Keresés

Hajápolás 50 felett - ezt tedd a változókorban!

A hajápolás 50 felett még fontosabbá válik.

EBBEN A CIKKBEN

01Mit tehetünk?

Minden nő életében elérkezik az a pont, amikor szükséges foglalkoznia a változókor hatásaival. Legyen szó hangulatingadozásról, hőhullámokról, a bőr problémáiról vagy éppen hajhullásról, a változókort sokan megérzik. Szerencsére egyre többen hívják fel a figyelmet arra, hogy a változókorról beszélni is kell, hiszen a különböző problémák megvitatása inspiráló is lehet.

A változókorban minden addiginál érdemesebb figyelmet szentelni a hajunk ápolására is. Miért?

A változókori hajápolás tehát szinte elengedhetetlen, mert ebben az időszakban a hormonok változása miatt minden nő haja valamilyen mértékben megváltozik.

Mit tehetünk?

Tápanyagok pótlása

  • Vigyünk be a szervezetünkbe vasat és biotint (B7-vitamint) a hajhullás megelőzésére és a hajnövekedés serkentésére pl. halakból, belsőségekből, olajos magvakból és hüvelyesekből. 
  • Fogyasszunk minél több omega-3 zsírsavat, amely hidratálja a hajat. 

Megfelelő termékek kiválasztása

Használjunk olyan termékeket, amelyek segítik a fejbőr vérkeringését vagy hajnövesztő hatással bírnak, keratint tartalmaznak, vagy éppen helyreállítják a szerkezetében sérült hajat. Hajunk állapotát természetesen vitassuk meg fodrászunkkal is.

A piacon számos termék elérhető már, de érdemes tisztában lennünk azzal, hogy nekünk melyik a legmegfelelőbb. Érdemes elgondolkoznunk azon is, hogy mennyi és milyen vegyszert viszünk fel a fejbőrre és a hajra, legyen szó az ápolásról vagy a festésről.

A professzionális kozmetikumok között is elérhetőek már természetes alapanyagú készítmények, illetve argánolaj alapú termékek is, amelyek a haj minőségének megőrzése szempontjából kifejezetten ajánlatosak. Különösen változókorban, amikor a kihullott haj nehezen nő vissza illetve a meglévők is elvékonyodnak.

Inspiráció: almapapi blog

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)