Keresés

5 dolog, amit az exkluzív Metal Detox online esemény alatt tanultunk

Élménybeszámoló és hasznos információk következnek!

Mi már tűkön ülve vártuk a L’Oréal Professionnel Metal Detox online eseményét! A rendezvény beharangozója is olyan felkészültségről és igényességről árulkodott, hogy biztosak voltunk benne, újra sokat tanulhatunk a francia szellemiséggel átitatott brandtől. Nem titok, a feltételezéseink ezúttal sem voltak tévesek. Most meg is ragadjuk az alkalmat, és betekintést nyújtunk a korszakalkotó L’Oréal újdonságok világába, és az exkluzív virtuális találkozó részleteibe. Egy biztos, a szalonszolgáltatások terén új időszámítás kezdődik, amihez itt találod a receptet!

Trend, innováció, nagyköveti kollekció, avagy így zajlott a Metal Detox online esemény

A L’Oréal Professionnal hosszas készülődése és végeláthatatlan energiabefektetése után, 2021. június 7-én végre elérkezett az a nap, amikor részt vehettünk a Metal Detox online eseményen. A rendezvény neve már elöljáróban is sokat elárult – hiszen itt már írtunk a korszakalkotó újdonságról –, de tudtuk jól, a történet itt még korántsem ér véget. Szerencsére igazunk lett, ugyanis amit átéltünk, abban nem kizárólag a technológiai és szakmai maximalizmus mutatkozott meg, de arról is újra megbizonyosodtunk, hogy a francia márka miért is tart még mindig ott, ahol most van. Egyrészt olyan fantasztikus termékek és fejlesztések debütáltak, amik biztosan közönségkedvencek lesznek a fodrászok és vendégeik körében, másrészt a lenyűgöző csapatmunka eredményeként egy nagyon összeszedett, precíz köntösben ismerhettük meg a legújabb L’Oréal-innovációkat.

Az online programsorozatot Rátonyi Judit, a L’Oréal Professionnel oktatási és digitális vezetője nyitotta meg, majd moderálta mindvégig. Elsők között Bakán Andrásnak, a brand oktatási és kereskedelmi igazgatójának adta át a szót, aki egy rövid köszöntővel fogadta a nézőket, de csak ezután következett mindennek a legjava. Judit a márka oktatói csapatával (Rigó Istvánnal, Dalotti Gergővel, Vörös Tamással) egy könnyed beszélgetést folytatva bemutatta:

 • a Metal Detox kezelés innovációját,
 • az új Blond Studio Multi-technique 9 hatékonyságát,
 • a nagyköveti kollekció készületeit, menetét, frizuráit.

Az élő adás az első perctől kezdve az utolsóig kreatív videóbejátszásokkal volt megfűszerezve, amikben a világhírű Min Kim, de a L’Oréal Professionnel Hungary csapatának fotósa, Karsay Katalin, és sminkese, Kozian Fanni is különféle tippekkel látta el a nézőket. Ennek köszönhetően valóban megszámlálhatatlan információval gazdagodtunk, amiből ki is válogattuk a leglényegesebbeket!

Rátonyi Judit és Vörös Tamás

#1 A szalonkezelések terén új időszámítás kezdődik

A Metal Detox története egészen 7 évre nyúlik vissza, ekkor kezdődött ugyanis azoknak az anyagoknak és kezelésnek a fejlesztése, ami most alapjaiban megváltoztatja a hajszínváltoztatási igényeket. Az Ioanninai Egyetem és a L’Oréal Professionnal kutatói egymás munkáját támogatva fedezték fel, hogy a hajszerkezet minőségére, illetve a hajfestési eredmények tartósságára a legnagyobb csapást nem kizárólag a haj felszínén, hanem a hajszálak belsejében lerakódott fémrészecskék mérik. A probléma, hogy a színváltoztatási szokások alatt a felhalmozódott réz reakcióba lép az oxidálószerrel.

Végül a kutatócsapat azt találta, hogy ennek a folyamatnak a meggátlásában a Glicoamine molekula lesz a fodrászok segítségére, ami annyira apró, hogy könnyedén behatol a hajszerkezet belsejébe, ahol megköti, majd semlegesíti a fémrészecskéket. Az eredmény pedig? Egy sokkal kevésbé töredezett haj, és egy színhelyes végeredmény! Ez viszont még nem minden, a Metal Detox kezelés lépései hihetetlenül egyszerűek is! Alkalmazása szinte az összes klasszikus hajápolási szolgáltatás fázisával megegyezik – egy nagy újdonságának csupán a szortiment előkezelő spray tagja számít. De ami talán ennél is fontosabb, hogy a Metal Detox bármely más márka termékeivel használva is működőképes, így a L’Oréal Professionnel most nemcsak egy sajátos, hanem egy univerzális problémamegoldást biztosított a fodrászok és vendégeik számára!

#2 Az újdonságok egyben egy könnyebb utat is jelentenek a fodrászok számára

A Metal Detox innovációját a L’Oréal csapata a Blond Studio termékcsalád legújabb tagjával, az akár kilenc árnyalatot is felvilágosító Blond Studio Multi-technique 9 szőkítőporával fejelte meg. Az hagyján, hogy így egy lépésben elvégezhető egy ekkora mértékű szőkítés, ami még ennél is sokkal fontosabb, hogy mindez teljes védelem alatt, roncsolásmentesen zajlik. Ebben a tudatban reméljük nem okozunk meglepetést azzal, hogy a nulladik percben miért is tekintettünk az online eseményen elhangzott információkra úgy, mint a szalonszolgáltatások új időszámítására: a fejlesztéseknek hála a hajszínváltoztatások végeredménye, a szolgáltatás ideje, és a vendégigény kiszolgálása is egy sokkal magasabb szintet üt meg, mint korábban valaha!

