Keresés

A KKR többségi részesedést szerzett a Coty Professional Beauty-nál

KKR és Coty Professional Beauty közti egyetértési megállapodás íródott.

A Coty Professional Beauty szépségipari vállalat és a KKR befektetési társaság egyetértési megállapodást írt alá, mely szerint a KKR 4.3 milliárd dollár vállalati értékre becsült, többségi részesedést szerez a Coty professzionális szépségápolási és kiskereskedelmi hajápolási ágazatában.

Hivatalos sajtóközlemény a Coty Professional Beauty és a KKR egyetértési megállapodásáról

GENF – 2020. május 11. – A Coty Inc. bejelentette, hogy egyetértési megállapodást ír alá a KKR nemzetközi befektetési vállalattal a Coty professzionális szépségápolási és kiskereskedelmi hajápolási üzletágának többségi részesedésének eladásáról. Ezen többek között olyan márkák tartoznak, mint a Wella Professionals, a Clairol, az OPI és a Ghd stb. (összefoglaló néven a továbbiakban ‘Wella’).

Az egyetértési megállapodásnak megfelelően a Coty kiemeli a Wellát professzionális márkákból álló portfóliójából, hogy önálló cégként folytathassa működését. A új cégből a KKR 60%, míg a Coty 40% részesedést élvez majd. A Coty brazil székhelyű kiskereskedelmi szépségápolási üzletága továbbra is a Coty kizárólagos tulajdonában marad.

Sylvie Moreau, a Coty Professional Beauty elnöke így fogalmazott: “Örömünkre szolgál a bejelentés. A KKR a világ egyik legkiválóbb befektetési vállalata, amely kiemelkedő eredményeket ért el a pénzügyi értékteremtés területén. A professzionális szépségápolási piac egyik legerősebb portfóliójával rendelkező, piacvezető vállalatként hiszünk benne, hogy ez az együttműködés új lehetőségek tárházát nyitja meg a Wella, valamint az összes munkatársunk és márkánk számára.”

A KKR több mint 43 éves tapasztalattal rendelkezik a befektetési piacon, és a nemzetközi magántőke-modell úttörőjeként híresült el. A vállalat befektetései során gyakran választ márkás fogyasztói vállalkozásokat többek között a szépségápolási szektorban is. A KKR portfóliója 109 céget tartalmaz, éves bevétele meghaladja a 157 milliárd dollárt, míg alkalmazásában több mint 637.500 fő áll. A vállalat minden kontinenst felölelő jelenlétének, és kiterjedt lokális hálózatainak köszönhetően már bizonyított a nemzetközi vállalkozások támogatásában.

Johannes Huth, a KKR EMEA partnere és elnöke is bizakodással beszélt az új együttműködésről: “Izgalommal tölt el, hogy a befektetési együttműködés keretében támogathatjuk a Coty-t a jelenlegi, eddig nem tapasztalt mértékű, világszintű bizonytalanságban, melyből végül még erősebb és agilisebb vállalatként kerülhet ki. Továbbá, hogy ezzel egyidejűleg többségi részesedést szerezhetünk a piacvezető, sok szempontból vonzó professzionális hajápolási piacon erős márkákból álló Wellában is. Izgatott várakozással tekintünk jövőbe, a hossztávú, értékteremtő stratégiai együttműködés megteremtésére, és hisszük, hogy a nagy tapasztalattal rendelkező vezetői csapat közreműködésével jelentős növekedést érhetünk el.”

“A Wella Professionals alapításának 140. évében büszkeséggel és várakozással tölt el, hogy a Wella ismét önálló cégként folytathatja működését. A KKR-rel való együttműködéssel összes munkatársunk és márkánk fényes, eredményes jövő elé néz.”

“A bejelentés újabb mérföldkő a Wella Magyarország életében. Meggyőződésünk, hogy az együttműködés számunkra is számos új lehetőséget biztosít majd. Az elkövetkező időszakban továbbra is minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy támogassuk a fodrászainkat és az iparágat a koronavírussal kapcsolatos válságból való felépülésben.” – tette hozzá Kiss Katalin a Wella magyarországi vezetője a Sirowa Hungary Kft. nevében.

A KKR a tervek szerint 60%-os, míg a Coty 40%-os részesedést kap a Wellából. A végső megállapodáshoz mindössze a megerősítő ügyfélátvilágításra, valamint a végleges dokumentáció összeállítására van szükség. A megállapodás aláírását május végére tervezik.

Szöveg: Wella Professionals Hungary