyen visszaigazolást jelent számodra, hogy te lettél a legkedveltebb területi képviselő?

Nagyon feldobott az eredmény. Természetesen rengeteg fodrászt ismerek, akikkel napi szinten kapcsolatban állunk és kedveljük egymást, de akkor is nagyon jólesik, hogy engem választottak, kiváltképp, mert rengeteg jelölt volt. Egy évre elegendő energiát merítettem ebből!

A vendégek keveset tudnak a területi képviselőkről. Pontosan mik a feladataid?

Bemutatom a fodrászoknak az új termékeket és a használatukat, oktatásra invitálom őket és segítem őket mindenféle elakadásukban. Szerencsére nagymértékben belelátok a szakmába annak ellenére is, hogy nincs fodrász végzettségem. Többen kérdezték, hogy szeretnék-e az lenni, de a kereskedelmi vonal jobban vonz. Világ életemben ez a terület vonzott: az információk átadása, a megfelelő kommunikáció, a termékek eladása és a kapcsolatok. Nagyon jó barátságok is születtek a pályám alatt, van olyan fodrász, akihez 14 éve járok.

Mi az általános benyomásod a fodrászokról?

Azt látom, hogy nagyon kevesen tudják jól promotálni magukat. A jó szakmaiság csak a munka egyik része, nagyon fontos lenne a jó kommunikáció és önreklám. Fontos lenne a fodrász-vendég kommunikáció színvonalát is emelni, bizonyos dolgokat kimondani a vendégeknek, amiket a fodrászok nem mondanak ki. Sok esetben tudni kell nemet mondani is. Egy-egy képen vagy videón látott frizura nem feltétlenül könnyű vagy olcsó munka. Nincs meg a kellő bátorság és önbizalom ahhoz, hogy őszintén kommunikáljanak.

Ezek szerint nem csak a termékekre vonatkozóan keresnek meg a fodrászok, igaz?

Igen, az utóbbi időben több szakemberrel beszélgettem az árazásról, hiszen a járvány és az infláció nagyon megváltoztatta a pénzügyeket. Sok szalonban sajnos nem megfelelő az árképzés, valamint az áremelés is komplikált témakör. Szerintem a legjobb megoldás a költségalapú árképzés.

Említetted, hogy mindig is érdekelt a kereskedelem, de hogyan kerültél a szépségiparba?

Egy ismerősömmel dolgoztunk együtt területi képviselőként egy másik cégnél, de az nem igazán váltotta be a vágyaimat. Ő került először a Matrixhoz, később aztán nekem is lehetőség adódott egy állásinterjúra, amely után én is idekerültem. Semmilyen szépségipari tudással nem rendelkeztem, a képzésen egy hét alatt kaptam meg több évnyi tudásanyagot. Fontos volt, hogy tudjuk is, hogy miről beszélünk. Egy olyan alapot kaptunk akkor, amit már bármikor tovább fejleszthetek ezen a területen. Ezen kívül a cégen belül is vannak oktatások, illetve márkafüggetlen eladástechnikai tréningek is. Ezek segítségével az ember önmagát is jobban megismeri.

Ezek főleg kommunikációs- és marketing tananyagok?

Főképp kommunikáció: konfliktuskezelés, eladásösztönzés. Mindenkinek van egy képe önmagáról kommunikáció terén is, de egy ilyen tanfolyamon ez sokszor cáfolásra kerül, vagy éppen megerősödik. Én például egy energikus, mosolygós személy vagyok és a fodrászok már szinte el is várják tőlem a jókedvet. A visszaigazolások alapján a velem való találkozás egy kicsit emeli a hétköznapok hangulatát. Ezzel együtt azonban azt is azonnal észreveszik, ha éppen nem ér fülig a szám. Sokszor ilyenkor sincs különösebb problémám, mégis azonnal feltűnik mindenkinek. Emiatt is nagyon szeretem a szakma emberi részét. Egyébként sokkal több kommunikációs tréninget tartanék fodrászoknak, mert a vendégekkel való kapcsolat is sokszor félresiklik éppen emiatt.

Mit üzennél a fodrászközösségnek?

Legyenek bátrabbak és vállalják fel önmagukat és a vágyaikat. Legyen szó akár árazásról, vendégkapcsolatokról, mert a tudás a szakember kezében van.

Képek: Kun Zsuzsanna, Matrix

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)