Keresés

Barber Battle 2023 - STMNT Show: interjú és videó!

STMNT Show Beke Balázstól és Wolf Petitől!

November 18-án került megrendezésre immár hetedik alkalommal a Barber Fesztivál & Barber Battle Budapest, Magyarország egyik legnagyobb szabású férfifodrász-versenye. A rendezvény egyik fénypontját a STMNT Show jelentette Beke Balázs és Wolf Peti Undercurrent kollekciójával (szabad fordításban: áramlattal szembe menés).

A STMNT márka nagykövetei mindig is az árral szemben keresték az önkifejezés lehetőségeit, így erre a bemutatóra is extravagáns frizurákkal készültek. A felkészülésről mi is megkérdeztük őket:

Villáminterjú Beke Balázzsal és Wolf Petivel

Miért épp az Undercurrent témakört választottátok?

Beke Balázs: Miután megálmodtam a kollekciót prezentáltam a STMNT vezetőinek. Petivel évek óta együtt dolgozunk, mindketten formabontó művészeknek tartjuk magunkat. Amikor először szóba került egy show lehetősége, már akkor tudtuk, hogy nem szeretnénk csatlakozni a main stream-hez. Tulajdonképpen így megyünk szembe az árral.

Miben nyilvánul ez meg a gyakorlatban?

Beke Balázs: Korábban forgattunk videós anyagokat, amik előkészítik ezt a kollekciót. A vonal tehát semmiképp sem a szalonfrizurák világa. Azt látom, hogy sok a tehetséges fodrász, akik a technikákat jól ismerik, de a stílusuk még nem egészen kiforrott, nem engedik el a fantáziájukat. Ezzel a show-val szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy fel kell vállalni az alternatív, merész gondolatokat is.

A modelleknek hogy tetszenek az alternatív frizurák?

Wolf Peti: Próbáltunk olyan modelleket szerezni, akiknek a stílusához illik ez a világ. Akikhez kevésbé passzol, még azok is nyitottak a témára és bevállalják ezeket a frizurákat. Egyébként minden modellen más-más vízió és inspiráció jelenik meg.

Mit jelent számotokra, hogy a Barber Battle keretein belül mutathatjátok be a show-t?

Wolf Peti: Elsősorban megtisztelő. Számomra ez az első nagyobb színpadi jelenlét fodrászként. Bár a színpad nem idegen számomra, hiszen korábban táncoltam, egy jóleső izgatottság mégis van bennem.

Beke Balázs: Én dolgoztam már korábban is a Barber Battle szervezőivel, a közös munka pedig mindig pozitív emlékekkel zárult. Mindenképpen szerettem volna az alternatív vonalat képviselni, erre pedig a borbélyközeg, a Barber Battle a legjobb lehetőség.

Wolf Peti: És ez még csak a kezdet! (nevet!)

Nézd meg a videót az előkészületekről

Néhány kép a STMNT Show-ról

Fotók: Beke Balázs, Fodrászinfó, BWNET

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)