Keresés

Color Blocking - gyakorlati tippek a trendhez!

Íme a Color Blocking trend gyakorlati lépései!

Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk a Color Blocking a Wella Professionals legújabb trendje. A legfontosabb tudnivalók után most következzen a gyakorlati megvalósítás, hiszen egy trend legfontosabb része a megfelelő elkészítés, kivitelezés és a későbbi ápolás.

Lássuk, mit kell tudnunk ezekről:

Ötletek a tökéletes Color Block elhelyezésekhez

Számtalan lehetőség áll rendelkezésre a Color Blocking technikával készített megjelenés létrehozására megannyi árnyalat kombinációjával - de ha az arcvonások kontúrozása vagy kiemelése a cél fontos szem előtt tartani az alábbi irányelveket:

  • A sötét árnyalatok rövidítik és szűkítik az arcot
  • a világos árnyalatok hosszítják és szélesítik az arcformát .

Az aktuális trendek során nincsenek szabályok, a képzelet szabadon szárnyalhat a színek világában a lélegzetelállító megjelenések megvalósításához.

Íme hogyan ültesd át a gyakorlatba az irányelveket:

Szélesebb arcforma keskenyítése

Ha a vendég kontúrozni szeretné vonásait, érdemes egy sötétebb keretet adni a haj elülső részéhez legközelebb. Például, ha fekete hajhoz csokoládébarna fények párosulnak, a legelülső rész maradjon fekete. Ezáltal nyúlik az általános arcforma, miközben a szemkörnyékre irányítja a figyelmet.

Keskeny állkapocsvonal szélesítése

Azok számára, akik fel szeretnék hívni a figyelmet arcuk alsó részére és szélesebb hatást szeretnének elérni, nagyszerű ötlet a merész könnyed világosabb árnyalatok végigsöprése a hosszon. A nagy kontrasztú balayage vagy színblokkos kiemelések, amelyek legalább három árnyalattal világosabbak, mint az alap tökéletesen elérik ezt a hatást. Példának okáért: ezek az ezüstszürke tincsek fekete hajon nagyon figyelemfelkeltők.

A szögletes arcforma lágyítása

Ha a festés során az arcvonások lágyítása a cél, a világos részeket az arc közelébe kell irányítani, miközben a mélyebb árnyalatokat a nyakrész környékén érdemes fókuszálni. Ha a célzott felvilágosítás világos arckeretet ölel fel az megnyitja az arccsontokat és az állkapocsvonalat, így varázsolva ragyogóvá a vendég arcbőrét.

Color Blocking Formulák

Fejezd ki a “face frame” hatást

Maximális hatás minimum idő alatt! Egy gyors technika, expressz arckeretezéssel, a szőke árnyalatok átalakítására hűvös érzékiséggel és ragyogó fényhatással. A megjelenés 6%-os Welloxon Perfecttel kevert BlondorPlex szőkítőporral készült, mely az arc környékére fókuszál és szabadkéz technikával éri el a hátsó szakasz világosítását. Miért a BlondorPlex? Mert a Wella Professionals kötéserősítő szőkítője akár 9 színmagasságot világosít fel közel 97%-kal kevesebb hajtöredezéssel.

A színmélység és a megfelelő árnyalat elérése a Shinefinity Color Glaze 06/0 + 07/12 + Ecset & Tál aktivátoros használatával történt a hajtöveken, amely kapcsolatot teremt a natúr hajszín és a szőkített részek között. A hajhosszra a Shinefinity Flash Glaze 010/6 + 010/8 árnyalatai kerültek felvitelre. Ezek élénkebb színtónust és fényt eredményeznek a haj számára, mindössze 5 perc alatt. A Shinefinity a legtökéletesebb partner fényhatás fokozására bármely szolgáltatás esetén.

“Face frame” blokkok

Egy merészebb, sávosabb arckeret kiemelésére ajánljuk a pasztell és platina szőke árnyalatok találkozását. A világos tincsek fokozhatóak egy égszínkék villanással, de akár rózsaszín, zöld, lila...stb. - bármi más árnyalattal is kombinálhatóak. A megjelenés megalkotásához először világosítsd fel a teljes arckeret környékét diagonális leválasztásokban Blondor Freelights + 6%-os Freelights emulzióval.

