Keresés

Marketing tippek fodrászoknak: építsd a vállalkozásod tudatosan!

A tudatosság jegyében: marketing tippek fodrászoknak, hogy naprakész légy!

Egy jó szakember akkor tud érvényesülni a mai világban, hogyha képes tudatosan építeni a vállalkozását. A sikeres üzletpolitikához természetesen elengedhetetlen a marketing és az online jelentét. Legfrissebb cikkünkben olyan marketing tippeket hoztunk fodrászoknak, amelyek segítenek a vendégkör kiépítésében és megtartásában – ezt figyeld!

Marketing tippek fodrászoknak: megvalósítási ötletek a tudatos vállalkozásépítéshez

Nem is olyan régen egy fodrász számára elég volt csupán annyi, hogy fogjon egy füzetet vagy egy naptárt, és felírja a vendége nevét, elérhetőségét, illetve elmentse a telefonszámát. A technológia és az internetes szolgáltatások robbanásszerű fejlődésével azonban a bejelentkezési módok lehetősége megsokszorozódott, és a szakemberek élete egy soha véget nem érő telefoncsörgéssé és –pittyegéssé vált. Ami ennek a folyamatnak a szépsége, az egyben a nehézsége is, hiszen pszichésen kifejezetten megterhelő, hogyha egy szabadnapon vagy éppen munka közben is az időpontfoglalást kell menedzselni. Mindemellett a sikeres vállalkozás titka a folyamatos online jelenlét, így nem könnyű eldönteni, hogy mikor, miből és mennyit célszerű engedni.

Ahhoz, hogy üzletpolitikai szempontból tudatosabbá válhassunk, fodrászként három fronton kell teljesíteni:

 • a szalonban,
 • a digitális vendégkezelés területén/az online tér kiaknázásában,
 • a social media platformokon (Facebook, Instagram, weboldal).

Mit jelent ez a gyakorlatban? Már mutatjuk is!

Marketing tippek fodrászoknak

Marketing tipp #1 - hírlevél

A hírlevélküldés a mai napig az egyik legköltséghatékonyabb információs és értékesítési eszköz, de tartalmát tekintve érdemes benne kialakítani egy rendszerességet és egy tematikát. Azt javasoljuk, hogy mindig legyen olyan hírleveled, ami értéket képvisel: ez lehet egy hasznos tipp, cikk, tanulmány, oktató videó vagy ajándék. Kiküldhető információnak számítanak továbbá a szezonális ajánlatok, a divatszínek és –formák, a legújabb termékek vagy szolgáltatások is. A hírlevél tökéletes arra is, hogy ajándékutalványt, kedvezményes kupont, termékbemutatót vagy személyes ajánlatot küldj vendégeidnek. Időközben figyelj arra is, hogy ne vidd túlzásba a hírlevélküldést! Havi 1 db bőven elég, ezért is érdemes fél évre előre megtervezni a kampányokat.

PRO TIPP: már az első alkalommal kérd el a vendéged e-mail címét, mert ebből tudod építeni a vendégadatbázisodat a hírlevélküldéshez!

Marketing tipp #2 - posztolás

Manapság, amelyik szalon vagy szakember nem rendelkezik Facebook– vagy Instagram-profillal, olyan mintha nem is létezne. Mindenképpen érdemes üzleti oldalt létrehozni, akkor is, ha egyszemélyes fodrászatban dolgozol, hiszen ezek a közösségi oldalak bemutatkozásként szolgálnak! Ha az online felületeidet megtöltöd értékes tartalmakkal és jól átláthatóvá varázsolod őket, akkor nemcsak szimpátiát váltasz ki, hanem egy magas színvonalat is képviselsz, ami elvezet a vendégköröd kibővítéséhez. Épp ezért nagyon fontos a munkáidról való rendszeres posztolás, a kedvezmények megosztása, az elérhetőségeid, illetve a hozzád tartozó online időpontfoglalási lehetőségek feltüntetése.

PRO TIPPEK:

 • Napi egy bejegyzés bele kell, hogy férjen az idődbe ahhoz, hogy fenntartsd a folyamatos érdeklődést! Persze, időzített posztokkal dolgozhatsz előre is, de első lépésben vizsgáld meg, hogy mikor a legaktívabbak a vendégeid, és mely tartalmak a kedvenceik!
 • Írj bátran személyes bejegyzéseket – természetesen szakmai szempontból!
 • Időnként készíts videós tartalmakat, jelentkezz be élő adásban is!
 • A friss híreket, akciókat, a szalon életében történő változásokat mindig oszd meg az idővonaladon és a sztoridban is!
Posztolj rendszeresen!

Marketing tipp #3 - online marketing

Ha meghallod, hogy Facebook Pixel, Google Analytics és Tag Manager, még ne menekülj! Ezeknek a platformoknak a beállítása/használata nagyon sokat dob a latba, és szerencsére elég őket egyszer optimalizálni ahhoz, hogy utána már az algoritmusok maguktól dolgozzanak tovább.

