Keresés

Tim Hartley bemutató Budapesten

Tim Hartley bemutató Budapesten. Fényképes beszámolónkat tekinthetitek meg.

Tim Hartley egy élő fodrászlegenda, akiért a magyar fodrászok is odáig vannak. Tim sajátos stílusa, kifinomult hajvágástechnikája és kedves természete az, ami miatt nem mehetünk el mellette és ha csak tehetjük, megnézzük alkotásait. A fodrászmester ezúttal a Selective Hungary meghívására látogatott el Magyarországra, ahol egy nagyszabású, több fellépős nemzetközi színvonalú show-t követően egy step by step képzést is tartott kolléganőjével, Tina H. Andersen-nel 2017. november 11-12-én a RAM Colosseumban. Fényképes beszámolónkat itt olvashatjátok.

Selective fodrász Show

A Selective Show Muzsik Edina és Muzsik Tibor bemutatójával kezdődött, akik pár hónapja lettek a Selective magyarországi művészeti vezetői. A testvérpár egy a hétköznapoktól elrugaszkodott alkalmi frizura kollekciót és néhány szalonbarát, ám a maga nemében extrém frizurát mutatott be a nagyközönségnek.

Őket követte Jason Collier és Thomas James nemzetközi sztárfodrászok bemutatója, akik szintén a trendfrizurák bemutatására helyezték a hangsúlyt.

A spanyol Rizos Academy bemutatója pörgős, lazább vonalat képviselt, fókuszba a mindennapokban is hordható frizurák kerültek. A Rizos párosa, Manuel Rodríguez és David Sánchez elmesélték, hogy szülőhazájukban több mint 100 szalonnal rendelkeznek, így a trendteremtés és a vendégek igényeinek kielégítése közti balansz megtalálása különösen fontos számukra.

Tim Hartley show & step by step hajvágó kurzus a színpadon

Bár a bevezető részben is sok érdekességet talált minden szakmabeli, kétségtelen, hogy a Selective rendezvény kiemelt sztárja Tim Hartley volt és az ő bemutatóját várta mindenki lélegzetvisszafojtva. Tim és Tina mindkét nap, tehát a szombati show-n és a vasárnapi step by step hajvágó kurzuson is több frizurát vágtak, mely mozdulatokból a fodrászok is nagyon sokat tanulhattak.

A második napot Tim egy frizura-történelemmel kezdte, ahol bevezette a résztvevőket többek között abba is, hogy honnan nyeri az inspirációt a megújuláshoz és alkotásaihoz. Érdekes volt látni, hogyan hat rá az építészet, a művészet, egy-egy hajvágás és korábbi magazinok címlapfotói… és mindeközben abba is beavatott minket, hogy kedvtelésből a lábujj körmét vad színekre festi – ami most éppen aranyban tündököl –, illetve a februárt jógázással töltötte Indiában. A két nap Tim által megfogalmazott mantrája mindenképpen a következő volt: a haj csodálatos, ezért dolgozzatok vele alázattal, szeretettel és szenvedéllyel.

Jótékony fodrászok

Öröm látni, hogy a nemzetközi példát követve itthon is elindult egy társadalmi felelősségvállalás vonal a fodrászati iparban, melyből a Selective is kiveszi részét. Ennek bizonyítékaként a belépőjegy árából minden résztvevő 100 Ft-tal támogatta az Együtt a daganatos gyermekekért alapítványt.

Képek: Fodrászinfó