Metal Detox-innováció

#3 A professzionalizmus a csapatmunkán múlik

Az online esemény során bemutatásra került a 2021-es nagyköveti kollekció, aminek háttérfolyamataiba Vörös Tamás kalauzolt el minket. Több ponton keresztül részletezte, hogy általánosságban és ebben a speciális esetben mik a trendanyagok összeállításának lépcsőfokai. Így megtudtuk, hogy:

 • elsőként mindig az alapkoncepció kerül górcső alá, azaz az alkotók megvizsgálják, hogy melyek lesznek a kihangsúlyozni kívánt elemek. Most természetesen nem lesz nagy meglepetés, hogy a Metal Detoxnak és a Blond Studio Multi-technique 9 szőkítőjének hatása került a fókuszba, no és persze a megkerülhetetlen french balayage technika.
 • Ezt követően jön a munka művészi része, amikor a nagykövetek iránymutatásával és a trénerek közös erejével kiválasztásra kerülnek a modellek. Ennek a folyamatnak a különlegessége, hogy itt már nem csak az számít, hogy “valaki szép”, hanem pontosan látni kell előre azt, hogy “mi lesz az adott modellből”.
 • Végül, de nem utolsó sorban pedig következik az a többnapos csapatmunka, amelyben mindenki feladata egyaránt fontos. Ahogyan Tamás fogalmazott “mindenkinek megvan a maga szerepe”, így tudják egymást inspirálni és motiválni a szakemberek.

#4 A francia balayage eszköztára “nem megmásít, hanem megszépít”

A virtuális program alatt, Kozian Fanni, sminkes és Karsay Katalin, fotós néhány pro tipp segítségével bemutatták, hogy a frizurákon túl, mitől is válik egy kollekciós anyag összeállítása professzionálissá. Mindennek az alapja a jó beállítás (steril háttér, szórt fények, a modell megfelelő instruálása), a természetesség kihangsúlyozása (púderes, nem túlzó színek) és a francia balayage eszköztárának kiemelése. Ahogyan Fanni fogalmazott, akkor tud egy smink igazán működni “ha nem megmásítja a modelleket, hanem megszépíti”.

#5 A L’Oréal innovációja nem zár ki másik márkát

Nem sok olyan termék található a fodrászpiacon, ahol egy-egy szolgáltatás nem feltételezi a saját márka további anyagainak használatát. Említettük ugyan, de nem győzzük kihangsúlyozni, a Metal Detox lehetőséget teremt a brandek közti híd kiépítésére, az összedolgozásra, a csapatmunkára. Korszakalkotó hatékonysága bármilyen termékkel, szolgáltatással kombinálható, így globálisan kiszolgálja a fodrász– és vendégigényt.

Nagyköveti kollekció 2021: fókuszban a Metal Detox és a Blond Studio Multi-technique 9

#1 Kucsera Zsolt modellje

 • termék: Blond Studio Clay 7-es agyaggal gazdagított szőkítő, Dialight savas színező, Metal Detox kezelés
 • cél és végeredmény: hullámok kiemelése, minimális változtatás
Kucsera Zsolt modellje - előtte-utána fotó

#2 Dudás Attila modellje

 • termék: Blond Studio Multi-technique 8 Bonder Inside szőkítő, ami beépített kötéserősítővel rendelkezik, Dialight savas színező, Metal Detox kezelés
 • cél és végeredmény: napcsókolta finom hatás, lágy hullámokkal 
 • érdekesség: a modell haja három éve semmilyen hajszínváltoztatásnak nem volt kitéve
Dudás Attila modellje

#3 Hajas László modellje

 • termék: Blond Studio Multi-technique 9 szőkítője, Metal Detox kezelés
 • cél és végeredmény: a világos részek dominanciája, a világos és sötét részek közötti három árnyalatnál nagyobb különbség elkerülése
 • kiegészítés: az új szőkítő terméket mindig a leírásoknak megfelelően és úgy kell használni, mintha még nem lennénk gyakorlottak a szőkítésekben – “másfajta körültekintést igényel a használata ahhoz, hogy eljussunk A-ból B-be” – egészítette ki Tamás a háttérinformációkat.
Hajas László modellje

#4 Zsidró Tamás modellje

 • termék: Blond Studio Multi-technique 9 szőkítője, Metal Detox kezelés
 • cél és végeredmény: a termék szőkítő erejének kihangsúlyozása, anélkül, hogy a haj roncsolódott volna
Zsidró Tamás modellje

#5 Zsiga Renáta modellje

 • termék: Blond Studio Multi-technique 9 szőkítője, Metal Detox kezelés, SmartBond kötéserősítő
 • cél és végeredmény: a termék hatékonyságának kiemelése a kiindulási alap szerint
 • kiindulási alap és érdekesség: a modell egy vízilabdázó hölgy, aki sűrűn teszi ki a haját a klóros víznek, rendszeresen mos hajat
Zsiga Renáta modellje

KREDITEK:

Haj: L’Oréal Professionnel nagykövetek & L’Oréal Professionnel oktatók

Smink: Kozian Fanni

Fotó: Karsay Katalin

KÖSZÖNJÜK A NAGYSZERŰ ÉLMÉNYT A L’ORÉAL PROFESSIONNEL CSAPATÁNAK!

Ha Te is szeretnéd visszanézni az eseményt a L’ORÉAL ACCESS felületén megteheted!

Ha tetszett a cikk, böngéssz az oldalon! :)