Keresés

Lépj a fodrászikonok nyomdokába! - videós inspiráció

Inspirálódj olyan fodrászlegendák segítségével, mint Vidal Sassoon és Robert Lobetta.

Fodrásznak lenni sokszor tele van kihívással, fizikai és lelki megterheléssel és kudarccal, ám ezek mellett mindig ott van a siker, az öröm és a szakma szeretete, a tudás gyarapítása. Azonban egy fodrász, nem csupán fodrász: művész és hajszobrász is. Minden fodrász különleges és bármit képes megvalósítani, hiszen a legnagyobb fodrászikonok is ugyanonnan indultak, mint bárki más.

I’m not just a hairdresser – fodrászikonok a szakmáról

„Nem csupán egy fodrász vagy. Tiszteletet érdemelsz, hiszen ha jól csinálód, jót teszel az emberekkel.” – mondja Vidal Sassoon, az egyik legnagyobb fodrászikon.

Az idézetet egy dokumentumfilm-sorozat előzetesében találtuk, melynek címe: I’m not just a hairdresser, vagyis nem csak egy fodrász vagyok. A sorozat személyes utazásra invitál minket egy-egy híres fodrász életébe, sikereibe és kudarcaiba. Ezek az emberek amellett, hogy szakmai kiválóságok, jókor voltak jó helyen, hiszen Londonban a jó fodrászok hamar hírességekké váltak. Innovációjuk és kreativitásuk pedig folyamatosan segítette őket a fejlődésben.

Így van ez bármelyik fodrásszal: a kreativitás és megújulás folyamatosan előre visz, ehhez azonban sokszor ki kell lépnünk a komfortzónánkból. Ha valaki ezt nem teszi meg annak idején, valószínűleg létre sem jöhetett volna például az Alternative Hair Show vagy a Sassoon által megalkotott geometrikus hajvágás rendszere.

Az említett sorozatban megszólal Robert Lobetta is, aki szerint a kudarcban mindig van egy apró részlet, amely egész más irányba tereli a gondolkodásunkat, ami pedig sikerrel végződhet. Sosem tudhatjuk melyik apró részlet változtatja meg egy ember életét a fodrászszékben: „Elvesztettem a feleségemet, de megtaláltam a régi barátnőmet” – nyilatkozta Vidal Sassoon egyik vendégének a férje, mikor megpillantotta párja új frizuráját.

Nézd meg a filmsorozat előzetesét

Alább látható a sorozat Legend című epizódjának előzetese. Angolosok előnyben! :)

Egy kis keresgélés után az interneten megtalálható néhány teljes epizód is!

Bárki képes rá!

Természetesen tudjuk, hogy a fodrászlegendák kivételes tehetségek és azok is maradnak. Azt azonban ne higgyük, hogy sikereket csak ők tudnak elérni és megújulni is csak ők képesek. Mindenkiben ott van az újdonság lehetősége, és a sikeresség esélye. Kellő szakmai alázattal, tudásvággyal és a komfortzóna elhagyásával bárki képes a maga szintjén arra, amit Vidal Sassoon, Robert Lobetta vagy a mai fodrászvilág példaképei megvalósítottak.

Nyitókép: The New York Times

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)