Keresés

Tartós hajgöndörítés - ezeket próbáld ki!

A tartós hajgöndörítés sok nőnek feladja a leckét!

A göndörség virágkorát éli az utóbbi években. Előkerülnek újabbnál újabb termékek és technológiák, amelyek segítenek a hullámok és loknik készítésében vagy éppen a természetes göndörség kihangsúlyozásában. A szép hullámok előtérbe helyezésének és elkészítésének számos egyszerű módja van, nem kell feltétlenül a daueroltatással vesződni (bár ez is hatékony megoldás). Lássuk hát a lehetőségeket:

Göndörítő készülékek

Talán a legkézenfekvőbb megoldások egyike, ha választunk az üzletekben vagy különböző márkáknál kapható készülékek közül. A megfelelő kézügyességgel ezek alkalmazásával csodálatos hullámokat hozhatunk létre, vagy éppen megerősíthetjük a már meglévő loknikat.

Ügyeljünk azonban a haj egészségére is: használjunk hővédő termékeket és válasszunk olyan készüléket, amely megfelelő hőszabályozó technológiával készült. Ily módon megóvhatjuk hajunkat az esetleges sérüléstől, hullámaink azonban kitarthatnak jó pár napig.

Hajtrükkök nedves vagy félszáraz hajjal

Egy másik egyszerű módja, hogy hőkárosodás nélkül készítsünk hullámokat, néhány egyszerű hajtrükk. Nem kell semmi komolyra gondolni: hajmosás után félszáraz hajunkat lazán befonhatjuk, kontyba köthetjük vagy hullámosíthatjuk a „kendős trükkel”. A régebb óta fiataloknak még ismerős lehet a björkölés fogalma is, amikor is hajformázó felvitele után minikontyokba csavarjuk a hajat.

Az így elkészített frizurát ne fésüljük ki, mert a hullámok eltűnnek. Aki természetes göndör hajjal rendelkezik az se fésülgesse gyakran a haját, elegendő néha-néha ritka fogú kefével átmenni rajta. A fentebb leírt trükköknél kulcsfontosságú a félszáraz haj, amely végleges formáját a szobahőmérsékleten való száradás során nyeri el. Ha mégis a hajszárítás mellett döntünk, a hajszárítót difúzorral használjuk, amely szintén kiemeli a hullámokat.

Nézd meg a híres kendős trükköt, amely nagyon gyorsan terjed a TikTokon!

@cukorkaszabosag

Göndörítés, lágy hullámok egy kendővel, egy éjszaka után #göndörítés #hullámoshaj #hullámok #hajtippek #hajtutorial #egyéjszakás #hajkendő #hajpánt

♬ Flowers - Miley Cyrus

Milyen termékeket válassz?

A természetes göndörség hangsúlyozására illetve a haj hullámosítására sok márka kínál termékeket. Sok esetben a hívószó a szulfátmentesség. Ez bár nem minden termékről mondható el és nem is feltétlenül ezen múlik a hatékonyság, egy próbát azonban mindenképp megér. Ezen kívül létezik az ún. Curly Girl Method, amelyet szintén érdemes kipróbálni. A professzionális piac is kínál olyan termékeket, amelyeket már mi is teszteltünk, sőt celebek számára is beváltak.

Ha már elkészítettük göndör vagy hullámos frizuránkat, néhány hajformázó használatával is tartósíthatjuk a loknikat. Némi jó minőségű hajlakk vagy hajhab jelentősen meghosszabbíthatja a frizura tartósságát.

A göndörség tehát fontos téma és a nemzetközi trendek kiemelkedő eleme. Bízunk benne, hogy ez a tendencia az idei évre is jellemző lesz, a természetes göndörséget pedig egyre többen vállalják majd fel.

Forrás: Bien, 30felett

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)