Keresés

60 éves a Kérastase! - eseménybeszámoló

A 60 éves márka bevezeti a Premiére termékcsaládot!

Köszöntők és termékbemutató

60 éves lett a Kérastase, amely alkalomból a márka grandiózus összejövetelt rendezett 2024. január 29-én a Haris Park báltermében. Elsőként Köteles Emese a Kérastase oktatási vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte, hogy nem csak a márkát, de az egész fodrászszakmát ünnepeljük, a Premiére termékcsalád és szalonszolgáltatás bevezetését pedig az idei év legnagyobb innovációjaként írta le.

A rövid bevezetés után Rátonyi Judit, a L’Oréal cégcsoport professzionális divíziójának magyarországi kereskedelmi igazgatója mondott beszédet. Ebből megtudhattuk, hogy a Kérastase nem csak manapság számít luxusmárkának. Ez a márka vezetett be ugyanis először ápoló hatású sampont, pakolást és hajszérumot. Ilyen értelemben tehát a Kérastase a hajápolás elindítója és zászlóshajója. Az igazgató beszéde végén legalább további 30, de inkább 60 évet kívánt a partnereknek.

A köszöntők sorában Valikova Anita következett, aki a közösség erejét emelte ki beszédében. Bár a Premiére bevezetése nagy innováció, a vízió az, hogy a Kérastase megerősítse pozícióját, mint első számú professzionális luxus hajápoló márka. Ez azonban csak a szalonok és a fodrászok segítségével lehetséges. Ennek jegyében pedig máris invitálta a szakembereket egy hamarosan megrendezésre kerülő képzésre, amely kifejezetten a luxus szalonélmény témáját járja körül. A vízió fontos részeként emelte ki a fenntarthatóságra való törekvést is: néhány Kérastase termék esetében újratölthető csomagolást vezetnek be és a brand spanyol üzemének mintájára a többit is szeretnék karbon- és vízmentessé tenni.

A bevezető beszédeket követően Ladoniczki Márta, a Kérastase oktatója röviden bemutatta a Premiére termékeket és a velük elvégezhető hat lépéses luxus szalonszolgáltatást. A hallottak alapján elmondhatjuk, hogy a Premiére termékek összetétele különleges és exkluzív. Kettős hatású helyreállító összetevőkről beszélünk: a 3% citromsav megszabadítja a hajat a vízből rárakódott kalciumtól, az 5% glicin pedig segít újjáépíteni a sérült keratinláncokat. A Premiére termékcsalád célja, hogy segítsen visszaállítani a haj kezdeti (vagyis Premiére) állapotát.

A luxus szalonszolgáltatás a következőket tartalmazza

  • kalciumeltávolító hajfürdő előtti koncentrált ápoló
  • hajfürdő felvitele az ápolóra,
  • öblítés után hajmosás a hajfürdővel,
  • ápoló koncentrátum használata,
  • maszk felvitele,
  • hővédő szérum használata,
  • kezelés befejezése ápoló olajjal

Az oktató kiemelte, néhány szakember már túl van egy tesztelési időszakon, a termékek pedig bravúrosan teljesítettek. Már egyetlen kezelés után könnyebben formálható hajszerkezet és azelőtt nem tapasztalt ragyogás jellemezte a hajat.

Kérastase Premiére – illat, oktatás és kisfilm

A Kérastase termékek minden esetben egyedülálló illattal rendelkeznek. A Premiére termékcsalád megalkotásakor a cél az olasz nyár megidézése volt. A citrusok, a jázmin, valamint a narancsvirág illata elrepít minket Portofino-ba, ahol kék a tenger és a szél az arcunkba fújja ezeket a csodás illatokat.

Megtudtuk azt is, hogy a fodrászok számára már február 6-7-én lehetőség nyílik a Premiére termékcsalád behatóbb megismerésére. Ez egy oktatáson keresztül valósul meg, amely kifejezetten az új termékek hatóanyagára, használatára és a szalonszolgáltatás kivitelezésére irányul. Az innovációban azonban nem csupán ennyi van: egy mély gondolat is húzódik a koncepció mögött, amely a termékcsalád bevezetésének mottójává vált. Engedd szabadjára az erődet! Ezt a címet viseli az a kisfilm is, amelyet megtekinthettünk az eseményen.

A produkció középpontjában három ország (Csehország, Szlovákia és Magyarország) három fodrásza és az ő történetük áll. A kisfilmben magvas gondolatokat hallhattunk magáról a szakmáról és a Kérastase márkáról, de előkerültek olyan fontos gondolatok is, mint a közösség ereje vagy éppen a munkahelyi krízis. A produkcióban megszólaltak a hazai szakma nagyjai, Hajas László, Kucsera Zsolt, valamint Fodor Nóra, akik természetesen szintén használják a Kérastase termékeket.

A kisfilm után a fodrászoknak lehetőségük adódott beszélgetni és szakmázni néhány finom falat és koktélok társaságában. Összességében tehát az eseményen nem csak egy új termékcsalád került bemutatásra, hanem valóban ünnepeltük a szakmát egymás társaságával.

Néhány kép az eseményről

Képek: Kérastase

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)