Keresés

Vendéginterjú: Őszinte fodrászvélemény a megújult Koleston Perfect hajfestékről

Fodrászvélemény a megújult Koleston Perfect hajfestékről! Mutatjuk!

Végre eljött a várva várt pillanat, amikor a megújult Koleston Perfect a hazai szalonokban is megjelenik és a fodrászok büszkén töltik fel a color bar-t a legújabb krémhajfestékkel, a megújult Koleston Perfect-tel. Nem tudjuk mit hoz még ez az év, de egyet biztosan állíthatunk: 2019 a színmegváltoztatás éve lesz!

Miért igazán különleges és egyedülálló az új Koleston Perfect? Mi az, ami sorra megbabonázza a fodrászokat? Ráadásul a vendégeknek is elakad a lélegzetük?

Matos Teklát, a méltán elismert és sikeres fodrászt kérdeztük a megújult Koleston Perfect-tel kapcsolatos első tapasztalatairól. Fogadjátok szeretettel élménybeszámolóját!

Képíró Tamás és Matos Tekla fodrászok a Wella Stúdióban

Lássuk, mi a Koleston Perfect sikerének titka?

Bevallom kicsit kíváncsiskodtam már jóval azelőtt, mielőtt a kezembe vettem az első tubus megújult Koleston Perfect hajfestéket és körülnéztem a nemzetközi Instagram oldalon, ahol már akkor láttam a #purebalancechallenge kampányt. A festés utáni frizurák elképesztőek voltak! Szinte hihetetlennek tartottam, hogy előszőkítés nélkül ilyen egyenletes, tiszta és ragyogó színeredményt lehet elérni, ezért alig vártam, hogy magam is kipróbálhassam és saját szememmel láthassam az eredményeket.

Nagyon izgatott voltam, amikor végre alkalmam nyílt kipróbálni a megújult Koleston Perfect hajfestéket. A kételyeim percről percre szertefoszlottak és átvette helyét az utánozhatatlan WOW érzés. Nem olyan, mint a képeken, hanem sokkal szebb! Mindezeken felül egyetlen árnyalattal meg tudom festeni a hajat a hajtőtől a hajvégekig. A vendégeim is teljesen le vannak nyűgözve új hajszínüktől.

És hogy mi az, ami hatalmas extra számomra? Hogy nem kellett a szokásaimon változtatni, mindent ugyanúgy csinálok, mint korábban, az eredmény mégis minden korábbit felülmúl!

Milyen technológiai újítás áll az új Koleston Perfect mögött?

Mint tudjuk, a hajban fémionok találhatóak, amik hidrogén-peroxiddal találkozva szabadgyököket hoznak létre, melyek megtámadják és megbontják a haj épségéért és egészségéért felelős kötéseket. Ezek a szabadgyökök eltorzíthatják a vágyott színt, ezért a Wella Professionals radikálisan változtatott. A Pure Balance Technológiának hála képesek vagyunk megakadályozni a szabadgyökök kialakulását, mellyel biztosítjuk a tiszta, egyenletes színeredményt. A Pure Balance Technológia másik óriási előnye, hogy a fémionok körül pajzsot alkot, így védve a hajban található kötéseket, ezzel csökkenti a haj sérülékenységét festésről festésre.1

Az új Koleston Perfect másik technológiai újítása a ME+ molekula, mely csökkenti az új allergia kialakulásának az esélyét. Mi erről a véleményed?

Sajnos egyre több ember szenved allergiától, gondolj csak bele, hogy hány laktóz- vagy gluténérzékeny embert ismersz. A piac az ő igényeikre is gyorsan reagált, hisz sorban nyitnak a mentes éttermek és kávézók ráadásul nagyon népszerűek.

Ez a tendencia elérte a szépségipart is, hiszen sokan allergiások bizonyos kozmetikumokra is. A Wella Professionals a piacon először mérte fel ezt az igényt és egyik központi fejlesztésévé tette a Koleston Perfect megalkotása során. A legtöbb hajfesték allergia a PTD és PPD molekula jelenléte miatt alakul ki, ezért a Wella Professionals PTD és PPD mentes hajfestéket alkotott meg. Az előbbi anyagok helyett a festékben elsőként alkalmazták a ME+molekulát, melynek köszönhetően akár 60X kisebb az új allergia kialakulásának az esélye a hajfestés során. 2  Szerintem ez az egyik legfontosabb fejlesztés az új Koleston Perfect-ben, hiszen összetevő tudatos, törődik a vendégekkel és igényeikkel.

