Keresés

L’Oréal és a metaverzum – virtuális frizurák egy világmárkától

A L'Oréal Professionnel elsőként készített frizurákat a metaverzum számára.

Nagy lépésre szánta el magát a L’Oréal Professionnel, hiszen létrehozta első virtuális frizurakollekcióját. A Ready Player Me-vel (különböző alkalmazásokban használt avatárok fejlesztője), valamint Evan Rochette 3D művésszel együtt hozta létre a kollekciót annak érdekében, hogy a felhasználók saját avatárjuk megalkotása során még több teret adhassanak az önkifejezésnek. A forradalmi projektbe a Maybelline New York sminkmárka is bekapcsolódott, az avatárok sminkjének elkészítésével.

A L’Oréal Professionnel egyébként mindig is élen járt az innovációkban, hiszen pontosan tudják, hogy alkalmazkodni kell a megújuláshoz és pontosan ismerni kell mindent a digitális világ terén is.

L’Oréal frizurák és metaverzum

Öt frizura már elérhető, így a játékosok ezeket már fel is használhatják készülő avatárjaikhoz. A Ready Player Me segítségével megalkotott avatárok egyébként több mint 4000 játékkal, alkalmazással és platformmal kompatibilisek. Lehetővé teszik a virtuális világok összekapcsolását, így a frizurák is széles körben használhatók.

A L’Oréal Professionnel megkezdte együttműködését a Spatial platformmal, amelynek célja, hogy a márkákat segítse a metaverzumban illetve, hogy közös kulturális platformot hozzanak létre. Ennek jegyében a fodrászati cég már az ARTISANT-tal és a Jenny Metaverse DAO-val is együttműködik.

„Hisszük, hogy a jövő szépségipara fizikai, digitális és virtuális is lesz egyaránt. Cégünk egy új virtuális élményen dolgozik, amely a virtuális teret, a játékélményt, a virtuális hirdetéseket és virtuális követeket, influenszereket alkalmaz. Örülünk, hogy részt vehetünk a jövő szépségiparának alapításában a Web3 és a metaverzum segítségével.”

Asmita Dubey – Chief Digital &Marketing Officer (L’Oréal csoport)

Íme a virtuális frizurák közelebbről:

Felhasznált források: loreal.com, krémmánia

Képek: L’Oréal Professionnel