Keresés

Salon International 2023 - A fodrászati kiválóság ünnepe

Beszámoló a Salon International 2023-ról!

A Salon International, a professzionális fodrászipar csúcstalálkozója október 14. és 16. között ismét megrendezésre került az ExCeL London területén, szenzációs visszatérést jelentve az innováció, a kreativitás és az oktatás terén a globális fodrászszférában.

A Salon International 33 698 látogatójával és a párhuzamosan zajló Olympia Beauty 13 305 látogatójával egy átütő erejű mérföldkövet tett le a fodrászat világában. A több száz márkát felvonultató program a magával ragadó kiskereskedelmi élménytől a fodrászat legragyogóbb sztárjainak lenyűgöző színpadi produkciójáig mindent kínált: oktatási és kapcsolatépítési lehetőségeket, élő fodrászbemutatókat és a HJ's British Hairdressing Awards Gallery-t, amelyet büszkén támogatott a Schwarzkopf Professional.

Az idei eseményen is az iparág különböző szektorainak vezető márkái mutatkoztak be, köztük színházak, szoftverrendszerek, oktatási szolgáltatók, felszerelésgyártók, forgalmazók és még sokan mások, a közönség pedig első termékbemutatókat, exkluzív ajánlatokat és gyakorlati bemutatókat láthatott.

Mesterkurzusok fodrászlegendáktól

Az oktatás miatt érkezők számára a mesterkurzusok nem okoztak csalódást, hiszen olyan legendák tartottak bemutatókat, mint a Mahogany, Patrick Cameron, a Sassoon Academy és a TONI&GUY. Ezek az előadások a hajvágás, a színezés és a styling legújabb technikáival foglalkoztak, friss ötletekkel látva el a résztvevőket mind a kreativitás, mind a business-szemlélet terén.

Patrick Cameron 
Mark Hayes

A nagyobb színpadok elragadóbbak voltak, mint valaha: a Colour Stage-en újra megjelentek a márkás színezőkabinok Marie Nieuwoudt vezetésével, amelyek exkluzív hozzáférést biztosítottak a színezés teljes folyamatához. Az Eleven Australia az őszi trendeket hozta el a színpadra, míg az Uberliss nagykövete, Claire Chell egy látványos színkorrekciót mutatott be modelljén, a magenta és mélylila színtől a jeges szőkéig. A Mood avantgárd csavarral spékelt Barbie-megjelenéseket hozott a színpadra, Joseph I'Anson pedig a Revlon Professional képviseletében lépett színpadra, hogy bemutasson egy "szuperszexi, zökkenőmentesen gyönyörű és könnyed megjelenést".

A HJ színpadon a hajvágástól és a formázástól a hajpakoláson át a parókatechnikákig sokféle tehetség mutatkozott be, míg a Modern Barber színpad a borbélytrendek, technikák és oktatás vizuális megmutatkozása volt. Erre is sokan kíváncsiak voltak a fodrászipar minden területéről.

Business gondolkodás a Salon International-en

A Business Live ülések kulcsfontosságú betekintést nyújtottak a szalontulajdonosok számára a jelenlegi gazdasági kihívásokban való eligazodáshoz. Olyan témákat érintettek, mint az önfoglalkoztatás és a székbérlés, a munkaerő-toborzás vagy épp a szilárd üzleti terv létrehozása. Ezek az ülések értékes forrást jelentettek mind a szalontulajdonosok, mind a szabadúszók számára, hiszen mindenki egy sikeres üzlet felépítésére és fenntartására törekszik.

A Salon International - mint mindig - ezúttal is számos márkát vonultatott fel, biztosítva a fodrászok hozzáférését a vezető brandek legújabb innovációihoz. Jelen volt többek között a Schwarzkopf Professional, a Denman Brushes, a Dyson Professional és a Treatwell, az esemény főszponzora is.

Versenyek és eredmények

Az eseményen különböző versenyek is zajlottak, köztük a Denman Stage Star megmérettetés, amelynek idei győztese az Egyesült Királyságban élő Emma Dixon lett. A Great Lengths által szponzorált HJ's Extensions Specialist of the Year versenyen Beverley Rosser és Jack Litherland lett a győztes a klasszikus és a kreatív kategóriában.

Az esemény egyik csúcspontját jelentette idén is, hogy a közönség először tekinthette meg a HJ's British Hairdressing Awards döntős kollekcióit, amelyeket a Schwarzkopf Professional támogat, és amelyek minden kategóriában kivételes kreativitásba engednek bepillantást.

Jayne Lewis Orr, a HJ ügyvezető igazgatója szívből jövő büszkeségét fejezte ki:

"Nem is lehetnék büszkébb a csapatra, amely fáradhatatlanul dolgozott azért, hogy egy ilyen pezsgő, vidám és magával ragadó show-t nyújtsanak. Rendkívül hálásak vagyunk a kiállítóknak és az iparnak is, akik tízezrével támogatták az esemény meglétét".

Már most tűkön ülünk, hiszen a Salon International 2024. október 12-14. között ismét visszatér az ExCeL Londonba. További részletekért látogass el a www.salonshow.co.uk weboldalra. Addig is néhány kép a kiállítótérből:

Szöveg és képek: Salon International

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)