Keresés

Redken kollekció - a Disco Díva korszak újradefiniálása

intro

Hoppá, micsoda trendanyag érkezett hozzánk! A Redken csapata egy egyedi, múltba visszatekintő, korszakidéző kollekciófotózást osztott meg velünk, melyet a 70-80-90-es évek disco stílusa inspirált. A frizurákban megjelennek a múlt vágási formái és a jövő színtrendjei. Ennek az ötvözetnek az innovációját két hazai Redken Artistnak, Farkas Andreának és Galgóczy Zsuzsannának köszönhetjük. Irány az új Redken kollekció felfedezése!

A disco stíluskorszak újradefiniálása

A Redken kollekció a disco kor trendjeinek felelevenítése mellett egy másik üzenetet is közvetít: megmutatja, hogy a természetes szépség hatalmas átalakulás nélkül is kihangsúlyozható. A mai napig sokan tartanak a göndör haj és az élénk szín összepárosításától, pedig egy jól eltalált árnyalat még jobban kiemelheti a természetes loknikat. Ezen túl sokan úgy gondolják, hogy a barna hajszín is csak akkor lehet igazán izgalmas, hogyha látványosan fel van világosítva, a rövid haj pedig még mindig egy olyan gát a nőkben, melyet a legtöbben nem mernek levetkőzni.

A trendanyag viszont nem kizárólag a jövőbe mutatás, és a kételyek eloszlatásának céljával készült, legalább ugyanannyira fontosnak érezte megeleveníteni a múltat is. A visszatekintés mindig inspiratív folyamatokat indíthat el egy-egy alkotóban, így a Redken Disco díva kollekció minden bizonnyal segít majd az ihletmerítésben!

Galgóczy Zsuzsanna gondolatai a Redken Disco Díva kollekcióról

A kollekció megálmodásánál vegyes érzelmek kavarogtak bennem. A modelleket látva a vagányságot és a kifinomultságot, illetve a természetesség jegyeit szerettem volna egy összképben megjeleníteni. “Éljünk a természet adta adottságainkkal” – ez volt az a gondolat, amely mentén megszületettek a végső elképzelések.

REDKEN KOLLEKCIÓ LOOK #1 – A LÁNYOS BÁJ ÉS AZ ERŐTELJES NŐ

Noémi esetében a lányos báj alatt meghúzódó karakteres, erőteljes nőt láttam, aki gyönyörű, természetes hullámos hajjal lett megáldva. A vörös tüzes árnyalataival, valamint a réz és a narancs ötvözetével egy élettel teli, vidám, mégis határozott színvilágot készítettem el. A haj volumenét egy átmenetes vágással erősítettem meg, amely kiemeli a modellem arcát. A frufru – amely a régi időket idézve 2021-ben ismét nagy trend lesz – adta meg a forma egységességét.

Redken kollekció: a lányos báj és az erőteljes nő

REDKEN KOLLEKCIÓ LOOK #2 – A TERMÉSZETES SZÉPSÉG

Heni hajánál a természetes, naturális szépség vonalát szerettem volna hangsúlyozni. Mivel egy egységes barna alapszínnel volt dolgom, így hatalmas átváltoztatások helyett arra törekedtem, hogy az amerikai és a francia balayage technika vegyítésével játékosságot csempésszek a színbe. Árnyalásnál a hideg violett tónusokat használtam, amelynek köszönhetően karakteres és különleges lett a végeredmény. A haj formázásánál a nagyon rendezett hullámok helyett a 80-as évek borzos hatását elevenítettem meg.

Redken kollekció: a természetes szépség

Farkas Andrea gondolatai a Redken Disco Díva kollekcióról

Abban a pillanatban, hogy megláttam a két modellemet egymás mellett állva, azonnal kirajzolódott kettejük ellentétes összhangja. Tűz és víz, és mégis tökéletesen kiegészítik egymást. Mindkét arc pontosan beleillett az elképzelt stílusba. A kollekcióhoz rövid hajú modelleket választottam, mert szerettem volna megmutatni, hogy – sokszor a tévhittel ellentétben –, a nőiesség mennyire jelen van náluk is.

REDKEN KOLLEKCIÓ LOOK #3 – VAD ÉS SZEXI “BUNDESLIGA”

Fruzsinál nagyon szépen kirajzolódott, hogy a 80-as évek bundesliga fazonja a mai kor stílusirányzatára formálva, egy vad és szexi formát fog adni. Ehhez egy lágy, nőies, de mégis nem mindennapi színt álmodtam meg. Az átmenet elkészítéséhez a fejtető részen váltottlap-melírtechnikával, mozaik formában, különböző pasztelles árnyalatokra színeztem a hajat, ezzel fokozva az összhatást.

Redken kollekció: a vad és szexi “bundesliga”

REDKEN KOLLEKCIÓ LOOK #4 – A REBELLIS DISCO LOOK

A visszafogottabb tekintetű, csendesebb személyiségű Réka szöges ellentéte a másik modellemnek, így a frizura elkészítésénél ez is egy fő szempontom volt. A 80-90-es évek szemléletében egy körformát készítettem el, amit ugyanebben a formában highligts-technikával világosítottam, majd árnyaltam. A hajat hullámosítottam, végül pedig egy nagyon laza textúrát készítettem, hogy egy még egyedibb formát alkossak.

Redken kollekció: a rebellis disco look

Haj: Galgóczy Zsuzsanna és Farkas Andrea

Smink: Kozián Fanni

Stylist: Kiss Márk

Fotó: Karsay Katalin

Modellek: Perfect Models

Forrás: REDKEN