Sokan azt hiszik, hogy az ammónia jelent veszélyt a hajfestés során, pedig a PTD és a PPD molekulák sokkal ártalmasabbak a szervezetünkre. Valójában az ammónia egy természetben előforduló illékony vegyület, amelynek szerepe a festés során, hogy megnyissa a kutikula réteget és ezzel egyidőben el is párolog, ennek van olyan jellegzetes illata. A PTD és PPD anyagokkal ellentétben az ammónia nem marad a hajban, így nem is károsíthatja azt hajfestés közben. Ezt nagyon fontosnak tartom, hogy tudatosítsam vendégeimmel.

Mi az első szembetűnő változás a színmegváltoztatás során?

Már az első használat alkalmával éreztem, hogy az új Koleston Perfect tökéletes társam lesz! Sokkal krémesebb konzisztenciával rendelkezik, mint a korábbi hajfesték, így egyszerűbben, gyorsabban, egyenletesebben lehet felhordani a hajra. Az első gondolatom az volt, hogy „Úristen, ezzel rengeteg időt takaríthatok meg!”, ami nagyon fontos számomra, hiszen egymás után jönnek festésre a vendégek.

A másik meghatározó változás, ami az első pillanatban érzékelhető, az a parfümösebb illat, mely kellemesebb vendégélményt nyújt.

Mi az, ami szerinted a vendég számára a legfontosabb hajfestés során?

Személyes véleményem az, hogy a vendég pihenni, szépülni, feltöltődni jár a szalonba, persze a legfontosabb az számára, hogy olyan frizurával távozzon, amit megálmodott.

Ennek érdekében a Wella Professionals létrehozott egy applikációt, mellyel jelentős mértékben megkönnyíti a konzultációt és a vágyott szín kiválasztását. Vendégeim kifejezetten szeretik, hogy a választott hajszínt meg tudják nézni természetes és mesterséges fényviszonyok között, 360°-os valós képet kaphatnak róla. Megnyugvással tölti el őket, hogy előre láthatják az eredményt és közben jól érzik magukat, a konzultáció is sokkal gördülékenyebb a New Koleston Perfect Digital Shade Chart használatával. Ráadásul mindez teljesen ingyenes!

Apróság, de minden feltűnik, a kimono. A színmegváltoztatás során a kendő helyett kimono védi a vendég ruházatát, mely sokkal kényelmesebb és nem mellesleg jobban védi az öltözetét. A színskála is szemet gyönyörködtető, a személyre szabható színpalettával pedig csak az adott vendég számára javasolt árnyalatokat mutatom meg, így kiválóan látja a színek összhangját.

Nagyon fontos még a vendégeknek a haj minőségének megóvása a festések során, maximális színeredmény mellett. A megújult Koleston Perfect tartós krémhajfestéknek köszönhetően nem kell ebben sem kompromisszumot kötniük, hiszen a Koleston Perfect ötvözi az összetevő tudatosságot, a tökéletes színeredménnyel és csökkenti az allergiának a kialakulását.

Úgy érzem a Koleston Perfect-ben végre megtaláltam azt a tartós krémhajfestéket, ami minden kétségemet eloszlatta. Amikor bejön egy „minden mentes” festék, akkor eddig szkeptikus voltam a valódi eredményességével kapcsolatban, de a Koleston Perfect krémhajfesték eddig maximálisan bizonyított. És ami még fontosabb, hogy a vendég visszajelzése alapján is csak ajánlani tudom! Próbáld ki és szeress bele Te is!

1 A korábbi Koleston Perfect-hez viszonyítva. A Pure Balance technológiás Koleston Perfect krémhajfestékre érvényes.

2 A HAJFESTÉKRE NEM ALLERGIÁS VENGÉGEKRE ÉRTENDŐ. Bár az új allergia kialakulásának az esélye kisebb, a kockázat azonban fennáll az allergiás reakcióra. Éppen ezért minden egyes hajfestést megelőzően 48 órával készíts allergia tesztet. Szigorúan kövesd a biztonsági utasításokat. Ha vendéged valaha tapasztalt bármilyen allergiás reakciót, nem szabad festeni. A ME+ a Koleston Perfect Pure Naturals, Vibrant Reds, Special Blonde és Deep Browns családok bizonyos árnyalataiban található meg.

Szöveg és képek: Wella Professionals