Keresés

"Folyamatosan segítettük egymást" - Wella Nyári Akadémia beszámoló 2019

Ez a Wella Nyári Akadémia beszámoló biztosan elrepít oda!

A Wella Professionals oktatásai között biztos, hogy mindenki talál kedvére valót. A márka életét a sokszínűség és folyamatos fejlődési vágy jellemzi, éppen ezért idén egy nagy dobással készült, Nyári Akadémiát hirdetett. Az intenzív továbbképzés keretében nem kizárólag a szakmaiság játszotta a főszerepet, sokkal inkább a “hova tartozás” és a feltörekvő fodrászok önbizalmának tréningelése. Wella Nyári Akadémia beszámoló következik.

Wella Professionals Nyári Akadémia 2019

A hazai fodrászpiacon ahogyan termékekben, úgy továbbtanulási lehetőségekben sincs hiány. Nem könnyű olyan piaci rést találni, ami valóban újdonsággal szolgálhat a magyar fodrászok számára, de a Wella Professionals számára mégis sikerült megtalálni a következő lépést. Egy innovatív kezdeményezésnek indult, most pedig megtapasztalhattuk, hogy egy érzelmekkel teli, önbizalomnövelő, közösségalkotó továbbképzéssé nőtte ki magát a Wella Nyári Akadémia.

A képzés 2019. június 17-28. között zajlott, amely majdnem egy két hetes intervallumot fedett le a fejlődésre vágyó fodrászok életében. Az oktatási program széleskörű és változatos volt, amely egészen az alapoktól vezette be a kezdő és újrakezdő szakembereket a fodrászat rejtelmeibe. Kíváncsiak voltunk, hogy a résztvevők hogyan érezték magukat akkor és most, ezért őket kérdeztük a Nyári Akadémiás élményeikről.

A Wella Nyári Akadémián résztvevő fodrászok véleménye az oktatásról

Még el sem kezdtük olvasni az oktatáson résztvevő fodrászok beszámolóit, már tudtuk, hogy az Akadémián tapasztalatokban és érzelmekben biztosan nem volt hiány. Hogy miért? Újságíróként megszoktuk, hogy egy véleményalkotás legjobb esetben is 5-10 sorból áll, most azonban A4-es oldalnyi szöveget kaptunk minden fodrásztól. Számunkra is megvolt tehát a “WoW érzés”, és csak ezután következett a java. A szakemberek félelmeikről, élményeikről ugyanolyan őszinteséggel számoltak be. Ilyen volt a Wella Nyári Akadémia a tanulók szemével – nyugi, csak a legfontosabb gondolatokat emeltük ki, ne menekülj! 🙂

SZABÓ VIVIEN

“Rettenetesen izgultam, amikor jelentkeztem a Wella Nyári Akadémiájára. Tele voltam félelmekkel és kételyekkel, hogy nekem biztosan itt van-e a helyem. Nagyon féltem, hogy esetleg kinevetnek, hogy nincs elegendő tapasztalatom és tudásom. Szerencsére ez az érzés csak addig a pillanatig élt bennem, amíg át nem léptem a Wella Studio küszöbét.

Valójában én azért jöttem, mert 7 éve már nem dolgoztam a fodrász szakmában és az volt a vágyam, hogy a férjemmel együtt dolgozhassunk saját szalonunkban. Hála Tominak, (Képíró Tamás – a szerk.) most úgy érzem, hogy kész vagyok arra, hogy belevágjak az álmom megvalósításába.

Állíthatom, hogy elképesztően nagy tudással rendelkeznek az oktatók, akik minden egyes nap azon voltak, hogy minél többet adhassanak át nekünk. Életem egyik legmeghatározóbb két hete volt, elképesztően imádtam a Wella Stúdióban lenni, és nagyon hálás vagyok érte, hogy a szakmai tudás mellett fantasztikus embereket is megismerhettem.”

MOLNÁR GINA

“Amikor jelentkeztem a Nyári Akadémiára, az volt a célom, hogy minél többet tanulhassak, fejlődhessek, és egyre precízebben, magabiztosabban dolgozhassak. Sokszor voltam/vagyok bizonytalan a munkám során. Már az első nap után éreztem, hogy nagyon jó döntés volt eljönnöm a Wella Stúdióba, tudtam, hogy nem kell semmitől sem félnem, mert a legjobbaktól tanulhatok. Napról-napra egyre erősebben éreztem, hogy ez az én utam, ez az a szakma, amiben kiteljesedhetek, és amit egyre profibb szinten szeretnék csinálni.

Eddig is ismertem és szerettem a Wella Professionals termékeit, de Tomi segített nekem, hogy még mélyebben megismerkedhessek velük, megértsem, hogy mikor mit kell használni. Mivel minden munkafolyamatot egészen az alapoktól kezdtünk el megtanulni, ezért a lépéseket már össze tudom kapcsolni lehetséges technikákkal és termékekkel. Mérhetetlenül boldog és büszke voltam, amikor a modellek elégedetten és mosolyogva álltak fel a székből, ezzel folyamatosan és kézzel foghatóan bizonyítva fejlődésemet és tudásomat. Boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek az egésznek. A Wella Family tényleg egy család. Olyan érzés belépni ebbe a közösségbe, mintha egy családi körbe csöppennék.”

KULCSÁR LEVENTE

“A fejlődési vágy hajtott, hogy eljöjjek a Wella Nyári Akadémiára. Végig velünk volt Képíró Tamás, aki fenomenális módon és játékos formában segített nekünk tanulni. Így sajátítottuk el az alapoktól a színkör ismeretét, a festés elméleti hátterét, a konzultáció lépéseit, a festési technikákat és a hajvágási alapokat. Összességében tehát nagyon színes volt a képzési paletta.

A későbbiekben – nagy örömömre – becsatlakozott a Pápai Hairstudio vezető fodrásza, Pápai Gábor is, akitől új ghd hajformázási technikákat tanultunk. Megmutatta, hogyan kell tudatosan és professzionálisan használni a hajszárítót és a hajvasalót. A második héten Matos Tekla is oktatott minket, akit szintén egy remek szakembernek tartok. A modellek minden esetben csodás hajjal távoztak, ami nekünk is magabiztosságot és bátorságot adott. Nagyszerű csapat alakult ki, folyamatosan segítettük egymást.”

KINCSES ANDREA

“Minden fodrász életében eljön az a pont, amikor megkérdőjelezi, hogy jó-e amit csinál, vagy egyáltalán fodrásznak való-e. Ha igazán szeretnél fejlődni és tudatos szakemberré válni, akkor a Wella segít. A Wella falain belül nem csak szakmai tudásra tettem szert, hanem egy szerető családra is, akik előtt semmi sem ciki.

Mi nem lehúzzuk, hanem támogatjuk egymást, és már ez is egyfajta önbizalmat ad. Itt nyugodtan bombázhatod mindenféle szakmai kérdésekkel az oktatót. Nagyon tetszett, hogy itt nincs olyan, hogy buta kérdés. Sokszor, amikor kérdezel, butának néznek, de Tomi erre azt mondta, hogy aki nem kérdez, az „tudatlan” is marad. A Wellánál alapvetés, hogy nem vagy tudatlan, csak bizonytalan vagy a szakmádban, mert nem kapsz megfelelő hátteret.

Ha elmész a Wella képzéseire, akkor biztosított, hogy más emberként fogsz távozni. Egy olyan biztos alapot szerzel, amit nem vehet el tőled senki, és amit mersz majd alkalmazni a mindennapokban is.”

Képek: Wella Professionals Hungary