Keresés

Mutatjuk, mik a legjobb téli frizurák 40 felett!

Hölgyek, figyelem! - Ezek a legjobb téli frizurák 40 felett!

Minden évszaknak és életkornak megvan a maga sajátossága, ez pedig a hajtrendek esetében sincs másképp. Nyáron gyakran látunk színes hajakat, míg ősszel visszatérnek a természet színei, főként a barna és annak árnyalatai. Ugyanígy pedig az egyes korosztályoknál is megfigyelhető, mik a legnépszerűbb frizuratrendek. Míg húsz és harminc éves korban a hosszabb haj a jellemző, addig negyven felett sokan már a rövidebb frizurát preferálják. Mi most az utóbbiból és a hidegebb hónapok trendjeiből hoztunk egy válogatást. Mutatjuk, mik a legjobb téli frizurák 40 felett!

Legjobb téli frizurák 40 felett 

Mint ahogy azt már fentebb is leírtuk, negyven felett a hölgyek nagytöbbsége rövidre vágatja a haját. Ez a hossz pedig a vállig érőtől egészen a pixie vágásig terjedhet. Azonban - bár kevesen - de olyanok is akadnak, akik megtartják hosszabb, váll alá érő frizurájukat. A téli szezon színeit tekintve pedig az őszről már megszokott barna mellett a szőke és a hamvas árnyalatok is megjelentek, illetve azt is látjuk, hogyan sokan keverik az előbb felsorolt három színt.  

De ne is húzzuk tovább az időt: Jöjjenek a frizurák!

A klasszikus bubi frizura egy kis csavarral

A bubi frizura évek óta hatalmas népszerűségnek örvend a fodrászvilágban, különösen a negyven felettiek körében. Éppen ezért számos változata született már, így ha ezt a frizurát választod, saját tetszésed szerint variálhatod, hogy biztosan ne legyen a Te hajadhoz hasonló az utcán. Kérhetsz hozzá például klasszikus vagy oldal frufrut, esetleg egy különlegesebb elválasztást. Színek tekintetében pedig ehhez a stílushoz leginkább a szőkésbarnát ajánljuk, de a sima szőke vagy pedig az egészen sötét barna, már-már fekete hajszín is meg fogja állni a helyét. 

Fodrászinfó hajápolási tipp: Bár a bubi frizura egy könnyen kezelhető hajstílus, rövidsége miatt gyakrabban szükséges apróbb vágásokkal korrigálni azt, hogy a megjelenésed mindig szép legyen! Ezért ha ezt a frizurát választod, ne felejtsd el rendszeresen felkeresni fodrászodat egy frissítő vágás céljából.

A legjobb téli frizurák 40 felett: A klasszikus bubi frizura egy kis csavarral

A pixie vágás

A pixie a másik olyan hajtrend, amely évek óta meghatározó szerepet tölt be a rövid frizurákat kedvelők életében. Ez ugyanis egy nagyon stílusos hajvágás, amely élességének köszönhetően magabiztosságot sugároz viselőjének. A frizura másik előnye pedig, hogy csak minimális karbantartást igényel, így tökéletes lehet Neked akkor, ha a napjaid során nincs sok időd hajápolásra. A pixie frizurád hosszát tekintve lehet egészen rövid is, de ha meghagynád egy kicsit hosszabbra, akkor rétegesen is nagyon jól mutat. Színeit tekintve a hosszabb pixie-hez tökéletesen illik a szőke, a szőkésbarna, illetve ezek kissé hamvas változatai, míg a rövid frizurák inkább egyszínűen, barnán mutatnak jól, de természetesen ezek fordítottjával sem lőhetsz mellé.

Vállhosszú hullámok

Ha az eddigi frizurák szerinted túl rövidek és szeretnéd megtalálni az aranyközéputat, ez a hajstílus lesz a Neked való! A vállig vagy éppen egy kicsit váll alá érő frizurák ugyanis egy sokoldalú és korhű, mégis nagyon divatos megjelenést kínálnak, amely az eleganciát megkívánó alkalmakra is tökéletes választás. A hullámok pedig a volument és a mozgást adják meg ennek a frizurának, akár lágyabb, akár erősebb tincseket szeretnél. Színeiben pedig a már említett téli árnyalatok bármelyikét használhatod, akár kombinálva is, hiszen hajad mindenhogy jól fog mutatni.

Fodrászinfó tipp: Fontos kihangsúlyozni, hogy nem minden frizura illik mindenkihez. Ezt meghatározhatja több minden, például az arcformád. Éppen ezért bármilyen frizurát is választasz a cikkünkben felsoroltak közül, az időpontod előtt mindenképp nézd meg, illene-e hozzád az adott hajstílus. Ehhez ide kattintva adunk segítséget! Ezen kívül természetesen érdemes fodrászoddal is konzultálnod, hiszen Ő szakmai szemmel lát Téged.

Hosszú, réteges frizura oldalra söpört frufruval

Bár negyven fellett már sokkal népszerűbbek a rövidebb, váll fölé érő frizurák, akadnak azonban olyanok, akik a hosszabb hajviseleteket kedvelik. Ha Te is közéjük tartozol, ez a rész Neked szól! Hosszabb frizurák terén nagyon népszerű 2024-ben a rétegezett frizura, amelyet hullámosan és egyenesen is hordhatsz. Tavaly után pedig idén is nagyon trendi az oldal és a sima frufru, amelyeket szinte minden frizurához lehet párosítani. Amíg azonban a klasszikus frufru-t a rövid hajakhoz ajánljuk, addig hosszú frizurádhoz az oldal frufru lesz a tökéletes választás.  Színekben itt sincs újdonság, a szezon színei dominálnak, de a hosszabb hajakhoz különösen jól áll a nagyon sötét barna, illetve a hamvasság.

A frufru idén kiemelt népszerűségnek örvend

Göndör Bob

Ha 40 év fölött vagy és Neked is természetesen göndör a hajad, koronázd azt meg egy bubi frizurával. Ez a hajvágás ugyanis még inkább kiemeli göndör fürtjeidet, mindeközben egy trendi megjelenést kínál számodra. Ehhez a stílushoz pedig a barna mellett egy gyöngyházfehérhez hasonlító, kissé hamvasabb árnyalat is illik.

Fodrászinfó hajápolási tippek göndör hajra: A göndör hajjal és annak ápolásával már nagyon sokat foglalkoztunk, így azt is leírtuk, hogy "a göndör haj nemcsak egy hajtípus, hanem életmód".  Ennek megfelelően itt a hajápolás is másképp zajlik. Ennek megismerésében Herczeg Gyöngyi göndör haj specialista és Szikriszt József fodrászmester segítettek Nekünk! Ha göndör a frizurád olvasd el tippjeiket Te is!

A Dirty Dancing "Baby"-jét játszó színésznő, Jennifer Grey frizurája is természetes göndör!

Te melyik hajstílust választod?

Írd meg Nekünk, kíváncsian várjuk! A fodrászodhoz pedig semmiképp se felejts el időpontot kérni!

Képek: Pinterest, Jennifer Grey Instagram oldala és itt