Keresés

Hódít a Shixie vágás! Te ismered?

Egyre többen vállalják be az új, vagány stílust.

Nehéz haladni a trendekkel, hiszen mindig valami újjal találkozik az ember. Amíg nyáron a Barbiecore hódított, ősszel a Shixie került piedesztálra, mi pedig nem bírunk betelni vele. Te ismered már?

Mi az a Shixie?

A Shixie két, már létező stílusból jött létre: a Shagből és a Pixie-ből. A két szó kombinációjából elnevezett új trend nem csak nagyobb teret, de a vágási technikák keveredését is eredményezi, ami pedig a vagány frizurák kedvelőinek kedvez.

Kiknek ajánlott?

Az arcforma és a haj természetes textúrája mindig meghatározó abban, hogy kinek mi áll jól. Szerencsére vannak olyan vágási technikák, amiket szinte mindenki hordhat, a Pixie pedig pont ilyen, kortól függetlenül. Ebből adódóan a Shixie hasonlóan aduász a frizurák világában. Hullámos, göndör és sima hajúak is bátran hordhatják, a színekben pedig határtalan lehetőségek nyílnak.

Carol Ritchie, a Matrix képviselője úgy nyilatkozott:

"A vendéged egy Pixie vágást szeretne lenöveszteni? A Shixie tökéletes arra, hogy megnöveljük a haj volumenjét. Ha pedig a vendéget a rövid frizurák világa érdekli, de még fél belevágni, a Shixie remek átmenet a kettő között."

Bármelyik korosztály hordhatja a Shixie frizurákat.

Hogyan vághatsz Shixie hajat?

A Pixie-hez hasonlóan a sok réteg és a textúra adja a Shixie alapját, amit a Shag stílussal bozontosra, vagányra formálhatsz. Fontos, hogy a hajhossz ne legyen túl rövid, mert az csökkenti a haj súlyát, ami pedig kezelhetetlenséghez vezet. A finom, szálló haj nem való ehhez a stílushoz, és mindenképp elegendő hajjal kell rendelkeznie a vendégnek a tökéletes megjelenéshez. A tarkónál maradjon hosszabb a haj, mint oldalt, ezzel is megkülönböztetve a Pixie-től.

Szárításkor diffúzort használj, mivel az javítja a Shag textúrát. Ha nem érzed elegendőnek, sóspray és más, számodra bevált termékkel extra Shag formát adhatsz a frizurának. Száraz texturáló spray szintén remek megoldás végső simításként.

A Shixie nem mindenkinek tetszik, sokak odavannak érte, míg mások túl soknak gondolják. Azt viszont nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy egyre többen vállalják be, és valószínűleg megmarad a köztudatban, mint a Pixie korábbi variánsai, gondoljuk a Mixie vagy a Bixie hajakra. Te bevállalnád?

Képek: Pinterest

Forrás: hji.co.uk