Ezt az élvonalbeli szőkítőt kifejezetten szabadkézi festéshez tervezték, mivel ott tapad meg, ahová felvitelre kerül, nincs szükség fóliára. Ezután következik a haj nagy részének lágy égszínkék színre történő árnyalása a Shinefinity 08/8 + 00/00 + 00/89 termékekkel, ügyelve a hajvonal kihagyására. Egészítsd ki a megjelenést a Shinefinity Flash Glaze 010/6 + 00/66 árnyalatokkal a kontúr részeken; egy lila hatású platina szőke eredményért, amely minden pillanatban csillog és ragyog.

Készíts széles melírokat

A határozott kiemelések egyszerű módját kínálják a Color Blocking megjelenés létrehozásának. Egy hangsúlyos árnyalat egyszerűen ellensúlyozza az alapszínt, például ez a mézszőke árnyalat. Különösen jól használható kontrasztot adva a texturált fürtöknek. Próbáld ki a megjelenést úgy, hogy BlondorPlex-et Welloxon Perfect 6%-os emulzióval keverve nagy háromszög alakú részekre fested az arc körül. A környező területek mélységét Koleston Perfect 5/82 + 8/97 + Welloxon Perfect 1,9%-os keverékével éred el. Amint a szőkítés elkészült és semlegesítésre került válaszd a Shinefinity Flash Glaze 010/0-ás árnyalatát vidd fel a felvilágosított területekre, hogy a sötét alappal szemben extra figyelmet adjon a tincseknek.

Lágyabb melírok

Finom rózsabarna árnyalatával ez a különleges kreáció a Color Blocking megjelenés kifinomult változata. Kezdd a kiemeléseket a BlondorPlex + 6%-os Welloxon Perfect emulzióval függőleges és diagonális szakaszokban a nagy hatású világosság érdekében. Ezután következik a tőárnyalás és mélység hozzáadása a Koleston Perfect 5/82 + 6/91 árnyalataival 4%-os Welloxon Perfect emulzió segítségével. A rózsás barna árnyalat a 8/96 + 8/97 + 0/65 és a Welloxon Perfect 1,9%-os keverékéből származik, amelyet a felvilágosított hajrészeken alkalmazunk, hogy a vastagabb Color Block részek stílusosan kiemelkedjenek.

Kontrasztos részek

Ütős és játékos, kontrasztos színösszeállítás a merészebb személyiségeknek. Ne félj a maximális hatásra törekedni az elhelyezéssel, ahogyan ez a petrol tónusú kreáció is mutatja. A megjelés kialakítása a BlondorPlex szőkítőport 6%-os Welloxon Perfect-tel kevert formulájának felvitelével kezdődött, a haj elülső részén, gyémánt alakú leválasztásban. A töve természetes maradt, a hozzáadott dimenzió érdekében. A felvilágosított terület ezután Koleston Perfect 0/28 + 0/30 + 0/00 + Welloxon Perfect 1,9%-os emulzióval kevert formulával kapott petrol tónust,15 perces hatóidővel alkalmazva. Végül a haj többi részére a hozzáadott fényhatás fokozása érdekében Koleston Perfect 5/82 + INVIGO Festés utókezelő + Welloxon Perfect 1,9%-os emulzió keveréke került. Ez a formula gazdagságot és mélységet kölcsönzött az alapnak, egy adag hűvös csillogással feltöltve.

Monokróm blokkok

Nem csak a szivárványos fényes színekhez lehet nyúlni ahhoz, hogy a Color Block megjelenéssel felkeltsd a figyelmet. A fekete és szürke árnyalatú szőke haj olyan hatást kelt, mint semmi más, így kifejezve a monokróm palettát. Ennél az átalakulásnál a tincsek BlondorPlex szőkítőpor + Welloxon Perfect 6%-kal kerültek felvilágosításra, két nagy gyémánt alakú szekcióban a haj elején és hátulján, egy kis háromszög alakú szekcióval a frufruban, egymást követő passzékban diagonális leválasztásokkal.

