Keresés

Pyé Rasin modern férfi frizura inspirációja step by step

Inspirálódj egy modern férfi frizura által, és tanulj ezzel a step by step anyaggal!

Egy lázadó attitűd megfűszerezve egy extrém színnel, és máris egy kifejezetten menő és modern férfi frizura inspirációval állunk szemben. Pyé Rasin (Gyökeres Péter) munkái során szeret elrugaszkodni a hétköznapitól, és valami egészen újat létrehozni. A karantén utáni időszak kedvezett a szakembernek, ugyanis vendége egy nagyon menő kéréssel érkezett. Mutatjuk a végeredményt: modern férfi frizura step by step!

Modern férfi frizura inspiráció

Pyé Rasin Step by Step

Elérkezett az idő, hogy megismerj egy kifejezetten menő férfi lookot, amelyet Pyé Rasin készített. A szakember tolmácsolásában elsajátíthatod, hogy hogyan érdemes megalkotni egy hasonlóan feltűnő árnyalatot – a szó legpozitívabb értelmében. Figyelj és tanulj!

#1 Érkezés és konzultáció

Napjainkban “végre” a fodrászhoz eljutó vendégeink nagy része szeretne a hétköznapok fogságából kitörni, és úgymond a világ ellen “lázadva” bevállalni valami teljesen újat. Bevallom, nagy örömmel készítek minden extrém kérést egy 2 hónapos leállás után is.

KIINDULÁSI ALAP:

Vendégem 4-es színmélyégű natúr, vastagszálú hajjal érkezett. Oldalt 1 cm-es, fejtetőn 3-4 cm-es hajhosszal. Színkezelés nem történt a haján előzetesen.

PYÉ RASIN TIPP:

Nagyon fontos az elején átbeszélni mi a menete a festésnek, az otthoni hajápolásnak, és a színmegtartásnak.

Kiindulási alap: modern férfi frizura készül

#2 Inspiráció

A legújabb trendek közt egyre nagyobb szerepet töltenek be az extrém színek különböző változatai: pasztell színektől egészen a vad, élénk árnyalatokig. Ebben az esetben nem az ikonikus “Joker haj” volt a kiindulási alap – bár az elmentett képek között az is szerepelt -, hanem a természet zöldülése, az új érkezése jelentette az inspirációt.

#3 Világosítás

A munkafolyamat a világosítással kezdődött, amelyhez a Schwarzkopf Professional BlondMe Bond Enforcing-ot használtam. Ez a termék már tartalmaz kötéserősítést. Egy egységes 10-es szőkítési alap volt a cél, 2%-os előhívóval 1:2-es keverési arányban kevertem.

A MUNKAFOLYAMAT MENETE:

Fejtető részen 1 cm-es passzékban haladva, 1 cm-re a tőtől raktam fel fóliába csomagolva a szőkítőt, majd 15 percet hagytam hatni, miközben folyamatosan ellenőriztem a folyamatot. Újrakenésre nem volt szükség. A hatóidő letelte után – szintén 2%-os előhívóval – vittem fel az újrakevert anyagot tő részre, a fenti és alsó részekre, amelyeken plusz 30 percet hagytam a terméket.

#4 Öblítés, színezés, ápolás és szerkezetépítés

A világosítási idő letelte után a fejmosótálnál további 5 percet emulgáltam, majd leöblítettem a szőkítőt, így megkaptam az egységes 10-es alapot. A még sárgás pigmentek eltüntetése érdekében, samponnak a Schwarzkopf Professional BC Color Freeze Silver-t választottam. 6-8 percig hagytam a hajon, aminek köszönhetően minden nem kívánt tónus eltűnt.

SZÍNEZÉS:

A hajmosást követően a vendégem haját megszárítottam, az ápolás, illetve a kellő szín elérése érdekében pedig a Schwarzkopf Professional ChromaID-t használtam. Mivel ez a termék szintén kötéserősítő rendszerrel rendelkezik, így a haj megkapta a kívánt színt és ápolást egy lépésben. Azért száraz hajon és festékként használtam a terméket, hogy intenzívebb színhatást érjek el. Ennek következtében a sárga és kék intenzív kötéserősítő hajszínező maszkot fele-fele arányban kevertem össze és vittem fel a hajra, majd 15 perces hatóidő után alaposan kiöblítettem. Ezt követte a hajvágás, amit mid-fade technikával készítettem el az oldalsó részeken.

#5 Finish

A haj szárításánál Schwarzkopf Professional Blow & Go-t és Osis+ Sea Salt spray-t használtam. Ezt követte a Schwarzkopf Professional Osis+ Powder Cloud hajformázó por, majd a befésülést követően Schwarzkopf Professional Osis+ Memory Net-tel fixáltam a kész frizurát.

#5+1 Otthoni hajápolás és a szín megtartása

A vendéggel muszáj átbeszélni már az elején, hogy egy ilyen folyamat után mennyire fontos az otthoni ápolás. Ebben az esetben én a Schwarzkopf Professional BlondMe hidegszőke sampont és Chroma ID színező pakolást ajánlottam a vendégemnek, amivel folyamatosan tudja frissíteni az árnyalatot és a haj szerkezetét is.

Szöveg és képek: Pyé Rasin