FACEBOOK PIXEL: a Facebook-képpont egy business fejlesztő platform, ahol pár kattintás után kapni fogsz a webhelyedhez egy kódrészletet. Segítségével egyszerre tudod mérni és optimalizálni a hirdetési kampányaidat, és ezáltal meghatározni a célközönségedet. Ha szeretnél elmélyedni a témában, KATTINTS IDE!

GOOGLE ANALYTICS: ez a Google általi ingyenes fejlesztésű program gyakorlatilag a Facebook Pixelhez hasonló rendszerként működik. Használatával szintén a weboldalad statisztikáit tudod nyomon követni, elsősorban a látogatók számát és oldaltevékenységét megfigyelve. Elsődleges célja, hogy segítséget nyújtson a reklámkampányok optimalizálásában. További infókért KATTINTS TOVÁBB IDE!

TAG MANAGER: ez a program a Google címkekezelője, aminek köszönhetően együtt tudod gondozni az oldalad különböző méréseit. Egy egyszerű példával élve ez azt jelenti, hogyha például bármit vásárolnak tőled online, akkor azt jelezni – azaz “címkézni”– tudod az egyéb platformjaid felé: például a LinkedIn–, Facebook–, Google Analitycs-profilod számára. Érdekel? KATTINTS!

PRO TIPPEK:

 • Használj kedvezményes kuponokat kuponkóddal! Létezik ugyanis olyan online időpontfoglaló rendszer, amely már a foglalás pillanatában képes kezelni a kuponkódot és azonnal levonni a kedvezményt.
 • Az online ajándékutalványok mindig jól jönnek, hiszen új vendégeket generálnak. Az ünnepek közeledtével mindig készíts belőlük párat, hogy a hozzád érkező érdeklődők is meg tudják lepni a szeretteiket egy menő szolgáltatással!
 • Kérj véleményt! A szolgáltatást követő elégedettségi kérdőív vagy véleménykérő e-mail is nagyon klassz fogás ahhoz, hogy fenntartsd a kapcsolatot vendégeiddel! A pozitív vélemények feltüntetése mindig bizalomgerjesztő az új érdeklődők számára.
A Google Analytics egy nagyszerű választás a vállalkozásod felpörgetéséhez!

Marketing tipp #4 - tudatos vendégkezelés

A technika lehetővé teszi, hogy digitális vendégadatbázist készíts és mindeközben folyamatos kapcsolatot tarts vendégeiddel. Egy időpont-emlékeztető mindig hasznos, mert ezzel csökkentheted az elfelejtett szolgáltatások mértékét, nyomatékosíthatod a szolgáltatásod értékét és növelheted a bevételed.

PRO TIPPEK:

 • Küldj vendégeidnek névnapi köszöntőt, születésnapi kedvezményt, esetleg előzetes tájékoztatót vagy utólagos e-mailt! (Utóbbi az utánkövetést szolgálja.)
 • Indíts SMS-kampányt! Elég egy rövid üzenet és egy link egy ajánlatról, érdekes cikkről stb., és máris közelebb kerültél a vendégedhez egy olyan napon is, amikor egyébként nem találkoztok.

Marketing tipp #5 - csapatmunka

Mindezt végigolvasva, most biztos benned is felmerül, hogy mégis mikor lesz erre időd?! Erre létezik két egyszerű megoldás:

 • vagy valamilyen rendszer/szoftver alkalmazása, ami megoldja helyetted a marketinget és a vendégkezelést (hidd el, megéri belefektetni a pénzed, mert rengeteg időt és fejfájást megspórol majd),
 • vagy a kollégáid – vagy egyszemélyes fodrászat esetén – a szeretteid bevonása a folyamatba. Ha a két megoldást kombinálod, akkor biztosan minden flottul megy majd! Fejlesszétek együtt mind a szalon, mind a saját szakmai imázsod – garantáltan minőségi közös percek lesznek! Hidd el, hogy minél több mindent automatizáltok, annál több időd marad a vendégedre, aki ezt biztosan meghálálja!
Kérj segítséget szeretteidtől vagy kollégáidtól!

Salonic: ahol az online marketing és a digitális időpontfoglalás összeér

Kedvet kaptál a vállalkozásod fejlesztéséhez, de nem tudod, hogy hol kezdj bele? A Salonic online időpontfoglaló rendszere nemcsak az analóg naptár funkcióit képes digitalizálni, de az online marketingfogásokban is segít, és most meg is mutatjuk, hogy hogyan! Nem is szeretnénk tovább szaporítani a szót, beszéljen helyettünk egy szuper videós összefoglaló! Ha időközben kellően motiválttá válsz, csak KATTINTS IDE, és próbáld ki az online vendégkezelőt, és használd 30 napig ingyen!

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)