Keresés

Göndör haj szalon: a H’air Salonban jártunk

Utunk a göndör haj szalonba vezetett, ahol minden kérdésemre válaszra leltem.

Egy éve sincs, hogy útjára indult a H’air, a göndör haj szalon, amely arra esküszik – minden hullámos haj rendben tartható. Tekintve, hogy Európa lakosságának mindössze 20%-a sima hajú, ez a téma sokakat érint. Talán pont emiatt érdemes időben tervezni és időpontot foglalni, hogy helyet találjunk magunknak az egyik székben. Épp ezért megtisztelve éreztem magam, mikor esélyem nyílt arra, hogy személyesen is megtapasztaljam a fodrászat által nyújtott szolgáltatást és élményt. Végig arra próbáltam rájönni, mi is a H’air sikere, és milyen termékeket, illetve módszereket használnak, amitől a fodrászok ígéretei valósággá válnak ottlétünk során. Most titeket is szeretnélek meginvitálni a H’air szalonjába. Lássuk, milyen válaszokat találtam a kérdéseimre.

Göndör haj szalon, mely a trópusokra visz

Teljesen mindegy, hogy nők, férfiak, idősek vagy fiatalok vagyunk, amint belépünk a H’air ajtaján, a fodrászok ugyanolyan tisztelettel köszöntenek bennünket. A természetesség a szalon minden pontján érzékelhető, a mosolytól egészen a termékekig. A tea és a kávé frissessége betöltik a szalon légterét, a vendégek pedig szívesen fogadják el a felkínált italokat.

Mikor megérkeztem én is, azt hittem először, hogy a trópusokra tévedtem. Egy szállodába, ahol tényleg örülnek annak, hogy átléptem a küszöböt. A zöld növényzet nem csak az ablakpárkányokon, de a szalon közepén, annak falain és a plafonon is végigcikázott, ami a nyári fülledt meleg kombinációjával valóban egy üdülési élményt nyújtott a számomra.

Az egészség fontosabb, mint bármi más

Amint leültem a székbe, hogy átbeszéljük, mit is szeretnék, életemben először éreztem azt, hogy valóban foglalkoznak a hajammal és a számomra legkézenfekvőbb megoldás megtalálásával. A velem foglalkozó colorist, Molnár Brigitta, képeket mutatott azokról a hajakról, amiket az enyém állapotát figyelembe véve biztonságosan el lehet készíteni. Mint akkor elmondta, számára – és az ott dolgozók számára –, nem csak az számít, hogy a vendég szalonképes frizurával távozzon, hanem az is, hogy az hónapok múltán is ugyanolyan egészséges legyen. Talán ez a felfogás a göndör haj szalon sikerének a kulcsa. Beszélgetésünk során kifejtette, hogy a hajszerkezetem milyen göndörséggel rendelkezik, és tanácsokat is adott, hogyan tudom rendben tartani azt. Így, miután feltérképezte, hogy mire vagyok allergiás, milyen fejbőröm van, a hajam milyen típusba tartozik és én mire vagyok nyitott, a festék kikeverésének a folyamatát is végig nézhettem. Minden kérdésemre szívélyesen válaszolt, és büszkén mesélt a szalon által használt termékekről is.

A festés során végig a hatóanyagokról beszélgettünk.

Környezettudatosság, vegán termékek

A H’air göndör haj szalon szakemberei csak és kizárólag vegán termékeket használnak, vagyis olyanokat, amik teljes mértékben növényi összetevőkből állnak és állatkísérlet mentesek. Ezzel nem csak a vendégek, de bolygónk jólétét is segítik.

A hajam állapotát figyelembe véve, ami:

  • száraz,
  • göndör,
  • nehezen kezelhető,
  • hulló,
  • alul pedig gumis állagúvá vált a korábbi szőkítéstől,

Brigi a Davines on protection terméket is belekeverte a festékembe, ami így a kémiai beavatkozás során is már kifejtette jótékony hatását.

Amíg vártam a festék hatóidejének végét, előttem különböző növények sorakoztak a pulton, amik, mint kiderült, a Davines termékeiben is fellelhetőek. Nagyon ötletesnek és érdekesnek találtam, hogy a 15-20 perc alatt nem újságot, hanem növények címkéit olvasgathattam, egyre mélyebbre merülve a környezettudatosság és a vegán termékek összetevőinek tengerében. Persze, aki inkább szépségipari magazint lapozgatna, abból is bőven találni választékot a szalon ablakpárkányán.

Végül eljutottunk a szolgáltatás harmadik lépcsőfokához, ami a szalon hajmosó szekciójába vezetett. Brigi folyamatosan mesélte, hogy éppen milyen terméket használ. Nem éreztem azt, hogy a fél óra ottlétem alatt a tudatlanság erdejében bolyonganék. A festék eltávolítására szolgáló sampon után annak fixálása következett, majd a hajam természetes szerkezetének visszaállítása érdekében felkerült a fejbőrömre egy erre alkalmas hajápoló is.

A szolgáltatás lezárásaképpen kaptam egy új frizurát Győrfi Bélától, aminek elkészítése során a stylist arra is odafigyelt, hogy beszárítás, vasalás és mindenféle külső behatás nélkül is ugyanúgy álljon a hajam a negyedik hajmosás után is, mint ahogy átléptem a szalon küszöbét.

Még most is olyan, mintha tegnap távoztam volna

Egy héttel később a hajam most is kész frizuraként tündököl, hajvasalás, göndörítés és beszárítás nélkül. A göndör haj szalon kezelésének hála egészségesebbnek és puhábbnak érzem. Végre tudom, hogyan kell kezelnem a hajamat, hogy a fürtjeimet ne hátrányként éljem meg többé.

Bátran ajánlom nektek is a göndör haj szalont, ha loknijaitokat nem tudjátok megfelelően kezelni, azok szerte ágaznak, szárazak vagy túl könnyen zsírosodnak. A H’air szalon környezettudatos, vegán termékeivel nem csak a bolygónkat, de a mi egészségünket is védik. Akinek fontos a környezettudatosság, aki élményt keres a fodrászatban és aki szeretne egy olyan eldugott kis szalonba járni, ami családias, barátságos és kicsit a slow feeling uralja, annak a H’air szalon a tökéletes választás!

Ha kedvet kaptatok, a 1126 Budapest, Hertelendy utca 4/B szám alatt alatt ti is megtapasztalhatjátok a H’air fodrászszalon nyújtotta élményeket!

Köszönöm a kikapcsolódási lehetőséget, a rengeteg tanácsot és a profi szolgáltatást a H’air csapatának! 😊

Előtte-utána képekben

Az előtte kép a szalonlátogatás előtt 2 nappal készült. A második kép önmagáért beszél 🙂

Képek: Fodrászinfó