Eközben a haj többi része Koleston Perfect 4/82 + 0/88 + Welloxon Perfect 1,9%-os keverékével került tonizálásra, beleértve a felvilágosított területek tövét is, hogy füstös tőhatást keltsen. A hatóidő leteltével és a semlegesítés után, a felvilágosított területekre Shinefinity 08/98 + 00/00 + 07/81 keveréke került, mely egy alpesi szőkét eredményezett, így kiemelkedve a sötét szén alapból.

Hogyan ápold a Color Blocking hajat

Akár a szivárványos élénk színekkel, akár a pasztell árnyalatokkal, vagy a természetes színekkel dolgozol, fontos, hogy vendéged otthon is tartsa magát a színkarbantartási rutinhoz. Tippjeink a helyes színmegtartáshoz:

Használj színvédő sampont és kondicionálót

Mi a két legfontosabb termék az árnyalat fenntartásához? Egy színvédő sampon és kondicionáló. Nem felel meg akármilyen sampon, a speciálisan erre a célra kifejlesztett professzionális ápolók segítenek a hajszálaknak hosszabb ideig magukba zárni a pigmenteket. A ColorMotion+ színvédő sampon és a hidratáló hatású kondicionáló gyönyörű fényt biztosít a festett hajnak, miközben távol tartja a fakulást előidéző szabad gyököket. Ha a haj száraz vagy sérült, fokozd az ápolást az Ultimate Repair samponnal és az Ultimate Repair kondicionálóval. A Miracle Hair Rescue hajban maradó kezelése pedig mindössze 90 másodperc alatt állítja helyre a hajkárosodást, 12-szer simábbá varázsolja a hajat és akár 99%-kal kevesebb töredezést eredményez.

Élénkítsd a Color Block részeket színfelfrissítő maszkokkal

Ha vendéged azt szeretné, hogy a festett haj a lehető leghosszabb ideig élénk maradjon ismertesd meg vele a Color Fresh Színfelfrissítő maszkok széles választékát, melyek 13 árnyalatban kaphatóak, a pasztell mentától egészen a rézszínű ragyogásig. Kihagyhatatlan otthon használható termékek, amelyek felélesztik a szalonszépségű hajat, amikor az új lendületre szorul. Mindössze annyit kell tenned, hogy megmosod és törölközőszárazra törlöd a hajat, majd felviszed a kiválasztott árnyalatot a hajhosszra és alaposan átfésülöd. Hagyd hatni 10 percig, majd alaposan öblítsd ki. A haj ragyogóbbnak és merészebbnek fog tűnni - közel olyannak, mint egy friss szalonlátogatás után. Ráadásul a hajszálak simábbnak és hidratáltabbnak érződnek már egyetlen alkalom után is.

Védd a hajat a káros UV és hő hatásoktól

A hő és az UV-károsodás a két legnagyobb veszély a szín fakulása mögött, ezért emlékeztesd vendégeid, hogy mennyire fontos a tökéletes árnyalat megóvása. Az EIMI Thermal Image hővédő spray ragyogó partner lehet a hőkezeléssel szembeni védelemben, legyen szó akár hajszárításról, hajvasalásról vagy göndörítésről. Egyszerűen csak permetezd be a tövétől a végéig, majd a szokásos módon formázd. Eközben használd az EIMI Glam Mist fénysprayt, mely káprázatos fényt varázsol a haj számára és védelmet biztosít a káros UV-hatással szemben. Egyszerűen fújd a hajfelszínre és indulhat is a nap, fénylő, csillogó tincsekkel.

Készen állsz megosztani saját Color Blocking átalakításod?

Jelöld meg INSTAGRAM-on: @wellastudiobudapest, @wellahair_hungary

Lássuk a Te munkádat is!

Forrás és képek: Wella Professionals

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)