Keresés

Dyson termékbemutató - mesterfokú hőkezelés

Ha forradalmiság, akkor Dyson. Olvasd el élménybeszámolónkat!

Színvonalas rendezvény keretein belül ismerhette meg a szakma a Dyson termékeit. A Stopper Úszóházban megrendezésre került eseményen néhány kiválasztott fodrász mellett, a hazai életmód- és divatújságírók, tartalomgyártók és közéleti személyiségek voltak jelen, hogy megismerjék a márka legfontosabb céljait és forradalmi fejlesztésű termékeit.

Lendületes kezdés

Elsőként Jake Reynolds, a Dyson mérnöke mutatkozott be, aki egyenesen az Egyesült Királyságból érkezett hazánkba. A kiállítótérben körbejárva mutatta be a Dyson Hair Care csillagait, a Supersonic, Airwrap és Corrale termékeket. A fiatalos lendület és a bravúros szakmai jártasság kellemes felütést adott az eseménynek. (Ha részletesebben is érdekel a Dyson márka mögötti tudás, keresd hamarosan megjelenő exkluzív interjúnkat James-szel a Fodrászinfó oldalán. – a szerk.)

A mérnök bevezetőjét azzal kezdte, hogy ez egy Hair Science rendezvény. Ezt fontos kiemelni, hiszen minden haj más és minden ember más, ezért tudományos szemszögből kel közelítenünk a haj erősségeit és gyengeségeit. Erre való tekintettel a Dyson intelligens hőkontrollt használ a termékekben, amely másodpercenként negyvenszer (igen, másodpercenként!) méri a termékből kiáramló hőt, így tartva a megfelelő mértéket.

A hőkárosodás az egyik leginkább sérüléshez vezető jelenség. A sérülés lehet még mechanikus, pl. fésülködés során, UV miatti vagy vegyszerek általi. A hő miatt keletkező kár azonban, mint tudjuk visszafordíthatatlan és csak a teljes lenövés javít az állapoton. A Dyson, a sérülések elkerülése végett kizárólag valódi hajon tesztel, az egyenestől a teljesen göndörig. Ennek az a célja, hogy a legtöbb hajtípusra optimalizálni tudja a termékeket és így meg tudja óvni minden haj védőrétegét.

A hő nem mindig káros, de ki kell fejleszteni a megfelelő mértéket. A Dyson a terméktesztelés fázisára nagy hangsúlyt és sok időt fordít. Ezáltal jobban tudnak teljesíteni, és még fogyasztó-orientáltabbak lehetnek az eszközök. Ez különösen fontos a márka számára.

De minderről részletesebben a hamarosan megjelenő Jake Reynolds interjúban olvashattok, itt a Fodrászinfón!

Jake Reynoldj, a Dyson mérnöke

Dyson bemutató a színpadon

Szofrán Zsolt, a Dyson magyar stylist márkanagykövete élőben is bemutatta az Airwrap működését. Markó Rebeka influenszer volt a modellje, akinek a haját Zsolt megmosta és beszárította. A hajat először kisimította, majd azt mutatta be, hogy egy teljesen egyenes hajnak hogyan lehet gyönyörű hullámokat adni.

Szofrán Zsolt, a Dyson hazai nagykövete

Airwrap step by step

A hullámokat az arctól kifelé érdemes készíteni, így tágítva a teret a fejnél. A hátsó részek is kiválóan formázhatók a Coanda-effekt miatt. Ennek a jelenségnek köszönhetően a nagy sebességgel áramló levegő miatt a haj szinte teljesen rátapad az eszköz felületére, így a haj minden irányból jól formázható. Egyedüli javaslat, hogy a formázáshoz nedves legyen a haj, így a hő jobban érvényesül, mégis a haj a legkisebb sérülést szenvedi el.

A mérnök előadását alátámasztva, Zsolt is kiemelte, hogy a hő okozta sérülés visszafordíthatatlan, a hajnak teljesen le kell nőnie a regenerálódáshoz. Ebből már láthatjuk, hogy a hajápolás mellett a hajszárítás is egy nagyon fontos mozzanat a haj egészségének szempontjából.

Airwrap: a Dyson újdonsága

Közönségpróba

Az esemény során többször elhangzott, hogy a bemutatott termékeket ergonómiailag saját kézre tervezték, nem feltétlenül szalonmunkára. Ez persze nem zárja ki azt, hogy egy fodrász készítse el vele frizuránkat, de nem kell a használathoz extra szakértelem. Ezt bizonyítandó, a színpadi bemutató után lehetőség nyílt kipróbálni a termékeket.

A nagyszabású esemény Demo Zone-jában a Colorframe szalon fodrászai (Kaltenecker Anita, Láng Boglárka, Rikter Máté és Tári Szabolcs) segítették a termékek megismerését és kipróbálását. A meghívottak között olyan hírességek voltak, mint Tóth Vera, Viszkok Fruzsi, Kőnig Anna, Csörgő Adrienn, Jerkovics Bogi, Vajda Luca, Kocsis Korinna, Stohl Luca, Laky Zsuzsi és Szabó Patrícia, az est háziasszonya a termékek lelkes rajongója, Nádai Anikó volt. Kamarás Norbert pedig fodrászával, Gambár Erikkel érkezett, akivel nemrég interjút is készítettünk oldalunkon.

Fodrászinfó teszt

Az újdonságra a Fodrászinfó főszerkesztője, Hansági Dorka is kíváncsi volt. A rögtönzött tesztelés egyszerre két termékkel és két nem akármilyen szakértelemmel rendelkező fodrásszal történt. Dorka haját Szofrán Zsolt, a Dyson hazai nagykövete és Hajas László fodrászmester egyszerre készítette el.

A Dyson exkluzív bemutatója tehát minden jelenlévő számára értékes pillanatokat tartogatott.

Képek: Dyson és Fodrászinfó