Keresés

TIGI szeminárium Londonban

Beszámoló következik: TIGI szeminárium Londonban.

A TIGI Magyarország már sok-sok éve szervezi a külföldi továbbképzéseit partnerfodrászai számára, hiszen elgondolásuk szerint a TIGI filozófiát a legjobb, ha a márka szülővárosában, Londonban ismeri meg az ember. A rebellis márka szemináriuma és a pezsgő város sokszínű forgataga markáns áttekintést ad a fodrászoknak az aktuális divatról. Kántor Judit, TIGI Magyarország ügyvezető igazgatójának úti beszámolója következik.

TIGI szeminárium Londonban

Mindig nagy izgalommal és örömmel utazunk Londonba a szokásos éves képzésre, melyre az idén június közepén került sor. Partnerfodrászaink legnagyobb örömére a mostani szemináriumon Bódi Ákos, a TIGI Európai Oktatási Igazgatója mellett Kovács Mari, a TIGI Session Directora is végig az oktatócsapat tagja volt.

A TIGI legújabb kollekciója: Retrospective

Épp most jelent meg a TIGI legújabb kollekciója a Retrospective, így a szeminárium fókuszában a könyvben bemutatott formák és hajszínek voltak. A legnagyobb sikert idén a rövidebb hajak és a bob formák aratták, a legtöbben ezeket a frizurákat készítették el a workshopok alkalmával.

Nagyon nagy szerencsénk volt, mert Anthony Mascolo Könyvtárában, a „The Library Space”-ben épp egy antropológus professzor gyűjteményéből összeállított, hajról szóló kiállítás volt, így mi ezt is meg tudtuk nézni, amikor Ákos elvitte a csapatot a könyvtárba.

TIGI szeminárium: találkozni Anthony Mascolo-val

Anthony Mascolo természetesen most sem feledkezett meg rólunk, sajnos csak az utolsó napon tudta meglátogatni a magyar fodrász csapatot, mivel épp az INFRINGE Magazin számára készített anyagot Spanyolországban. A reptérről hazafelé azért beugrott az Akadémiára, így sikerült kicsit beszélgetnünk vele is. A néhány felejthetetlen nap élményeiről a fodrászokat is megkérdeztük:

Élménybeszámoló a TIGI Akadémiáról

Csorvási Erzsébet E&L Szalon tulajdonosa Hajdúszoboszlóról már évek óta a csapat tagja, és ebben az évben már a legfiatalabb kolléganője is csatlakozott az utazókhoz.

„Az információáramlás felgyorsulása és a közösségi média használatának elterjedése hatással van vendégeinkre, ezáltal a mi mindennapjainkra is. Több hajfestéket is kipróbáltam, a vendégeim bíztak bennem annyira, hogy segítették a munkámat a festékek tesztelése során. Tulajdonképpen együtt választottuk ki a TIGI hajfestéket, ebben az anyagban mind a vendégeim mind én megtaláltam a számomra fontos értékeket. A Díva Kft. oktatást támogató üzletpolitikájának köszönhetően mi is Londonba járunk a TIGI továbbképzéseire, ezáltal folyamatosan tudjuk követni az aktuális trendeket. Talán az egyik legnagyobb érték, amit ezeken a továbbképzéseken kapunk a TIGI oktatócsapatától, az az a szemléletmód, mellyel az utca emberének próbálnak segíteni a használható hajvágási és hajfestési technikák ötvözésével, melynek eredménye egy személyiséghez illeszkedő, mégis nagyon egyedi stílus megteremtése. Negyedik alkalommal voltam Londonban a TIGI Akadémián. Eleinte kicsit aggódtam, hogy a szakma krémje előtt vágok és festek, de minden segítséget megkaptunk a tanuláshoz. A tanulásnak köszönhetően a szakmai életünk egyszerűbb és sikeresebb, munkánk során pedig magabiztosabbak vagyunk.

Nagyon sokat változott a szakma és a vendégek is, rengeteg az új technika, melyek elsajátításával, alkalmazásával mi tudjuk irányítani a szakmai munkánkat. Büszke vagyok arra, hogy a befektetett munka eredményeként, rendkívül gyorsan bővült a vendégköröm, és a jövőben is részt fogok venni a TIGI külföldi továbbképzésein.”

Vörös Kata a Horror Barbie Szalon tulajdonosa és megálmodója a magas színvonalú képzéseken való részvételben erőteljes dolgozói motivációt lát. Kata korábban a TIGI Nagyköveteként az Egyesült Államokban tartott oktatásokat és a hazai oktatócsapat tagjaként maga is részt vesz képzéseken a londoni TIGI Akadémián.

„A Díva Kft. évről-évre lehetőséget biztosít a szalonban dolgozó fodrászaink számára, hogy tanuljanak a londoni szemináriumokon. Ez nagyon jó lehetőség a fejlődésre, hiszen rengeteg ötletet, új információt kapunk az ott tanító kollégáktól, melyeket akár már másnap a szalonban tudunk alkalmazni. A legújabb hajfestési-, és hajvágási technikákat sajátíthatjuk el, és az a nagyszerű ebben az oktatásban, hogy mindezt még ott a helyszínen el is tudjuk készíteni, oktatók segítségével tudjuk gyakorolni.”

Jövőre folytatjuk! 😉

Szöveg és képek: Kántor Judit