Keresés

Balayage frissítés Fodor Tímeával: tippek, ötletek, step by step

Hogyan történhet egy balayage frissítés? Fodor Tímea segít nekünk.

A szabadkéz technikával készített hajak változatosságukat tekintve kiaknázhatatlanok. Egyedi megjelenést biztosítanak, hála a fodrászpiac széleskörű termékkínálatának, no és persze a tehetséges szakembereknek. Az inspiráló átalakításoknak szerencsére sosincs vége, ezért is hoztunk számotokra egy új step by step anyagot. Hogyan néz ki egy balayage frissítés a gyakorlatban? Már mutatjuk is!

Megújulás egy profi szakember kezei alatt

Amikor a természet újjáéled, és a napsütés átjárja a mindennapokat, az emberben is felerősödik a vágy, hogy változtatni szeretne. A szabadkéz technikával készített frizurák ennek az igénynek maximálisan eleget tesznek, de annak ellenére, hogy nem követelik a rendszeres szalonlátogatást, bizony nekik is jár egy újraárnyalás. A balayage frissítés – ahogyan a mi olvasatunkban minden hajjal végzett kémiai folyamat –, profi szakember munkáját igényli. Egy olyan eljárásról van szó, ami mögött nagyon komplex háttérismeret és –tudás rejlik, ezért ha jelenleg vendégként inspirálódsz az oldalunkon, egyet jegyezz meg: balayage frissítés = fodrász szakember! Hoppá, épp tudunk is egyet, aki most lépésről lépésre bemutatja, hogy miért olyan fontos a szolgáltatás mögött rejlő szakértelem!

Balayage frissítés Fodor Tímea tolmácsolásában

ELSŐ LÉPÉS:

“Egy hajszínváltoztatás alkalmával mindig meghallgatom a vendég álmait, vágyait, hogy melyik árnyalat a kívánsága. Átbeszéljük, hogy mit lehet kihozni a hajából, és mi az, amit nem ajánlok, hiszen nem mindegy, hogy:

  • festett vagy natúr hajról van szó,
  • porózus-e az állapota,
  • egészséges,
  • mekkora a lenövés,
  • milyen hosszú a haj,
  • mennyi idő áll rendelkezésre
  • igényel-e pluszban hajvágást, stb.”

MÁSODIK LÉPÉS:

“Ezek alapján eldöntöm, hogy milyen hajfestési technikát alkalmazok (szabadkezes, tupíros, airtouch, ecaille stb.), és kiválasztom az anyagot, amit használni fogok. Előre meghatározom a körülbelüli hatóidőt. Jelen esetben a kiindulási alap:

  • 10 cm-es lenövés 5.0 alappal, tele ősz hajszálakkal,
  • hajtőtől haladva a közép része felé 7.0 alap, a vége szőkített 10.0 volt.”
Balayage frissítés: kiindulási alap

HARMADIK LÉPÉS:

Felhasznált anyag: hajtő – 6.00 (30g) 6%-os előhívóval 1,5 arányban

“Ebben az esetben tupírozós technikát alkalmaztam. Permésse előhívóval felvilágosítottam a hajat a kívánt szőke haj árnyalatra (6%-os előhívóval). Fóliát használtam, miközben folyamatosan, 10 percenként néztem a változást. 20 perc múlva kibontottam a fóliát, és a szőkítőt egy fésűvel lehúztam. Ha azt látom, hogy az anyag nem egyenletesen világosítja a színt, akkor azokra a tincsekre teszek még anyagot, és visszazártam a fóliát. Azokról a területekről, amelyek már kellően felvilágosodtak, a kezemmel lehúztam az anyagot. 10 perccel később a fejmosótálban lemostam a szőkítőt, No Yellow sampont használtam.”

Tupírozós-fóliás technika

NEGYEDIK LÉPÉS:

“Mindezek után Permésse 8.11-es színhez kevertem egy pici lilát és hamut, hogy tartósabbá tegyem a hajszínt, és végleg kiüssem a sárgát. Törölközőszáraz hajon a fejmosótálban emulgeáltam a kikevert festéket a haj egészével, majd 20 perc után lemostam.”

Árnyalás

VÉGEREDMÉNY:

“Végül pakolással és balzsammal ápoltam a hajat, megigazítottam, majd megszárítottam. A stylingot hővédő használatával és hajvasalóval készítettem el.”

Egy balayage frissítés eredménye

FODRÁSZINFÓ PRO TIPP BALAYAGE FRISSÍTÉS UTÁN:

Ha Te is éppen azért rajongsz a balayage frizurádért, mert sokáig fenntartható, ne felejtsd el, hogy a hajszín tartósságának élettartamát tovább növelheted professzionális hajápolási termékek alkalmazásával! Nyugodtan kérj tanácsot a fodrászodtól, hogy milyen készítményeket célszerű használnod a hosszú távú eredmény érdekében! Ami biztos, hogy a sampon mellé ajánlott megvásárolni egy szuper kondicionálót vagy maszkot is, hogy annak használatával a frizurád fényét és puhaságát napról napra biztosítani tudd!

Forrás és képek: Fodor Tímea