Keresés

Wella Color Blocking - trendvideó és tudnivalók!

Így használd a gyakorlatban a Wella Color Blocking trendjét!

Fedezd fel a festék kategóriában világelsőnek számító Wella Professionals márka legújabb őszi-téli trendjét, a Color Blocking-ot! Erről már olyan fodrászművészek tolmácsolásában is hallhattunk, mint Jordanna Cobella vagy James Earnshaw, aki korábban egy egész hétvégét töltött hazánkban. Ismerd meg cikkünkből a megjelenések megteremtéséhez szükséges ötleteket és formulákat!

Wella Color Blocking Megjelenés & Vízió

A Color Blocking hajstílus az egyik legnagyobb színtrend 2023 őszén. A technika olyan megjelenést kölcsönöz viselőjének, amely drámai vagy lágy kontrasztot is eredményezhet. A pasztell árnyalatok felbukkanásától kezdve a monokróm vonásokon át, egészen a szélesebb vonalban megjelenő szivárványos sávokig - a Color Blocking a legsokoldalúbb hajviselet, amely lehetővé teszi a legkifinomultabb megjelenés megvalósítását egészen a merész hajviseletig.

Nézzük tehát a trendet, amely segít neked és vendégeidnek kitolni a képzelet határait.

Mit jelent a Color Blocking trend a hajon?

Olyan trend, amely kontrasztos színeket fest a hajon, kifejező blokkokban. A technika általában kéttónusú színeket jelenít meg, de a színblokkok három, négy vagy akár öt árnyalattal is feldobhatók. Legalább egy alapszínre és egy hangsúlyos árnyalatra van szükség ahhoz, hogy a trend tökéletes megjelenést kölcsönözzön viselőjének. Ezután következik a vendég személyiségéhez és stílusához legjobban illő elhelyezés, legyen szó egy merész, szélesebb arckeretezésről vagy akár elszórt kiemelésekről. Fókuszban a vendég külső jegyeihez igazítás.

Hogyan építs fel egy Color Blocking konzultációt

A tökéletes “color blocked” végeredmény elérése érdekében fontos nulladik lépés a konzultáció elvégzése. Ismerd meg a három kulcs területet a vendég igényeinek részletes megismerésére:

Személyiség

Juss el az ügyfél egyéniségének gyökeréig, kérdezz rá a személyiségére, arra, hogy mit szeret a legjobban a hajában, és mit szeretne elérni a színszolgáltatással. Ezen a ponton megismerhető a stílusérzékük is, így olyan színelhelyezést tudsz ajánlani, amely illik az általános megjelenésükhöz és hétköznapi szokásaikhoz. Ha például a lágyabb végeredményt kedveli, akkor diagonális szakaszokban dolgozhatsz a választék környékén, vagy ha merészebb hatást szeretne, akkor javasolhatsz olyan színblokkos kiemeléseket, amelyek függőlegesek és közelebb kezdődnek a hajtőhöz.

Elképzelés

Merülj el mélyebben vendéged álom megjelenésének részleteiben. Finom színváltozást szeretne? Szivárványos átalakulást? Valamit a kettő között? Itt az ideje, hogy tisztább képet fessen a kívánt célról, és megértse, mi áll a tökéletes hajszín mögött. Ez egy jó alkalom arra is, hogy érintsd az őszhaj fedés témáját. Derítsd ki, hogy ez olyan téma amit vendéged igényel, így kiválaszthatod az ideális színmegváltoztató termékeket kifejezetten az ő igényeire szabva.

Szolgáltatások

Miután körvonalazódott a kívánt megjelenés, következik a megvalósítás. Mutasd be vendégednek a szolgáltatási listád, és beszéljétek át azokat a technikákat, amelyekkel elkészítheted a vágyott színeredményt. Kérdezd meg, hogy nyitott-e az ötleteidre, és ha igen, oszd meg vele tanácsaid azokkal a szolgáltatásokkal és árnyalatokkal kapcsolatban, amelyek szerinted a legjobban illenének hozzá. Végezetül beszéld át az otthoni hajápolással kapcsolatos teendőket, hogy a lehető leghosszabb ideig tartson a színeredmény!

A konzultáció végeztével magabiztosan vállalhatjátok a color blocking megjelenést és indulhat a szolgáltatás megvalósítása, amelyről bővebben később olvashattok!

Nézd meg a trendről készült videót!

Forrás és képek: Wella Professionals

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)