Keresés

"Egy saját márka szabadságot nyújt, és folyamatos kihívás is." - Hegedűs Zoltán interjú

A fodrász válaszol sorozatunk vendége ezúttal Hegedűs Zoltán volt.

1. Hogy kerültél a szépségiparba és a fodrász pályára?

Nem voltam az, aki már tiniként arról álmodozott, hogy fodrász lesz. A tanulmányaimat műszaki pályán kezdtem és gépészként is érettségiztem. A fodrászat gondolata édesanyámban született meg, aki szintén ezt a szakmát űzte. Ő kérte egyszer, hogy vágjam le nagyapám haját. Egyébként volt egy családi szalonunk, de a szikra sosem érintett meg a kezdetekben. Édesanyám azonban meglátta azokat a mozdulatokat a munkámban, amelyeket a műszaki érdeklődés is lehetővé tett, tehát az adottságom megvolt. Megállapodtunk abban, hogy elkezdünk közösen dolgozni, ha pedig nekem nem tetszik, akkor nem folytatom.

2. Ezek szerint tetszett a dolog, ugye?

Az első néhány évben egyáltalán nem éreztem magaménak a szakmát, olyannyira nem, hogy jelentkeztem két főiskolára. Nyíregyházára, gépészmérnöki szakra fel is vettek. Az első szemeszterben az egyetem mellett dolgoztam, a vizsgák közeledtével azonban dönteni kellett, hogy mi kapja a hangsúlyt. A fodrászat kapta annak ellenére, hogy még mindig nem annyira tetszett a dolog.

3. Miért érezted azt, hogy a fodrászatot kell folytatnod?

Kezdetben a pályán tartott az, hogy anyagilag stabil lehettem és kialakult egy egzisztenciám is. Később aztán felköltöztem Budapestre, részt vettem és sikereket értem el különböző versenyeken és megéreztem benne az önmegvalósítás lehetőségét. Rájöttem, hogy a másokkal való kommunikáció és az örömszerzés nagyon kedvemre való.

4. Olyannyira, hogy Bubbly Pro néven létrehoztad a saját fodrászati márkádat. Hogyan indult ez a projekt?

A Bubbly Pro projekt három éve indult el egy TikTok csatornával, ahol hajápolási tippeket osztottunk meg néhány másodpercben. Már az első néhány videó nagyon sikeres lett, rengeteg kérdés merült fel a nézőkben, amiket aztán újabb videókban válaszoltam meg. Nagyon fontos számomra, hogy egy-egy frizurával én is örömet szerezzek, ugyanakkor az is fontos, hogy a vendég otthon is tudja megfelelően kezelni a haját. Ebből aztán a tippek mellé megszületett a Bubbly Pro, mint egy innovatív termékcsalád.

A termékcsaládokat elsősorban otthoni használatra fejlesztettük ki, de nagyon boldoggá tesz, hogy szakemberektől is kapok pozitív visszajelzéseket. A piacon egyre nagyobb az igény a szilikonmentességre és szulfátmentességre, ezért ebbe az irányba indultunk el. Szerencsére aránylag gyorsan alakultak a dolgok, azonban az első termékek nem lettek jók. Egy éves csiszolás után azonban kialakult az a formula, ami már működőképes: könnyen kezelhetővé és természetessé teszi a hajat, ezáltal önbizalmat és önelfogadást ad, amely a szlogenünk is: „Szeresd a hajad!”

5. Beszéljünk még a TikTokról, mert a közösségi média minden fodrász számára fontos lehet. Te is így gondolod ezt?

Egy szakembernek mindenképpen ki kell használnia a technológia adta lehetőségeket. Egyrészt sokat fejlődhetünk vele, másrészt egy szélesebb körhöz eljuttathatjuk a szakértelmünket és tudásunkat. Ugyanakkor a közösségi média világa nagyon zajos, nehéz belőle kitűnni. Éppen ezért sokan feladják, ha nincs sok követőjük. Azonban nem is feltétlenül kell nagy közönségben gondolkodni, ha csak a meglévő vendégkörünk számára gyártunk tartalmat - kvázi megerősítésképpen - az is nagyon jó. Arról nem is beszélve, hogy a hozzászólások és üzenetek révén megerősödhet a fodrász-vendég kommunikáció és kialakulhat egy erősebb kapcsolat is.

6. Visszatérve a Bubbly Pro-hoz: megmérettetted magad a Cápák között című műsorban is. Mit adott neked ez a tévés megjelenés?

Ez egy óriási kaland volt a márkám életében. Nagyon szeretem a kihívásokat és élvezem a változatos feladatokat. A lehetőség adta magát, jelentkezés után pedig beválogattak, majd néhány beszélgetés és casting után bekerültem a műsorba. Nagyon jól éreztem magam az utolsó percig, valamint a közeg erősítette a gazdasági szemléletemet és a business gondolkodásomat is. Befektetés ugyan nem született, a cápák még nem látták a brandben a potenciált, de mindenképpen jó tapasztalat volt.

7. Egy ilyen műsor ad egyfajta nyilvánosságot a személyednek és a márkának is. Éreztél/érzel ilyesmit?

Természetesen. Rengeteg a pozitív visszajelzés mind a vendégeimtől, mind a TikTok-nézőimtől. Jó érzés, hogy a cél, amiért dolgozunk, visszaköszön a kommentekben. Versenyző szellem vagyok, jólesett a terhelés, de folyamatosan dolgozunk tovább. Amikor ötletelünk, olyan mintha köveket dobálnánk egy tóba: az egyik kisebbet, a másik nagyobbat csobban. Ez most nagyobbat csobbant.

8. A szalonmunka során a saját termékeidet használod?

Igen, tavaly decemberben indult a brand és az értékesítés. Onnantól kezdve azt használom a szalonban és hirdetem a polcaimon. Ezt egyébként megelőzte egy tesztidőszak is: több vendégnek és barátnak adtam mintákat kipróbálásra. A szortiment még nem fedi le teljesen a fodrászmunkát, de folyamatos a gondolkodás és a fejlesztés.

9. Milyen termékeket használsz még?

A vegyszeres kezelésekhez Schwarzkopf Professional-t. Ápolási termékek terén már csak a Bubbly Pro-t, illetve a styling terén is vannak már fejlesztéseink. Azt gondolom azonban, hogy a vendégek hajának állapotát leginkább az ápolás terén változtathatjuk meg. A márkámmal igyekszem felhívni a figyelmet a professzionális hajápolás fontosságára is.

10. Azt gondolnám, hogy saját márkával dolgozni szabadságot, függetlenséget jelent. Te is így látod?

Amikor az elején dobozoltam a saját termékeimet, amin láttam a saját nevemet, akkor valahogy nem éreztem a „megérkezést”. Egy saját márka szabadságot nyújt, és folyamatos kihívás is. Mindig fejlődni szeretnék, ezért kihívás, de természetesen a mindennapokban örömet jelent.

+1 - Milyen szerepet tölt be az életedben a futás?

Gyerekkoromban voltak megoldandó problémáim: duci voltam és önbizalomhiányos. 18 évesen kezdtem el futni, 21 évesen pedig teljesítettem az első Iron Man versenyemet. A futás számomra nem cél, hanem eszköz. Ha elfogy az energiám, kimerülök, akkor mindig tudok belőle erőt meríteni. Az egyik legújabb büszkeségem az Ultra Balaton teljesítése.

Képek: Hegedűs Zoltán

Több infó a Bubbly Pro márkáról ITT!

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)