Keresés

Trónok harca frizura inspiráció

Ha rajongó vagy a Trónok harca frizura inspiráció hatalmas kedvenc lesz!

Ebből az anyagból megtanulhatod, hogyan készíts saját hajból bázist egy frizurához. Megtanulhatsz egy nagyon egyszerű, ám annál látványosabb fonás technikát és fény derül arra is, hogyan dolgozzuk el a sodort tincsek végét úgy, hogy az ne bomoljon szét. Trónok harca frizura inspiráció by Szikriszt József.

Trónok harca frizura inspiráció lépésről-lépésre

Kiindulási alap

Válassz le a homlok felett egy téglalap alakú passzét, a homloktól a fej legmagasabb pontjáig. Készíts egy szoros copfot a fej legmagasabb pontján! A többi hajat egyelőre csak hagyd lógva. Ehhez a művelethez nem ajánlok semmilyen formázó terméket, mert így sokkal természetesebb a frizura.

Szorosan tupírozd be a copfot, főleg a copf tövére koncentrálj! Ez fogja adni ugyanis a frizura bázisát. A jól betupírozott bázisba később stabilabb tűzéseket tudunk csinálni.

Óvatosan csavard fel a copfot egy gurigába. Ügyelj rá, hogy a bázis felszíne tiszta maradjon!

A guriga két szélét ívesen tűzd hátra, hullámcsattal rögzítsd!

Ha szimmetrikusan dolgoztál, akkor egy szép íves patkóformát kaptál.

Most válaszd le a fül előtti részt egy határozott, de finoman ívelt választékkal! A hátsó hajtömeget simán fésüld hátra és rögzítsd egy szeparáló csipesszel (Tipp: Ha ennyire hosszú hajjal dolgozol, érdemes azokat a részeket, amiken épp nem történik semmi, határozottan elszeparálni, mert a hosszú haj hajlamos a gubancolódásra és ez nehézséget okozhat fésülés közben.)

Emeld kissé ki a passzét és lazán kezd el befonni a tincset! Figyelj az irányra, a hajat hátrafelé húzd és lazán kezdd el fonni. Fontos, hogy a fonást a fül magasságában kezdd el, így az arc kontúrjában tiszta és íves lesz a fésülésed, ezzel nyitod, illetve hangsúlyozod az arcot. Ahogy elkezd a fonás mintája kialakulni, óvatosan húzd meg a fonat peremét! Ügyelj az ívekre! (Tipp: ha kell, használj egy kis hajfény sprayt, hogy jobban csússzon a haj.)

Ha kész a teljes fonat, akkor azt az oldalával ültesd rá a fejtetőre, közvetlenül a bázis elé. Apró hajtűkkel rögzítsd a bázisba! A hajtűk a bázis tupír kócaiba akadnak és rögzítik a fonatot. Ismételd meg ugyanezt a szembelévő oldalon is, majd az elkészült fonatot helyezd az előző fonat fölé! Apró hajtűkkel rögzítsd a bázisba! Tulajdonképpen a bázis támasztja meg a fonatokat.

A fonatok végét vezesd hátra a fonatok tövébe, ízlésesen rendezd el és hullámcsatokkal rögzítsd a bázisba. És készen is van a frizura!

Végezetül a hátul lógó hajtömeget oszd középen ketté, vezesd előre, majd lazán sodord össze mindkét oldalt! Óvatosan lazítsd meg a sodrást; viszont ahogy haladsz a tincs vége felé, lehet egyre szorosabb a sodrásod. A tincsek végét erősen lakkozd be és diffúzorral szárítsd keményre, hogy megtartsa a sodrást. Ez garantálja neked, hogy a sodort tincsek nem csúsznak szét.

Kreditek:

  • Frizura és szöveg: Szikriszt József  
  • Smink: Kovács Barbara  
  • Fotó: Kövesdi Réka  
  • Modell: Anna  
  • Termék: JOICO  

Máskor is szívesen látnál step by step kollekciót az oldalunkon? Írd meg Nekünk, mivel kapcsolatban.