Keresés

Redken Color Mantra - a hollywood-i hajfestés technikája

Bemutatjuk a Redken Color Mantra hajfestési technikáját!

A Redken Color Mantra egy olyan speciális hajfestési módszer, amely a haj különböző részeinek tulajdonságait és állapotát veszi figyelembe a hajfestés során. A hajhosszt három részre osztjuk, mert mindegyik rész másképp reagál a hajfestékre, attól függően, hogy milyen állapotban van a haj.

A hajtövek általában a hajvégekhez képest kevésbé érzékenyek, hiszen ezek a legfrissebb területek, így másfajta kezelést igényelnek, mint a haj végei. A hajrostok középső része pedig általában éppen ennek a skálának a középen helyezkedik el, a hajszál különböző részeinek állapotának tekintetében.

Mi is tehát a Redken Color Mantra?

A Redken Color Mantra módszerének célja, hogy az egyenletes színeredmény mellett a haj egészséges állapotát is megőrizze a festés során. A festéshez használt anyagoknak kiegyensúlyozottnak kell lenniük a savas és lúgos kémhatás tekintetében. A hajfestéknek el kell jutnia a hajrostok legporózusabb részeibe is, hogy a színeredmény egységes legyen, de közben minimalizálja a hajrostok sérülését.

A pH-érték a festési folyamatban is nagyon fontos szerepet játszik. A festékek pH-értéke hatással van a haj szerkezetére és a festék hajszálakra gyakorolt hatására. Ha a pH-érték túl magas vagy túl alacsony, akkor a hajrostok sérülhetnek vagy nem fogadják be megfelelően a festéket, ami egyenletlen színeredményhez vezethet. Ezért a Redken Color Mantra módszerében a festék pH-értéke be van állítva a hajrostoknak megfelelően, hogy maximalizálja a színeredményt és minimalizálja a haj sérülését.

Összefoglalva, a Redken Color Mantra egy nagyon hatékony és biztonságos módszer a haj színezésére, amely figyelembe veszi a haj különböző részeinek tulajdonságait és állapotát, valamint a pH-értékét is. A cél az, hogy egyenletes és professzionális színeredményt érjenek el, miközben megőrzik a haj egészségét. 

Hollywood Magyarországon

A hollywood- i celebek fodrászai is ezzel a filozófiával festik a hajat – Tracey Cunninghem celebfodrász is a márka festékeit, színezőit használja, hiszen régóta kapcsolatban áll a Redken professzionális hajápoló és hajfestő márkával, mint Celebrity Colorist.

Cunningham a Redken-nel együtt járja a világot a történelmi márka képviseletében, szezonális ötletekkel, trendekkel, a Redken legújabb és legnagyobb innovatív bevezetéseivel való összehangolással és még sok mással. Cunningham minden egyes ügyfelénél a professzionalizmust és a művészi munkát természetes, nyers tehetséggel és a trendek előrejelzésével ötvözi. Cunningham híres ügyfelei között szerepel többek között Gwyneth Paltrow, Emma Stone, Jessica Biel és Drew Barrymore vagy éppen Khloe Kardashian.

Redken Color Mantra a gyakorlatban 

Hogy pontosan hogyan is ültessük a gyakorlatba a Color Mantra elvét, arról Vörös Tamást, a Redken Business Developer-ét kérdeztük:

"A REDKEN Color Mantra egy célzott háromzónás megközelítést alkalmaz, amely a hajfestékek és hajszínezők alkalmazásának tudományos megközelítését veszi alapul. A Redken a „zóna“ kifejezést használja a haj egyes konkrét területeinek megjelölésére. A hajat 3 zónára osztjuk. Mindegyik zóna eltérő módon fogadja be a hajfestéket - a haj állapotának függvényében.

A technika lényege, hogy különböző színeket és termékeket alkalmazunk a haj különböző zónáiban. A Zóna 1 (vagyis a lenövés területén 1-2,5 cm) alkalikus hajfestéket alkalmazunk pl.: Color Gels Oils, míg a Zóna 2 és a Zóna 3 részei savas Shades EQ bázisú hajszínezőt kapnak. A színek kiválasztása és a keverékek elkészítése a haj természetes állapotán és a kívánt eredményen alapul. Egy alapos konzultáció során felmérjük az vendég hajának állapotát és igényeit, és ennek megfelelően választjuk ki a legmegfelelőbb színeket és termékeket."

Vörös Tamás arról is beszélt, hogy a Redken márka alapvetően három elvet követ, amelyekkel a haj egészségét is megőrzi, ugyanakkor olyan eredményt biztosít, amilyet a vendég elképzelt:

"Az első alapelv az enyhén savas pH-értéket jelenti, amely a haj és a fejbőr természetes pH-értékével harmonizál. Ez különösen fontos, mert egy megfelelő pH-értékű termék használata hozzájárul a haj és a fejbőr egészségének megőrzéséhez.

A második alapelv a víz és a proteinek jelentőségére fókuszál, amelyek az építőkövei a hajrostoknak. A megfelelő hidratáltság és proteintartalom hozzájárulnak a haj egészséges textúrájához és megjelenéséhez.

A harmadik alapelv pedig az, hogy a fodrászok szakértelme és ajánlása nélkülözhetetlen a haj diagnosztizálása és kezelése során. A fodrászok szakértelme és ajánlása segít a megfelelő termékek kiválasztásában és a szépségszalonokban történő használatukban."

Hogy a vendégek milyen visszajelzést adnak az új technikára, arról Tamás így nyilatkozott: "A modellek és vendégek gyakran dicsérik a hajszínük természetes, egységes és fényes megjelenését, és értékelik a színek tartósságát. Az a tudás, amit a MANTRA alkalmazása nyújt, pontosabban, hogy milyen termékeket kell alkalmazni és hol, valódi különbséget okozhat hajszín és hajszín között, és hozzáadott értéket képvisel a szakember által, és nyújt az vendégek számára."

Így válik tehát a Color Mantra a hajfestés egyedi technikájává, amely az alapelveket követve a gyakorlatba is könnyedén átültethető.

Szöveg és képek: Redken

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)