Keresés

A pixie cut még mindig a legváltozatosabb női hajvágás @MOSER

Step by step: ezúttal a pixie cut a terítéken!

Már egész régen jelentkeztünk MOSER step by step anyaggal, és most úgy gondoltuk, hogy épp elérkezett az ideje. Legutóbb a férfi frizurák és a borbély szakma szerelmesei inspirálódhattak, de ezúttal a rövid női hajvágás rajongóinak kedvezünk. Az egyik kedvenc formánkat hoztuk most el nektek, a mindig változatos pixie cut-ot, amit bizony professzionális hajvágógépekkel is pont ugyanolyan szexire, vagányra és formabontóra lehet alkotni, mintha csak ollóval dolgoznánk. Mutathatunk egy jól texturált, tincses lookot? Készítsd el velünk!

Az erős vonalai ellenére is nőies

A pixie cut a frizuravilág egy klasszikusa, de mégis mindig modern megjelenést biztosít. Ez egyszerűen annyinak köszönhető, hogy a forma rengeteg lehetőséget, kihívást és potenciált rejt magában, képes az állandó megújulásra. Persze, ehhez szükség van egy profi szakember kreativitására és fantáziájára is, de a végeredmény mindig ugyanaz: egy szexi, vagány, olykor formabontó rövid női haj.

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy a pixie, a rövid női hajvágás legváltozatosabb típusa. Egyetlen hátránya, hogy sokszor “meg kell igazítani” ahhoz, hogy folyamatosan elegáns, igényes és ápolt legyen. Imádjuk viszont benne, hogy az erős, karakteres és markáns vonalvezetés ellenére nőies és kifinomult tud maradni – csak tudni kell viselni!

Pixie Cut inspiráció Chris Matticktől

 • STEP 01 – Készíts három szekciót cikkcakk-leválasztásokkal a fej tetején!
 • STEP 02 – A vágófejet helyezed az ujj fölé, majd kövesd vele a fej formáját! Ekkor határozd meg a “korona terület” feletti hajhosszt, a forgók területén!
 • STEP 03 – A vágófejnek még mindig az ujjad felett kell elhelyezkedni. A második cikkcakk-szakaszban össze kell dolgoznod a korona területet a haj többi, fokozatosan növekvő rétegével.
 • STEP 04 – Csatlakoztasd az All-in-One Blade pengét a Genio Pro hajvágógéphez, majd a textúra kialakításához alkalmas pengével vágd a harmadik cikkcakk-szekciót!
Pixie Cut lépésről lépésre: step 01-04
 • STEP 05 – A hajvágógépet helyezd az olló fölé, majd rövidítsd le a frizura hosszát! A kontúrok felé haladva, a forma legyen minél rövidebb.
 • STEP 06 – A vágófejet állítsd 12 vagy 6 mm-re, hogy fokozatos átmenetet tudj létrehozni!
 • STEP 07 – A kontúr kialakításának utolsó simításaihoz használd a Chro Mini Pro hajvágót!
 • STEP 08 – Most újra az All-in-One Blade pengére kerül a hangsúly. Használd a szárított hajon is a textúrázáshoz – a fej tetején lévő növés irányával ellentétesen!
 • STEP 09 – A stylinghoz végül alkalmazd a CERALINE hajvasalót – a fokot a haj minőségéhez és sűrűségéhez állítsd be!
Pixie Cut lépésről lépésre: step 05-09

A MOSER-FÉLE PIXIE CUT HAJVÁGÁS EREDMÉNYE:

KREDITEK:

 • Haj: Chris Mattick  
 • Fotó: Philipp Röger 

Forrás és képek: MOSER