Keresés

Tanulságos L'Oréal Professionnel szeminárium és Metaverzum kollekciók

Czinki Herbert és Dalotti Gergő előadása sokak számára volt inspiráló!

Bár a L’Oréal Professionnel idén nem tartott nagyszínpadi bemutatót a Budapest Hair Show keretein belül, annál izgalmasabbnak ígérkezett a márka kiemelt szemináriuma. Czinki Herbert és Dalotti Gergő előadását hallgathatták meg az érdeklődők a hajvágás és hajfestés harmóniája témakörben.

Look & Learn

Ahogy a címből is érezhető, a két fodrász a vágási stílusok és a színek harmóniájának szentelte a szemináriumot, ez pedig megmutatkozott abban is, hogy folyamatosan átvették egymástól a szót, nem belevágva a másik mondandójába. Az egymást kiegészítő gondolatoknak köszönhetően a résztvevők egy kerek előadást tudhattak magukénak. Az elméleti tudnivalók mellett természetesen modelleket is láthatott a közönség: két mullet vágású frizura, amely a 70-es évek divatját idézi.

Mint kiderült, a stílus, csak úgy, mint minden ami retro, kezd a mai divatvilágba is visszatérni. Czinki Herbert kiemelte, hogy míg korábban a női fodrászat dauerolásból és kerek formákból állt, addig manapság egyre többen szeretnének szögletes frizurát. Emellett fontos, hogy a hajvágás elkészítésekor a fej természetes hibáit korrigáljuk hosszabb vagy épp rövidebb stílusokkal, illetve megfelelő választékokkal és volumennel. Csak így kaphat a vendég olyan frizurát, amely valóban jól áll neki.

Dalotti Gergő szerint a jó kivitelezés az apróságokon múlik: hol állunk a vendéghez képest, hogy tartjuk az ecsetet vagy ollót, mennyi anyagot viszünk fel egy-egy tincsre. Kiemelte azt is, hogy ma már a frizura trendeket sajnos nem a fodrászok szabják meg, hanem a közösségi média és az influenszerek. Kellő szakmai tudással és alázattal azonban ez az irányítás visszavehető lehet.

Czinki Herbert a bemutatott frizurák elkészülte után még elmondta, hogy fontos az ellenőrzés, mind szakemberként, mind vendégként. Egy-egy fogalom ugyanis mást jelent az angol és az amerikai fodrászhagyományban. Ebből pedig rengeteg félreértés adódhat. Helytelennek tartja továbbá, hogy manapság a styling fontosabbá vált a hajvágásnál, pedig a hétköznapok vendégei általában olyan hajakat szeretnének, amelyek könnyen hordhatók és kezelhetők. Ez pedig csakis a hajvágáson múlik.

Metaverzum kollekciók a porondon

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a ténnyel, miszerint a L’Oréal Professionnel első fodrászati márkaként hozott létre virtuális kollekciót a metaverzumban. Czinki Herbert és Dalotti Gergő szemináriuma után azonban Rigó István bejelentette, hogy a frizurák élőben is elkészültek. A modellek ezután tapsvihar kíséretében érkeztek a pódiumra, majd pedig a L’Oréal Professionnel standjához. A metaverzum kollekcióknak szentelt pultnál lehetőség nyílt lefotózni illetve közelebbről is megvizsgálni a modellek frizuráját, az érdeklődők pedig egy kihelyezett kioszkon tölthettek ki kvízjátékot.

A L’Oréal Professionnel tehát egyszerre tanulságos és meghökkentő előadással készült a BHS-re, reméljük minden résztvevő hazavitt egy-egy izgalmas gondolatot.

Czinki Herberttel találkozhatsz az őszi Hajvágás útja kétnapos oktatásokon, Dalotti Gergővel pedig például a Hajfestés kulcsa vagy az Essential Blondes képzéseken. Időpontokért böngészd át eseménynaptárunkat!

Képek: BWNET, Fodrászinfó

További beszámolók hamarosan! :)