Keresés

Bódis Richárd, az ABC hajvágás specialistája 

Bódis Richárd válaszolt kérdéseinkre a karrierjével és az ABC hajvágással kapcsolatban.

10 kérdés 10 válasz sorozatunkban ezúttal a Schwarzkopf Professional oktatófodrászait mutatjuk be, akik a 2018-as évben rengeteg nagyszerű képzéssel készülnek a tanulni vágyó fodrászok számára. A sort Bódis Richárddal nyitjuk, aki az ABC hajvágás specialistája.

Kitől tanultad a fodrászszakmát, ki volt a mestered?

Pályafutásom tanulóként Hajas László csapatában kezdtem 1991-ben. Laci meghatározó volt a fodrászszakma megszerettetésében. Ő minden hétfőn továbbképzést tartott a dolgozóinak, ahol folyamatosan motivált és utat mutatott nekünk. Később Kozma Éva maszkmester mellett bővült ki igazán a tudástáram, akivel hosszú éveken keresztül nemzetközi és magyar mozifilmekben és reklámkampányokban dolgoztunk együtt.

Mit szeretsz legjobban az oktatásban?

Egyszerűen jó érzés adni! Az oktatásban a legjobb, mikor visszajelzést kapok egy fodrásztól, hogy mennyit tanult és látom a szemében azt, hogy boldogan várja, hogy kamatoztassa a megszerzett tudást a mindennapokban.

Bódis Richárd, az ABC hajvágás specialistája

Milyen oktatónak tartod magad?

A mai napig minden oktatásom előtt újra meg újra átnézem a tananyagot, felépítem az oktatás menetét és igyekszem a legtöbbet kihozni a fodrászainkból, akik megtisztelnek a részvételükkel.

Mi volt számodra a legnagyobb szakmai elismerés?

Számomra a legnagyobb szakmai elismerés a Schwarzkopf Professional csapatához tartozni! Jelenleg a nemzetközi tréner vizsgámra készülök, miközben gőzerővel a legújabb innovációk bevezetésén dolgozunk.

Bódis Richárd, az ABC hajvágás specialistája

Mi a célod a képzéseid során? Hogyan szeretnéd átadni tudásodat a fodrászoknak?

Képzéseimen elméleti és gyakorlati tudásukat fejlesztem a fodrászoknak, sikeressé, magabiztossá, motiválttá téve őket, hogy tökéletes munkát adjanak ki a kezükből. A tanulni vágyók precíz leválasztásokat, kiemeléseket, formai ismereteket, technikákat sajátíthatnak el továbbképzéseimen, miközben megismerhetik a termékeket és azok használatának lehetőségeit. Ehhez elengedhetetlen a személyre szabott kommunikáció és segítségnyújtás.

Kinek ajánlod képzéseidet?

Mindenkinek ajánlom a képzéseim, aki tanulni, fejlődni szeretne, hiszen a tudás hatalom és ehhez a kezdeti lépés az, ha bejelentkezik az akadémiánkra.

Bódis Richárd, az ABC hajvágás specialistája

Mi az, amiben szerinted még neked is fejlődnöd kell?

Egy olyan innovatív, folyamatosan fejlődő szakmában, mint a miénk, egyszerűen nincs olyan, hogy mindent tudunk. Persze azért törekedhetünk rá! 🙂 (nevet) Pontosan ezért kell nekem is folyton tanulnom és kellő alázattal fordulnom a munkám felé. Szerencsére ehhez a legjobb helyen vagyok.

Ki a szakmai példaképed?

Ez nem is kérdés: Vidal Sassoon! De hiszek abban, hogy bárkitől lehet tanulni, hiszen attól ilyen színes ez a világ, hogy mindenki más.

Mi a legnagyobb szakmai vágyad, amit el szeretnél érni?

Olyan oktató szeretnék lenni, aki részt vehet a trendek megalkotásában.

Bódis Richárd, az ABC hajvágás specialistája

Hol látod magad 10 év múlva?

Természetesen a Schwarzkopf Professional csapatát erősítve nemzetközi porondon.

Képek: Schwarzkopf Professional

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)