Keresés

Újra divatban a dauer?

Ismét visszatért a trendek közé az egykor hódító dauer!

A trendek folyamatos változásában bizony igen gyakran térnek vissza technikák vagy termékek a 70-es, 80-as vagy a 90-es évekből. Így kezd visszatérni a szalonmunkába a dauer is, természetesen egy modern csavarral. Ma már ne a 80-as évek rocksztárjain látott dauert képzeljük el, hiszen ez a technika is rengeteget változott az évtizedek alatt. Korábban a nagy volumen és a feszes fürtök jellemezték ezt a stílust, ma már azonban többféleképpen kivitelezhető, sokkal lágyabb és könnyen karbantartható végeredménnyel.

Ami azonban nem változott: az embereknek ma is igénye van a göndör hajra. Sőt, a természetes göndörség ma már olyan tulajdonság, amit szerencsére sokan hangsúlyozni is szeretnének a frizurájukon.

A dauer nagy visszatérése

Kinek ajánlható a dauer?

  • akik a göndörséget eddig hajsütők használatával érték el,
  • akik szeretnék kiemelni természetes göndöségüket,
  • akiknek a természetes göndörsége alább hagyott az évek során

A dauer alapvetően szinte minden hajtípusnál és hajhossznál működik. Egyetlen feltétel, hogy a haj ne legyen sérült vegyszerek vagy hőformázás által. A dauer sokoldalúsága számos frizurához alkalmazható: rövid bobok, pixie vagy éppen a wolf cut.

A mai dauer

A legfontosabb különbség a mai és a korábban ismert dauer között a kondicionálókban rejlik. Ma már a haj állapota és egészsége fontosabb, mint a stílus. Ennek jegyében már az új dauer termékek is ápoló és erősítő technológiákkal készülnek. Ezek egyszerre teszik lehetővé a forma megtartását és a haj egészségét.

Ma már léteznek ammóniamentes, valamint a haj pH-értékét megőrző dauerfolyadékok is. Emellett a hajhoz való gyengédség elősegíti azt, hogy a dauerolás jó célokat szolgáljon: szolid volumennövelés, természetes göndörség kiegyensúlyozása. A dauer emellett szárítható szabad levegőn, diffúzorral vagy hajkefével az egyedi eredmények eléréséért a vendég személyiségéhez és stílusához igazodva.

A modern dauertechnológiák elsajátításával még vendégkörünket is bővíthetjük, hiszen a dauerolt frizura nem igényel sok törődést, akár hónapokat is kibír. Igazi Jolly Joker a vendégek számára. Így pedig a szakembereknek is!

Inspirációs forrás: HJI

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)